کد خبر: 2636195
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
محمد فطانت وعده داد:

تقویت متوازن بازار اولیه و ثانویه/ حرکت اقتصاد از بانک‌محوری به بازارمحوری

گروه اقتصاد: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته امید می‌رود طی ۵ سال آینده اقتصاد از بانک‌محوری به بازار‌پایه‌محوری حرکت کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مراسم معارفه خود، با بیان مطلب فوق گفت: سنوات گذشته زحمات زیادی برای توسعه بازار سرمایه کشیده شده و هم‌اکنون نیز حجم زیادی کار پیش روی ماست.

محمد فطانت با بیان اینکه در طراحی بازار اوراق بهادار اقدامات خوبی صورت گرفته ابراز داشت: در نگاه من این طراحی به مثابه طراحی خودروست که هم اکنون باید به تولید انبوه برسد و تولید انبوه وظیفه ایست که باید هم اکنون به آن توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه بانک‌ها متعهد شده اند تا 260 هزار میلیارد تومان به تأمین مالی بنگاه‌ها کمک کنند تشریح کرد: سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اندک بوده و نسبت تشکیل سرمایه ثابت نسبت به تولید ناخالص ملی کمتر از 10 درصد است. در این راستا باید بازار سرمایه حجم بالایی برای تأمین مالی اختصاص دهد.

وی تأکید کرد: این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه محیط قانونی اطراف ما نگاه یکسانی به بانک و بازار سرمایه داشته باشد و مشخص شود که این دو رقیب هم نیستند و با همکاری در کنار یکدیگر به فعالیت خود ادامه دهند بنابراین باید نگاه تصمیم‌گیران کشور در سیاست گذاری یکسان در بانک و بازار سرمایه باشد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این توازن باید به گونه‌ای رقم بخورد که بازار سرمایه در کنار بانک‌ها به صورت متعادل نگاه شود و اقتصاد بازار محور نیز شکل بگیرد که این امر لازمه رشد و توسعه اقتصاد است.

فطانت ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با طراحی ابزارهای جدید کمتر شاهد آسیب‌پذیری فعالان از نوسانات بازار باشیم.

وی گفت: این موارد مقدماتی برای پیشبرد اقتصاد کشور است و این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه توجه ویژه‌ای به بازار سرمایه داشته باشیم.

فطانت با اشاره به نوسانات روزهای اخیر گفت: باید به دلیل این نوسانات دقت شود به طوریکه پیش بینی سود شرکت‌ها در سال 92، 18 درصد رشد داشته و نسبت P/E نیز از 7.2 با کاهش 33 درصدی به 5.3 مرتبه رسیده است که این می‌تواند نشان از ارزنده بودن قیمت سهام باشد.

وی با طرح این سوال که چرا این کاهش‌ها اتفاق افتاد، ادامه داد: برای پاسخ این پرسش به ریسک‌های سیستماتیک توجه شود که بخشی از این موضوع ناشی از  شایعات شکل گرفته و فضای غبارآلود برمی گردد. این درحالیست که در همین مدت محدود با رایزنی‌های صورت گرفته با بخش‌های تصمیم گیرنده کلان اقتصادی مقرر شده تا همه ارکان نظام و دولت به کمک بیایند و در جهت رفع این ابهامات و برگرداندن رونق به بازار سرمایه کمک کنند تا در کوتاه مدت شاهد رفع ابهامات و برگرداندن رونق به بازار سرمایه باشیم و آثار و طبعات بهبود ناشی از این تصمیمات در بازار سرمایه احساس شود.

فطانت اظهار داشت: سازمان بورس تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا نظارت‌ها در چهارچوب قانون باشد و سهامدار حقیقی و حقوقی را هرگز از نظر دور نخواهیم داشت و تلاش می‌شود صدای مناسبی از بازار سرمایه برای تصمیم گیران به گوش برسد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم در مجموع یک برنامه منسجم برای فعالان بازار سرمایه رقم زنیم که موفقیت این کار به حمایت تمامی اهالی بازار سرمایه نیاز دارد و تلاش می‌شود تا در کوتاه مدت راهکاریی برای بازگشت رونق به بازار سرمایه اندیشیده شود.

captcha