کد خبر: 2617484
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

مرقومه معنادار رهبر انقلاب به همایش مبارزه با فساد/ ده پیشنهاد روحانی برای مقابله با تروریسم

گروه سیاسی: مرقومه معنادار رهبر انقلاب به همایش مبارزه با فساد، ده پیشنهاد روحانی برای مبارزه با تروریسم، سخنرانی رئیس جمهور به مناسبت روز دانشجو و تقدیم لایحه بودجه سال ۹۴ به مجلس از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‎ترین رویدادهای سیاسی در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

تسهیلات ناجا به زائران اربعین حسینی

جانشین فرمانده نیروی انتظامی روز شنبه در بازدید از مرزهای جنوب و غرب کشور و در مرز چزابه، با اشاره به خروج بیش از620هزار نفر از زائران حسینی از ابتدای ماه صفر، گفت: کنترل و خروج زائران در کسری از زمان پس از ارایه گذرنامه، انجام می‌شود.

تقدیم لایحه بودجه سال 94 به مجلس

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس جمهور کشورمان روز یکشنبه با حضور در مجلس لایحه بودجه بالغ بر 8 میلیون و 379 هزار و 801 میلیارد ریالی سال 1394 کل کشور را تقدیم نمایندگان کرد.
از مهم ترین رویکردهای دومین بودجه تنظیمی دولت یازدهم، اجرایی نمودن سیاست های اقتصاد مقاومتی، تنش زدایی در سیاست خارجی، مدیریت بدهی های بخش دولتی، تداوم اجرای هدفمندی یارانه ها و کاهش نرخ تورم به همراه ارتقا قدرت خرید مردم و بهبود رفاه اجتماعی است.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالیانه کل کشور و پیوست‏‌ها و سوابق آن تا مدت 10 روز می‏توانند پیشنهادهای خود را به کمیسیون‏‌های تخصصی مجلس تقدیم کنند.
همچنین کمیسیون‏‌های تخصصی موظفند حداکثر تا 15 روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند و کمیسیون تلفیق نیز موظف است حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‏های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارایه دهد.

سخنرانی رئیس جمهور در روز دانشجو

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی روز یکشنبه به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی ایران آغاز شد.
روحانی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو با بیان اینکه دولت نسبت به دانشگاه ها خط و راهی را که داشته یکی است و از آن راه باز نخواهد گشت، گفت: دکتر فرهادی ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود.
وی تصریح کرد: وزیر جدید علوم ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم است. همان راهی که بنا بود میلی منفرد طی کند و نگذاشتند. بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، دکتر فرجی دانا آمد و بر عهده گرفت، ادامه راه برای دکتر فرجی دانا ممکن نشد، همان راهی که دکتر نجفی ادامه داد. همان راه را قرار بود دکتر احمدی ادامه دهد و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتیانی ادامه دهد. امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه 16 آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است، گفت: این جنبش فراتر از حزب و جناح و خط است.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است، ادامه داد: در دهه 1330، حادثه 16 آذر درخشش خاصی داشت. شریعت رضوی، قندچی و بزرگ نیا، دانشجویان به خون خفته پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند.
روحانی اضافه کرد: جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است، این حرکت هم برای استقلال و ضد استعمار است، هم برای آزادی و ضد استبداد است.هم برای وطن خواهی و عشق به وطن است و هم برای انواع ظلم ستیزی هاست.
رئیس جمهور دانشجو و دانشگاه را در نهضت اسلامی، تثبیت انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس پیشتاز معرفی کرد و گفت: آن همه اساتید و دانشجویانی که به جبهه آمدند، در جبهه بودند، شهید شدند، جانباز شدند، آزاده و یا ایثارگر شدند خدمت کردند و جهاد کردند و بازگشتند؛ امروز بار مسوولیت بخشی از اداره کشور یا جامعه برعهده دارند.

وی تصریح کرد: ما در شرایط خاصی قرار گرفته ایم؛ در این شرایط خاص دانشجو باید پیشتاز باشد، البته که قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد باید دیده بان و ناظر باشد، دانشجو باید نظارت کند، اگر هم دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. بنابراین چون فعلا دیواردولت از همه دیوارها کوتاه تر است و هر کس به مناسبتی از گوجه فرنگی گرفته تا انر‍ژی هسته ای نقدش را به دولت روا می دارد.
روحانی تاکید کرد: البته دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می کند. ما بدون نقد نمی توانیم پیشرفت کنیم .انتقاد، پژوهش وعلم دو روی سکه ای هستند که هم به پرسشگری هم به نقد وهم به پژوهش نیاز دارند.
رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست؛ در پی عالم شدن است. اما دانشجو به عنوان بهترین منتقد پرنشاط از قدرت است و قدرت وحاکمیت نقد می خواهد.
وی ادامه داد: حاکمیت ودولت و همه آنهایی که صاحبان قدرت هستند باید به نقد افتخار کنند که بالاتر از پیامبر کسی نداریم و او در میان اصحاب و یاران نقد و اظهار نظر را آزاد گذارده بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه مولای ما امیرالمومنین نیز در دوران حکومتش از نقد نقادان استقبال می کرد، گفت: دولت به سهم خودش از نقد استقبال می کند و دانشجو علاوه بر مساله دانش پژوهی و یادگیری علم و دانش و رسیدن به مرتبطه کمال باید احساس مسوولیت کند.
رئیس جمهور ادامه داد: نمی خواهم بگویم دانشگاه خانه احزاب است. حزب کار دیگری می کند. ممکن است عده ای از دانشجویان هم شاخه دانشجویی یک حزبی باشند آن بحث دیگری است اما اساسا دانشگاه و دانشجو در کلیت خودش دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه خانه احزاب نیست.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اما در عین حال دانشگاه جایی است که دانشجوی ما باید بفهمد در جامعه چه می گذرد. باید صاحب نظر باشد. باید دارای انجمن های علمی و فرهنگی باشد. باید نسبت به مسایل داخلی و خارجی خودش بتواند به خوبی بفهمد و بتواند نقد و اظهار نظر کند.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: صدها و هزاران شرکت، امروز منتظر شرایط آینده ای هستند که بتوانند وارد ایران شوند و کشور را از لحاظ سرمایه گذاری و سرمایه های مورد نظر تامین کنند، حالا اقلیتی داریم که از این وضع خیلی خوشحال نیستند آن ها هم ان شاء الله از منافع زودگذرشان بگذرند، سیاست خارجی ما هرچه موفق باشد به نفع مردم و ثبات کشور است.
روحانی تاکید کرد: آن هایی که امروز مسوولیت سیاست خارجی را برعهده دارند، از رییس دولت گرفته تا وزیر امورخارجه و کارشناسان، افرادی انقلابی و چهره هایی هستند که سوابقشان در انقلاب، برخی از آن ها مربوط به روزهای اول انقلاب است. رییس جمهوری افزود: یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام می گذاریم، نمی خواهد این قدر نسبت به آینده، ارزش های انقلاب و ارزش های اسلام دل نگران باشند.

برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور سران قوا و پیام معنادار رهبر انقلاب

همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد صبح روز دوشنبه با حضور سران قوا و جمعی از مسئولان در سالن اجلاس سران برگزار شد.
در این مراسم مرقومه رهبر معظم انقلاب به این همایش توسط اسحاق جهانگیری قرائت شد که در آن آمده بود:  «نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید».
همچنین رئیس جمهور در این همایش با بیان این که متاسفانه در جامعه ما فساد وجود دارد، گفت: همزمان که با تورم، رکود و بیکاری مبارزه می کنیم باید با فساد نیز مبارزه و برای کاهش آن تلاش کنیم.
رئیس جمهور با یادآوری این که مشکلات کشور بدون مبارزه با فساد حل نخواهد شد، گفت: اگر اطلاعات، تفنگ، پول، سایت، روزنامه، خبرگزاری و دیگر مظاهر قدرت در یک نهاد جمع شود، ابوذر و سلمان هم که باشد، فاسد می شود.
روحانی با بیان اینکه عقب‌نشینی در مقابل فساد به معنای به خطر افتادن انقلاب و نظام است، افزود: مقررات غیرشفاف و دست و پا گیر فساد به جود می آورد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه «درخت حنظل در تاریکی رشد می کند»، تاکید کرد: برای مبارزه با فساد قوای سه گانه مردم و رسانه ها و دستگاههای نظارتی باید به صحنه بیایند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: مردم انقلاب کردند تا کشور از فساد پاکسازی شود. هیچ مفسده ای بر صندلی حکومت و ریاست تکیه نزند و اگر خدای ناکرده ما در مبارزه با فساد ناتوان باشیم، این به مفهوم ضعف انقلاب اسلامی ، ناتوانی انقلاب و دست نیافتن به یکی از اهداف مهم انقلاب اسلامی است.
روحانی توضیح داد: موضوع فساد از دیدگاه مردم این چنین است؛ یا مسئولین می دانند و در برابر فساد نمی ایستند، پس خود آلوده اند و کل انقلاب و نظام زیر سؤال است یا آن که نمی دانند و یا اگر می دانند در مبارزه ناتوانند پس دولت اسلامی یک دولت ناکارآمد است.
روحانی اضافه کرد: چه فاسد بودن و چه ناکارآمد بودن نظام که یکی از این دو هم در قضاوت مردم است، به معنای آن است که ما به یکی از مهم ترین اهداف انقلاب دست نیافته ایم.
رئیس جمهور ادامه داد: مگر امکان دارد در جامعه فساد باشد ، کار اداری با رشوه انجام شود ، طبقات ساختمان با رشوه مرتفع تر شود، جنگل و مراتع به عنوان منابع ملی کشور دست اندازی شود، آنچه به عنوان مزایده و مناقصه مطرح می شود روی پرده و پشت پرده ای داشته باشد ، آیا مردم از این دولت و حکومت راضی اند ، برای چه راضی باشند؟
رئیس جمهور ادامه داد: این که رهبر معظم انقلاب در ذیل نامه مربوط به همین سمینار خواستار تصمیم قاطع، عملی و بدون ملاحظه کاری برای مبارزه با فساد شدند، این خواست عموم مردم است.
روحانی اضافه کرد: اگر می خواهیم مشکلات را حل کنیم امروزه کشور در ریل درست قرار گیرد باید با فساد مبارزه کنیم و ملاحظه هیچ کسی را نداشته باشیم هر کسی در هر مقامی است اگر دیدیم به اموال و بیت المال مردم یا منابع عمومی کشور دست اندازی می کند و کاری می کند که شکاف اجتماعی بیشتر شود باید برخورد کرد هر که می خواهد باشد.
روحانی اظهار کرد: متاسفانه در جامعه ما فساد وجود دارد و متاسفانه یک روزه هم تمام نمی شود اما همه باید همه توان را به کار گیریم که قدم به قدم فساد را کم کرده و کاهش دهیم به گونه ای که برای مردم ملموس باشد، مردم ببینند، اراده ای جدی در سطح مسوولان بالا و میانی کشور در مبارزه با فساد وجود دارد.
روحانی با بیان این که باید با انحصارها مبارزه کنیم تاکید کرد: هر چیزی که در جامعه رقابتی نباشد و منحصر شود مشکلات دارد گاهی برای بعضی امور کاری نمی شود انجام داد اما در آن زمینه باید نظارت بیشتری را اجرا کرد، ما باید شرایط رقابت را برای همه امور فراهم کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر شفافیت و دادن اطلاعات افزود: بزرگ ترین فساد از رانت اطلاعاتی شروع می شود هر چه بتوانیم رابطه مردم را برای حل مسایل روزمره و مهمشان از رو در رو شدن با کارمند کاهش دهیم فساد کاهش خواهد یافت.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید از تجمیع قدرت را از بین ببریم، با تجمیع قدرت دریک نهاد، فساد درست می شود. اگر تفنگ، پول، روزنامه، سایت و تبلیغات همه در یک جا جمع شود حتما فساد است، شک نکنید. دنیا عقلش رسیده که این قدرت ها را تفکیک کرده است.
روحانی گفت: اگر در کشوری قبح رشوه از بین برود، قبح دزدی و فساد از بین برود باید به خدا پناه برد آنجایی که قبح شکسته شود حکم خدا، راه خدا و حق انکار می شود و زیر پا گذاشته می شود، کم کم قانون مسخره می شود و نعوذبالله آیه قرآن به استهزاء گرفته می شود. می ترسم به روزی رسیده باشیم که قبح فساد شکسته می شود.
وی با بیان اینکه در گذشته می گفتند زیرمیزی الان روی میزی شده است، اظهار کرد: زیرمیزی یعنی قبحی وجود دارد اگر زیرمیزی به رومیزی تبدیل شود آن وقت چه باید کرد؟ ما باید در برابر فساد عقب نشینی کنیم؟ اعلام کنیم که نمی توانیم؟ این که به معنای زیرپا گذاشتن بالاترین وظیفه یعنی امر به معروف و نهی از منکر است؛ به معنای از دست دادن نظام و انقلاب است.
رئیس جمهور اظهار کرد: تهمت زنی برخی رسانه ها به قوا و افراد، فساد آشکار است و یا اینکه به نام کار خیر و تحت پوشش آن، فساد مرتکب می شود و با آنها برخورد نمی شود. لازمه این شرایط آن است که همه از جمله قوای سه گانه، مردم، نهادهای مدنی و روزنامه ها به صحنه بیایند.
روحانی گفت: دستگاه اجرایی و مسولان به تنهایی نمی توانند در صحنه مبارزه با فساد موفقیت کاملی داشته باشند؛ لذا باید همه سازمان های مردم نهاد، احزاب، روزنامه ها و صدا و سیما وارد صحنه شوند.
رئیس جمهور تصریح کرد: بدون رسانه و بدون مبارزه عمومی و بدون جامعه مدنی و حضور مردم نمی توان به هدف نهایی رسید.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر این که ما در بحث مبارزه با فساد احتیاج زیادی به برگزاری همایش نداریم، افزود: باید اقدامات زیادی انجام داد تا بتوانیم فساد را در کشور ریشه کن کنیم.
وی همچنین گفت: راه قانونگذاری در مبارزه فساد باز است، اما در دولت قبل عملکرد مبارزه با فساد بسیار ضعیف بود. در دولت کنونی عزم و اراده جدی برای مبارزه با فساد دیده می شود به همین دلیل جلسات مبارزه با فساد مرتب تشکیل شده که از این جهت جای تشکر دارد.
رئیس مجلس با بیان این که در مبارزه با فساد چند رکن مهم از جمله شفافیت، انحصاری نبودن و عدم تبعیض وجود دارد که درباره شفافیت کارهایی از جمله تصویب قانون سلامت اداری و دولت الکترونیک را تصویب کرده‌ایم.
وی، یکی دیگر از مشکلات در اجرای این قانون به صورت ناقص را حضور بانک ها و بنگاهداری عنوان کرد و ادامه داد: چرا باید وزارت دفاع پالایشگاه داشته باشد یا بانک ها شرکت های بزرگ داشته باشند به همین دلیل بخش خصوصی نمی تواند با بانک و وزارتخانه ها رقابت کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، انحصار را نیز عامل ایجاد تبعیض در کشور دانست و گفت: تا رقابت به صورت منطقی و شفاف وجود نداشته باشدو هر بنگاه اداری برای خود بتواند یک بنگاه اقتصادی ایجاد کند، فساد ایجاد می شود.
لاریجانی با بیان این که بانک ها یکی دیگر از مشکلات مهم در توسعه اقتصادی و فساد هستند، ادامه داد: معوقات بانکی یکی از عوامل مهم فساد در جامعه هستند و باید ستادی در استان ها با حضور استاندار، مسئول قوه قضاییه، مسئول سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات یا دیگر مسئولان استانی تشکیل شود تا بتوان به شرکت هایی که احتیاج به سرمایه در گردش دارند، وام پرداخت شود و شرکت های مالی سوء استفاده نکنند.
وی تصریح کرد: این برای کشور حسن نیست که تولیدکننده کار اقتصادی را تعطیل کند و پول خود را بدهد تا اوراق مشارکت خریداری کند بلکه باید تولیدکننده به دنبال تولید باشد تا رونق ایجاد شود.
وی با بیان این که برای حل فساد اداری باید خلأهای قانونی را با تنقیح قوانین حل کرد، خاطرنشان کرد: بازدارندگی و جلوگیری از فساد نباید سخت افزارانه باشد و همه کشورهایی که نظم انضباط درستی دارند، وزن اصلی کار را در پیشگیری از جرم می گذارند. متاسفانه ما در زمینه پیشگیری از جرم کم کار کرده ایم و برای جلوگیری از فساد جرم فکری نکرده ایم.

لاریجانی با بیان این که هر قوه مسئله فساد را مربوط به خود و جزو وظایفش می داند، گفت: متاسفانه هر سه قوه موضوع مبارزه با فساد را از وظایف خود می دانند اما هیچ قوه ای آن را جدی نمی گیرد تا بتواند در آن ورود پیدا کرده و به آن بپردازد.

برگزاری کنفرانس بین‌المللی جهان علیه خشونت و افراطی‌گری با حضور بیش از 40 کشور جهان

کنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری روز سه‌شنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی و مقامات عالی سیاسی، نخبگان و اندیشمندان بیش از 40 کشور جهان در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.
رئیس جمهور در این همایش 10 پیشنهاد برای مبارزه فوری با تروریسم جاری در منطقه و جهان ارایه کرد.
وی در تشریح این پیشنهادها افزود: کشورهای که از راه سازماندهی و تامین مالی به شکل گرفتن تروریسم کمک کرده اند باید به صراحت از آنها اعلام برائت کرده و تامین مالی مستقیم و غیر مستقیم خود از آن ها را قطع کنند و در جهت مبارزه علیه تروریسم با کشورهای قربانی همکاری کرده و به آن ها کمک‌های مالی، اطلاعاتی و نظامی کنند.
روحانی اظهار کرد: کمک‌های بین المللی برای بازسازی خانه های ویران شده، امکان مذهبی تخریب شده و تاسیسات زیربنایی نابود شده در اثر اقدامات تروریستی و خسارات ناشی از عملیات نظامی مقابله با آنان ضروری است.

وی همچنین با بیان اینکه تروریسم از فضای فقر و بیکاری سربازگیری می کند، پیشنهاد کرد: با تاسیس صندوق بین المللی اشتغال زایی و توسعه برای کمک به رشد سرمایه‌گذاری کشورهای قربانی تروریسم بین‌الملل باید زمنه اقتصادی رشد تروریسم را از میان برداشت.

رئیس قوه مجریه گفت: همچنین همکاری منطقه ای برای اصلاح نظام آموزش و پرورش عمومی و مدارس دینی جهت مقابله با تفسیرهای افراطی، تکفیری و خشونت‌آمیز از آموزه‌های مذهبی، ضروری است که باید حقیقت اسلام رحمانی به جهانیان ارایه شود.

روحانی افزود: همه طرف‌هایی که در مبارزه با این فتنه تروریستی جدی هستند از طریق هماهنگی‌های منطقه‌ای، همکاری‌های لازم از جمله تبادل اطلاعاتی را سامان دهند.
وی تاکید کرد: لازم است رسانه‌های ملی و بین‌المللی نسبت به آگاه سازی افکار عمومی در مورد تهدیدات تروریست‌ها و جلوگیری از سوء استفاده از خیل جوانان بیکار و به حاشیه رانده شده برنامه ریزی جدی داشته باشند.
رئیس جمهور همکاری جهانی برای مقابله با سوء استفاده تروریست‌ها از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را ضروری دانست و گفت: تروریست‌ها در تردد بین کشورها با مشکلات زیادی روبه رو نیستند که کشورهای در مسیر ترانزیت تروریست‌ها باید با تقویت اراده سیاسی و مکانیسم های ضروری، مسئولیت خود را در قبال بازگشت ثبات و امنیت به منطقه ایفا کنند.
روحانی افزود: همچنین تلاش جامعه بین‌المللی برای اصلاحات در سازمان ملل به ویژه شورای امنیت و کاربرد حق وتو که در موارد جدی تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی، عملا سازمان ملل را فلج کرده است و تا کنون با موفقیت چندانی روبرو نبوده است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد: روز 18 دسامبر که سالروز تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1393 است به عنوان روزجهانی علیه خشونت و افراطی‌گری نامگذاری شود تا بدین وسیله یاد خون‌های به ناحق ریخته فراموش نشود و عزم جهانی برای مبارزه با خشونت و افراطی‌گری هر ساله حیات جدیدی بگیرد.

ستاد امر به معروف مسئول ارائه مجوز برای راهپیمایی شد

نمایندگان در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس و در ادامه رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مقرر کردند ستادهای استانی و شهرستانی امر به معروف و نهی از منکر می‌توانند به درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی برای تجمع و راهپیمایی در موضوعات امر به معروف و نهی از منکر مجوز صادر کنند.
همچنین بر اساس ماده 17 این طرح، ستاد امر به معروف و نهی از منکر مسوول نظارت بر حسن اجرای قانون، گسترش و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و صدور مجوز برای تاسیس سازمان های مردم نهاد با رعایت مفاد ماده 4 این قانون است.
براساس تبصره 2 ماده 17، ستاد امر به معروف و نهی از منکر موظف است اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب را پیگیری کند.
همچنین نمایندگان ستاد امر به معروف و نهی از منکر را موظف کردند گزارش عملکرد سالانه خود را در هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارایه کند.

تکلیف دولت به اختصاص حداقل دو درصد از اعتبارات بودجه عمومی برای تقویت بنیه دفاعی کشور

نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی مواد ارجاعی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اختصاص حداقل دو درصد از اعتبارات بودجه عمومی برای تقویت بنیه دفاعی کشور از سوی دولت را تصویب کردند.

سخنرانی لاریجانی در همایش نقش جنبش دانشجویی

رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه به مناسبت روز دانشجو در همایش نقش جنبش دانشجویی در تحولات اسلامی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران حضور پیدا کرد.
لاریجانی در این همایش با اشاره به این که برای هر امر مطالعاتی باید اولویت‌هایی را در نظر گرفت، اظهار کرد: از منظر شرایط جهانی باید چند عامل و اصل را مدنظر قرار داد. اصل اول عمومی است؛ یعنی باید نقاط اشتراک با دیگر کشورها را در همه ابعاد بررسی کرد در عین حال نیز باید نقاط افتراق را معلوم ساخت تا مشکلات را با اراده های ایجاد شده حل کرد.

وی با تشبیه اوضاع منطقه خاورمیانه به شن‌زار افزود: یعنی اوضاع منطقه پایداری ضعیفی دارد و تعادل پیدا کردن در این شن زار قدری مشکل است.
رئیس مجلس ادامه داد: در دهه اخیر حرکت در منطقه را نوعی قدم زدن بر روی ماسه بادی باید تشبیه کرد. البته خیلی تغییرات صورت گرفته قابل پیش‌بینی نبود اما شرایط کنونی منطقه بسته به این است که جهان از شرایط تک قطبی خارج شده و اقطاب به وجود آمده است.
وی نکته بعدی را ظهور قدرت‌های منطقه‌ای در بحث‌ها و اتفاقات اخیر منطقه دانست و گفت: در منطقه خاورمیانه قدرت‌هایی ظهور پیدا کرده‌اند که تا دیروز وجود نداشته‌اند اما پس از اتفاقات اخیر رخ داده در منطقه وارد مسایلی شدند که می‌توان از جمله به موضوع سوریه و دعوای بین قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای در این کشور اشاره کرد که پس از مشکلات به وجود آمده بین آنها هم اکنون هر کدام به دنبال منافع خود هستند.
لاریجانی دیگر عامل اتفاقات رخ داده در منطقه خاورمیانه را جریانات مرثر دانست و گفت: در منطقه دیگر دولت ها تاثیرگذار نیستند بلکه جریاناتی وجود دارند که حیثیت دولتی نداشته اما ظرفیت دولت را دارا هستند مانند حزب الله لبنان که می تواند دولتی را اداره کند.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: البته جریانات ناخلفی مانند تروریست‌ها در منطقه حضور دارند و تاثیرگذارند که آنها نیز جریاناتی فعال و زنده هستند که البته ورژن خوش‌خیم و بدخیم هم داریم و این بدان دلیل است که شرایط منطقه شرایط خاصی است.
لاریجانی در بخش پرسش و پاسخ به دانشجویان در پاسخ به دانشجویی که دلواپسی خود را از انتخابات مجلس آینده ابراز کرده بود، گفت: خواهش می‌کنم اینقدر دلواپس نباشید؛ دیگرانی هم هستند که مختصر عقلی دارند و به دغدغه‌های مختلف می‌اندیشند و فکر می‌کنند؛ لازم نیست شما دلواپس باشید.

حجت‌الاسلام خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی اقامه می‌شود.

همچنین حجت‌الاسلام سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، سخنران پیش از خطبه‌ها خواهد بود.

captcha