محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه قرآن جایگاه والایی در زندگی مسلمانان و ما ایرانیها دارد، اظهار کرد: افتخار ما این است که به احکام نورانی قرآن عمل کنیم و هر چقدر آگاهی نسبت به این احکام بیشتر باشد به لحاظ اجرا و پایبندی قلبی نسبت به آن راحتتر، سریعتر و بهتر خواهد بود.
وی افزود: یکی از ایراداتی که در کشور وجود دارد این است که جامعه شناخت بسیار کمی از احکام قرآن دارد؛ ما فقط قرآن را در مجالس و مراسمها میخوانیم و جدای از آن، ارتباطمان با قرآن قطع شده است، لذا اعتقاد دارم که فعالان این عرصه نقش بزرگی در ترویج ارزشها و فرهنگ قرآنی در جامعه دارند.
رئیس کمیسیون اصل 90 خاطرنشان کرد: مدارس و بنیادهای قرآنی در جامعه وجود دارد اما بسیار محدود هستند و افرادی که در آنجا دائماً حضور دارند نتوانستهاند به صورت مطلوبی احکام قرآنی را در جامعه ترویج دهند.
وی با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» گفت: باید به این نکته توجه کنیم که قرآن در زمینه اقتصاد و فرهنگ چه نظری دارد اما بنده طی 9 ماه گذشته ندیدهام که کسی کار جدی کرده باشد و بتواند پیوند فرهنگ و اقتصاد با قرآن، نحوه استفاده از احکام و آموزههای قرآن در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برای جامعه تبیین کند.
پورمختار با تأکید بر اینکه مشکلات امروز ما به دلیل دوری از فرهنگ قرآنی است، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که امروز در عرصه اقتصادی و فرهنگی داریم امسال باید این پیوند بیش از گذشته میبود.
وی در مورد آمیختگی سیاست با مسائل فرهنگی و استفاده ابزاری از این عرصه گفت: اگر سیاست ما اسلامی و آمیخته با فرهنگ و اقتصاد و زندگی ما باشد، امر ناپسندی نیست، بلکه اثربخش و قوه محرکه خواهد بود و به کارها سرعت خواهد بخشید اما آنچه مذموم است، سیاسیکاری، جناحبندیهای سیاسی و سوءاستفاده از فرهنگ، فعالیتهای قرآن و اقتصاد برای حاکمیت سیاسی و به دست گرفتن قدرت سیاسی است.
رئیس کمیسیون اصل 90 افزود: اگر کسی بیاید و کار قرآنی کند، درست عمل کند، به دنبال تبلیغات و سیاسیکاری نرود و تلاش کند فرهنگ قرآنی را در بین جامعه و تشنگان احکام الهی ببرد، کسی نمیتواند به فعالیتهای او برچسب بزند؛ علاوه بر آن فعالیتهایش به برکت صداقتی که دارد بیشتر نیز خواهد شد.
پورمختار با اشاره به دستگاههای متولی امور فرهنگی در کشور گفت: متولیان امور فرهنگی در بخشهای مختلف بودجه دریافت میکنند از جمله سازمان تبلیغات، بنیادهای قرآنی و شورای عالی انقلاب فرهنگی که اینها هر یک راجع به موضوع کار خود مکلف هستند؛ این دستگاهها میتوانند با یکدیگر همافزایی نیز داشته باشند اما نیاز به یک متولی دارد که دستگاهها را با یکدیگر هماهنگ کرده، وظایف را تقسیمبندی کند تا بتوانیم اهدافی که در این عرصه داریم محقق کنیم.