کد خبر: 2625112
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۷
حجت‌الاسلام میرعمادی:

فرهنگ رضوی در تمام ابعاد زندگی مردم نمود و بروز داشته باشد

گروه اجتماعی: نماینده ولی‌فقیه در لرستان اظهار کرد: فرهنگ رضوی باید در تمام ابعاد زندگی ما نمود و بروز داشته باشد و در گفتارها، برخوردها، نشست و برخاست‌ها این فرهنگ را به خوبی مشاهده کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‎فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد شامگاه دوشنبه، یکم دی‌ماه در جمع عزاداران امام رضا(ع) در مسجد امام علی(ع) شهر پل‌دختر بر ضرورت ترویج فرهنگ و سیره و منش رضوی در جامعه تاکید کرد و گفت: امروز جامعه و نظام اسلامی به علم و اخلاق نیازمند است لذا ضرورت دارد از زندگی و سیره امام رضا(ع) درس و الگو گرفت تا ایران اسلامی در علم و دانش سرآمد و زبانزد همه باشد.

وی افزود: فرهنگ رضوی باید در تمام ابعاد زندگی ما نمود و بروز داشته باشد و در گفتارها، برخوردها، نشست و برخاست‌ها این فرهنگ را به خوبی مشاهده کنیم و  فرهنگ رضوی یعنی اینکه سخنان، رفتار و منش امام رضا(ع) را در جای جای زندگی خود پیاده کنیم که البته این مسئله مغفول مانده است و هنوز اول راه هستیم.

حجت‌الاسلام میرعمادی با بیان اینکه امام علی ابن موسی‌الرضا(ع) در بین ائمه معصومین ملقب به «عالم آل محمد» است و ظهور این حقیقت در این امام همام بیشتر متجلی است، افزود: امام رضا (ع) به‌خاطر بعد علمی وسیعی که داشت به عالم آل محمد لقب گرفت.

وی ادامه داد: مناظره امام رضا (ع) با علمای ادیان مختلف و مامون عباسی که در آنها همه مناظره‌کنندگان مبهوت علم این امام همام می‌شدند و به شکست خود اذعان می‌کردند که این امر موجب احیای فرهنگ اهل بیت(ع) و بالندگی شیعه شد.

امام جمعه خرم‌آباد با بیان اینکه عظمت علمی امام رضا(ع) برای دانشمندان غیرمسلمان نیز آشکار بود، افزود: امام رضا(ع) علاوه بر اینکه برای پرسش‌های مختلف عالمان ادیان و مکاتب پاسخی درخور داشتند، بر مبنای اعتقادی شخص مخاطب سخن می‌گفتند و استدلال می‌کردند و این مظهر دیگری از توانمندی علمی امام بود.

وی افزود: در آن زمان مامون جهت شکست امام رضا(ع) مناظرات فراوانی را با حضور علمای ادیان و فرقه‌های مختلف تشکیل داد، اما امام رضا(ع) در تمام این مناظرات پیروز شد.

نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: رأفت امام رضا(ع) حس بی‌نظیری است، وقتی می‌گوییم امام رئوف نه اینکه ائمه دیگر نبودند، بلکه بدین معناست که صفت رأفت از این امام بیشتر ظهور و نمود داشته است، یعنی زمینه و خاستگاه رأفت امام بیشتر بوده است و در جامعه آن روز رأفت امام بیشتر مشهود بود.

حجت‌الاسلام میرعمادی ویژگی دیگر این امام همام را کمک به مستمندان و دادن صدقه زیاد نام برد و گفت:  آن حضرت هیچ‌گاه سخن کسی را قطع نمی‌کرد، کلام بیهوده بر زبان جاری نمی‌کرد، به بزرگ و کوچک احترام می‌گذاشت، به تندی با کسی سخن نمی‌گفت، حاجت کسی را رد نمی‌کرد و به طور کلی شیوه معاشرت ایشان با مردم حتی مخالفان خود به‌صورت مسالمت‌آمیز بود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه رأفت، عطوفت، لطف و رحمت خالص و شدید است، گفت: رافت یعنی لطف و رحمتی است که وقوع درد و ناراحتی را برنمی‌تابد، هر چند آن درد و ناراحتی به مصلحت فرد باشد، اما رحمت، صرف عطوفت و مهربانی کردن است، همان‌گونه که معنای رأفت گذشت است.

امام جمعه خرم‌آباد افزود: بخشش، انفاق و کرامت امام هشتم ایشان را به امام رئوف ملقب کرده، به طوری که مسلمان و غیرمسلمان را از نقاط دور و نزدیک برای بهره‌مندی از دریای کرم ایشان راهی مشهد مقدس می‌کند.

وی گفت: رئوف به کسی گفته می‌شود که بر دیگری لطف و رحمت می‌کند و این مهرورزی او، هیچ طعم تلخ و ناخوشایندی بر کام آن دیگری نمی‌گذارد، امام رضا (ع)، امام مهربانی و رأفت است. مهربانی‌هایی که زائران و عاشقانش بارها آن را دیده و طعم‌اش را چشیده‌اند.

وی از ویژگی‌های بارز و برجسته حضرت امام رضا(ع) را بندگی و عبودیت، علم، زهد، رسیدگی به محرومان و مستضعفان برشمرد، نماینده ولی فقیه در استان لرستان با بیان اینکه امام رضا(ع) دریای جوشان کرم و بهترین الگوی بشریت هستند، خواستار تببین شخصیت امام رضا (ع) برای نسل جوان جامعه شد.

captcha