کد خبر: 2625491
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۲
مهم‌ترین روبدادهای سیاسی هفته؛

یازدهمین سفر استانی رئیس جمهور/ لاریجانی به سوریه، لبنان و عراق رفت

گروه سیاسی: یازدهمین سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی، سفر لاریجانی به سوریه، لبنان و عراق و نامه‌نگاری ظریف با وزرای امور خارجه کشورهای جهان از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‎ترین رویدادهای سیاسی در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام غیوری

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در پیامی درگذشت عالم پرهیزگار و خدمتگزار مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سیّد علی غیوری را تسلیت گفتند.
رهبر معظم انقلاب در این پیام تلاش برای نیازمندان و درماندگان و وفاداری و خدمت به انقلاب و نظام را ویژگی بارز این سید بزرگوار بیان کردند.

تدوین سیاست‌های کلی انتخابات به دور از نگاه جناحی

آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، روز شنبه در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به نقش و جایگاه مردم در انتخابات مردم سالار جمهوری اسلامی ایران، تدوین سیاست‌های کلی جامع انتخابات را مسئولیتی تاریخی و مهم برای مجمع تشخیص مصلحت نظام ارزیابی کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اعضای مجمع باید بر اساس مصالح و منافع درازمدت کشور و به دور از دیدگاه‌های جناحی و سیاسی، براساس مصلحت و عدالت‌خواهی نسبت به تدوین سیاست‌های کلی انتخابات اقدام کنند.

واکنش ایران به تغییر و تحولات در رابطه کوبا و آمریکا

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز شنبه درخصوص تحول اخیر در روابط  کوبا و آمریکا، گفت: تحمیل سیاست‌های انزوا و تحریم از سوی قدرت‌های سلطه‌جو در برابر اراده و پایداری ملت‌ها و دولت‌های مستقل بی‌نتیجه و ناکارآمد است.
وی با اشاره به اذعان دولت آمریکا به ناکارآمدی سیاست‌های چند دهه گذشته آن کشور در قبال دولت انقلابی و مستقل کوبا افزود: تحول اخیر در روابط دو کشور گامی رو به جلو در جهت کاهش تنش در آن منطقه قلمداد می‌شود که تداوم واقع‌بینانه و تکمیل این رویکرد می‌تواند آثار و نتایج مفیدی در مجموعه مناسبات کشورهای آمریکای لاتین و روند تحولات بین‌المللی داشته باشد.

آغاز سفر لاریجانی به سوریه، لبنان و عراق

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح روز یکشنبه در ابتدای سفر منطقه‌ای خود به سه کشور سوریه، لبنان و عراق، عازم دمشق شد.
دیدار با رئیسان جمهور و مجالس و مقام‌های ارشد و بلندپایه کشورهای سوریه، عراق و لبنان از جمله برنامه‌های رئیس مجلس شورای اسلامی در این سفر چهار روزه بود.
لاریجانی روز یکشنبه با بشار اسد دیدار و دو طرف درباره راه‌های توسعه روابط و همکاری های دوجانبه در همه زمینه‌ها، اوضاع سوریه و تحولات منطقه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: باید اقدامات دولت سوریه برای حفظ کشور و تمامیت ارضی آن و مقابله با تروریست را ستود.
وی تصریح کرد: از ابتدا تشخیص ایران این بود، حوادثی که در سوریه در جریان است یک حرکت برای گسترش تروریسم، خشونت و بی‌ثباتی در منطقه است؛ از این رو باید خود را در کنار مردم و دولت سوریه قرار داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آمادگی ایران برای همکاری همه جانبه با دولت سوریه در راستای استقرار، ثبات و امنیت در منطقه است.

بازدید رئیس جمهور از بیمارستان بهارلو

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، روز یکشنبه و همزمان با سالروز رحلت جانگداز پیامبر گرامی و عظیم الشان اسلام حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت دومین اختر تابناک ولایت و امامت حضرت امام حسن مجتبی(ع) در بیمارستان بهارلو حضور یافت و از بیماران عیادت و دلجویی کرد.
روحانی در بازدید از بخش‌های جراحی، سی.سی.یو و بخش عمومی این بیمارستان ضمن احوالپرسی از بیماران، نحوه خدمات‌رسانی به آنان را نیز جویا شده و از پزشکان نیز درباره روند درمانی برخی بیماران سؤالاتی کرد.
رئیس جمهور با مهم و حساس توصیف کردن وضعیت و نحوه پذیرش و رسیدگی به بیماران از دیدگاه دولت، به اظهار رضایت بیماران از خدمات این بیمارستان نیز اشاره کرد و به سهم خود از همه پزشکان، پرستاران و همه دست‌اندرکاران نظام سلامت کشور از جمله پرسنل بیمارستان بهارلو تشکر کرد.
روحانی در پاسخ به این سؤال که رویکرد دولت به عرصه سلامت در سال آینده چیست؟، گفت: دولت طرح بسیار مهم تحول نظام سلامت را ادامه خواهد داد و اعتبارات لازم برای این منظور را در بودجه لحاظ کرده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز همه افراد جامعه تحت پوشش بیمه درمانی هستند، آن را تحول و اقدامی بزرگ و مهم توصیف کرد و افزود: البته برای تکمیل طرح تحول سلامت ، به جذب نیروی انسانی متخصص، تجهیز و نوسازی و توسعه برخی بیمارستان‌ها و احداث بیمارستان‌های جدید نیاز داریم اما به همت همه دست اندرکاران نظام سلامت تلاش خواهیم کرد روند تکاملی اجرای این طرح را در سال آینده نیز تداوم بخشیم.

ورود لاریجانی به لبنان

رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود روز دوشنبه در رأس یک هیئت سیاسی و پارلمانی وارد بیروت پایتخت لبنان شد.
وی در این سفر با نبیه بری، همتای لبنانی، تمام سلام، نخست وزیر لبنان و مسئولان گروه‌های فلسطینی مقیم لبنان دیدار کرد.
لاریجانی همچنین در این سفر با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب ‌الله لبنان دیدار و گفت‌وگو کرد.

دیدار رئیس مجلس با آیت‌الله العظمی سیستانی

علی لاریجانی پس از سفر به سوریه و لبنان، با ورود به عراق به منظور دیدار با آیت الله سیستانی به نجف اشرف سفر کرد.
وی روز سه‌شنبه  پس از دیدار با مرجع تقلید شیعه در عراق در گفت‌و‌گو با خبرنگاران گفت: آیت‌الله سیستانی را در جریان سفر به لبنان و سوریه قرار دادم.
وی با اشاره به بحران‌های کنونی منطقه اضافه کرد: در دیدار با ایشان، بحران‌های متعدد منطقه را مورد بررسی قرار دادیم  وهمچنین اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جهت ایجاد ثبات و آرامش پایدار در منطقه را برای ایشان شرح دادم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیت‌الله سیستانی نیز راهنمایی‌های مؤثری برای توسعه روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی ایران و عراق داشتند.
لاریجانی گفت: احساس کردم که ایشان برای همزیستی مسالمت‌آمیز همه اقوام عراق اعم شیعه، سنی، کرد و مسیحی نگاه ویژه‌ای دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از دیدار با آیت‌الله سیستانی، با آیت‌الله حکیم، آیت‌الله بشیر نجفی، آیت‌الله فیاض و آیت‌الله بحرالعلومی نیز دیدار کرد.

همچنین لاریجانی در بغداد با فواد معصوم، رئیس جمهور، حیدرالعبادی، نخست‌وزیر، سلیم الجبوری، رئیس پارلمان و ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق و نیز با برخی جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

خراسان جنوبی، مقصد یازدهمین سفر استانی رئیس جمهور

رئیس جمهور و کاروان تدبیر و امید روز چهارشنبه برای یازدهمین سفر استانی خود وارد بیرجند شدند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع مردم خراسان جنوبی در یازدهمین سفر داخلی خود در استادیوم آزادی بیرجند با بیان اینکه خوشحالیم که تورم را از 40 درصد به 17 درصد رسانده‌ایم، اعلام کرد در 6 ماهه اول امسال رشد اقتصادی 4 درصدی داشتیم که به معنای آغاز رونق اقتصادی در ایران عزیز است.
رئیس جمهور خاطر‌نشان کرد: بدانید تمام پیشرفت کشور ما در این 16 ماه به دست توانمند شما مردم ایران انجام شده است، دولت به عنوان خادم شماست، دولت به دنبال آن است تا اهداف، مطالبات و نظرات شما را با کمک، همت و هدایت شما به پیش براند. اگر ما امروز پیشرفت داریم، پیشرفت شما مردم عزیز و کوشای ایران عزیز است.
روحانی اضافه کرد: ما امروز بحمد الله (همین آمار دیشب بانک مرکزی نشان می‌دهد) در زمینه نفت و گاز پیشرفت قابل ملاحظه داریم. در زمینه معادن و صنعت، در زمینه خدمات دارای پیشرفت هستیم و در زمینه کشاورزی دارای حرکت و پیشرفت هستیم.
روحانی با اشاره به تحولات چند وقت اخیر در قیمت نفت گفت: قیمت نفت هم به صورت فعلی باقی نمی‌ماند، هر چه هم که توطئه کنند، بالاخره افق آینده ما روشن است.
وی با تاکید بر این که ملت ما در تمام صحنه‌ها پیروز خواهد بود، یادآور شد: این یک شرط بیشتر ندارد، امیدمان را حفظ کنیم، وحدت و انسجام و یکپارچگی‌مان را روز به روز بیشتر کنیم و در مسائل جزئی اختلافات را کنار بگذاریم.
رییس جمهوری افزود: ما همه اهل یک کشور هستیم، ما همه زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران هستیم، ما همه زیر خیمه اسلام و زیر خیمه ایران زندگی می کنیم، ما همه به قانون اساسی مان، به رهبری مان، به وحدت و انسجام مان پایبند هستیم، مسائل ریز و جزئی را کنار بگذاریم، این جناح و آن جناح و راست و چپ و این سمت و آن سمت، این مذهب و آن مذهب و این دین و آن دین را کنار بگذاریم.
روحانی با تاکید بر وحدت، اتحاد، یکپارچگی، برادری و اخوت گفت: یک کسی، یک گروهی یک فردی سه سال پیش، چهار سال، پنج سال پیش، 10 سال پیش،15 سال پیش ... این قدر لکه‌های سیاه را نگه نداریم، خود آفتاب لکه سیاه را سفید می‌کند. بگذارید آفتاب تابان ایران زمین و آفتاب اسلام و آفتاب برادری و اخوت اگر لکه سیاهی روی این پیراهن سفید اسلام و ایران است را بزداید، هی به آن لکه سیاه اشاره نکنیم، به سفیدی دل پاک این ملت افتخار کنیم.

آیت‌الله امامی کاشانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی- سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله امامی کاشانی در مصلای امام خمینی(ره)اقامه می‌شود.
همچنین محمد ناظمی اردکانی، رئیس سازمان ثبت احوال و حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه سخنرانان پیش از خطبه‌ها خواهند بود.

نامه ظریف به وزرای خارجه کشورهای جهان

وزیر امور خارجه کشورمان در نامه‌ای جداگانه به همتایان خود در سایر کشورهای جهان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات هسته‌ای را تشریح کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: در برنامه اقدام مشترک ما یک هدف مشترک را برای این مذاکرات در نظر گرفتیم که عبارت بود از «نیل به یک راه حل جامع درازمدت و مورد توافق که تضمین نماید برنامه هسته‌ای ایران منحصرا صلح‌آمیز خواهد بود» و «منجر به رفع کامل تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم‌های چند‌جانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران بشود».
ظریف در مورد هدف اول برنامه اقدام مشترک تصریح کرد: دستیابی به هدف اول کار دشواری نیست چرا که ایران نه خواهان سلاح‌های هسته‌ای است و نه به آنها نیاز دارد. از دید ما سلاح‌های هسته‌ای ابزارهائی هستند متعلق به گذشته ، که کارائی خود را از دست داده‌اند و از ایجاد امنیت خارجی یا ثبات داخلی عاجز هستند. این موضوع به ویژه در مورد ایران صدق می‌کند، ایرانی که از وسعت، جغرافیا ، منابع طبیعی و سرمایه انسانی خود خرسند است و در تمام سه قرن گذشته آغازگر هیچ جنگی نبوده است. یک ارزیابی راهبردی هوشیارانه نشان خواهد داد که سلاح‌های هسته‌ای مضر به امنیت ایران هستند.
وزیر امور خارجه در مورد دومین هدف برنامه اقدام مشترک نیز خاطر‌نشان ساخت: رفع تمام تحریم‌ها جزء اساسی هر توافقی است اما برخی نسبت به دست کشیدن از این ابزار غیر انسانی، غیر قانونی و غیر سازنده حتی به بهای مخاطره افکندن تمام فرایندی که ایجاد اطمینان کرده و شفافیت را تضمین می‌نماید، تردید دارند.
وزیر امور خارجه در پایان این نامه خطاب به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان تأکید کرد: من اطمینان دارم که توافق جامع کاملا در دسترس می‌باشد. آنچه مورد نیاز است، آینده‌نگری، اراده سیاسی و قبول واقعیت‌ها و نیز جسارت برگزیدن یک انتخاب صحیح می‌باشد تا به جای تسلیم شدن در برابر منافع خاص و حامیان گروه‌های فشار پر سر و صدائی که به طور فزاینده محبوبیت خود را از دست داده‌اند، تمامی جامعه جهانی از آن منتفع شوند.

captcha