کد خبر: 2625312
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
محمد باقری:

رکود تورمی مانع تحقق بانکداری اسلامی است

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به زمینه‌های تحقق بانکداری بدون ربا گفت: با توجه به شرایط رکود تورمی نمی‌توان انتظار تحقق بانکداری اسلامی را داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد باقری بنابی، عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه از بانکداری بدون ربا نامی بدون محتوا باقی مانده است، گفت: برای تحقق بانکداری بدون ربا ابتدا باید دیدگاه مدیران به‌ویژه مدیران بانکی و افراد تأثیرگذار در این عرصه را تغییر داد تا اعتقاداتشان نسبت به بانکداری بدون ربا متحول شود.
وی گفت: اگر مبانی خوبی در این زمینه داشته باشیم اما مدیران اجرایی خوبی برای تحقق بانکداری بدون ربا وجود نداشته باشد، نمی‌توانیم به هدف برسیم؛ هر چند ممکن است مدیران به صورت زبانی بگویند به دنبال بانکداری بدون ربا هستیم اما این اعتقاد باید قلبی باشد و از حالت زبانی به حالت عملی ورود پیدا کند.
منتخب مردم بناب در مجلس با بیان اینکه در سراسر جهان بانک‌ها نمی‌توانند از ربا دوری کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما قوانینی مربوط به بانکداری بدون ربا داریم اما مشکلاتی در این حوزه وجود دارد، لازم است مجلس شورای اسلامی و شورای پول و اعتبار برای حل این مشکلات برای اصلاح قوانین به این حوزه ورود پیدا کنند.
وی از دیگر موانع بانکداری بدون ربا را بحث تورم و رکود اقتصادی عنوان کرد و گفت: تا زمانی که به این شکل تورم در جامعه وجود دارد، نمی‌توانیم از سودهای بانکی و بانکداری اسلامی بحث کنیم؛ تا زمانی که قوانین مربوط به بانکداری ما همراه با تورم نباشد نمی‌توان به سمت سودهای کم‌تر و بانکداری اسلامی رفت.
این نماینده مجلس نهم رسیدن به اقتصاد اسلامی را زیربنای بانکداری اسلامی دانست و گفت: اقتصاد ما اسلامی نیست؛ آنچه به عنوان اقتصاد اسلامی شناخته می‌شود معجونی از اقتصاد سوسیالیستی و لیبرالیستی است، در حالی که اسلام برای تولید و مصرف ما برنامه دارد اما عملاً نتوانسته‌ایم از این راهکارها به درستی استفاده کنیم.

captcha