به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دور نخست نشست بینالمللی گفتوگوی اسلام و بودیسم و با عنوان «همکاری مسلمانان و بودائیان برای مقابله خشونت و افراط گرایی» و با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، نماینده اقلیتهای دینی و رهبران بودایی کشورهای تایلند، سریلانکا و میانمار با همکاری مرکز گفتگوی ادیان و تمدنها نیز سازمان ارتباطات اسلامی صبح امروز 9 دیماه در این سازمان برگزار شد.
پرهیز از آزار دیگران و سلب حق حیات، سلامت و آبروی انسان نقطه مشترک اسلام و بودیسم است
در ابتدای این نشست، پس از خوشآمدگویی دکتر علیمحمد حلمی، رییس مرکز گفتگوی ادیان و تمدن ها، دکتر ابوذر ابراهیمی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتایج گفتگوها و ابراز خرسندی از حضور رهبران بودایی و نماینده اقلیتهای دینی و مذهبی در این کنفرانس، عبودیت و خضوع در مقابل پروردگار را مانعی برای خود بزرگ بینی و پیروی از هوا هوس و نزدیک شدن به کمال مطلق دانست و گفت: آنچه امروز مشاهده میکنیم گروههای تکفیری امروز به جای اینکه خدا را ببیند خود را دیده و پا را فراتر گذاشته و خود را جای خدا مینشانند و رفتارهای خداگونه از خود بروز میدهند و از همین روی خود را معیار پذیرش حق و باطل پنداشته و هرگونه خشونتی را علیه دیگران روا میدارند.
وی همچنین با اشاره به اصل حقیقت والا در بودیسم به ریشه کن کردن میل و هوس به عنوان راه پایان دادن به تمام رنج ها و تالمات و توجه ویژه مذهب بودا به این نکته گفت: در راه چهارم از راههای هشتگانه روش ریشه کن کردن میل و هوس تکیه بر کردار درست است و پرهیز از آزار، دیگران، سلب حق حیات، سلامت و آبروی انسانها ؛ و این همان نقطه مشترک اسلام است.
ابراهیمی ادامه داد: امروزه در تمام خشونت هایی که عیله بشریت انجام میشود رد پای نابخردی در درک مفاهیم و ارزشه های والای بشری و نیز اسارت و دربند هوی و هوس بودن دیده میشود تا جایی که انسان به دلیل نابخردی حق سلب حق حیات دیگری را برای خود قائل میشود و نمونه چنین رفتاری را در گروهی مثل داعش مشاهده میکنیم تنها راه مقابله با چنین پدیده هایی در جهان رها ساختن خود از بند اسارت، کج اندیشی و هوس های برتری جویانه است که این عین سیاست جمهوری اسلامی و تاکیدات مقام معظم رهبری بر پرهیز از خشونت است از هیمن روی دکتر روحانی ریاست جمهور طرح wave یعنی جهان علیه خشونت و افراطی گرایی را در سازمان ملل متحد مطرح کرد که با اجماع به تصویب رسید.
همه ادیان هسته مشترک اما پوسته ای متفاوت دارند
پس از سخنان ابراهیمی نوبت آشین نیانسارا، رییس آکادمی مطالعات بین المللی بودیسم در میانمار رسید تا با تاکید بر آموزههای بودا در پروش ذهن گفت: باید شیوه ای در برگیریم تا ذهن خود را تقویت کرده و عواطف و احساسات منفی را از آن دور کنیم، با یک ذهن قوی، پاک و مقاوم در مقابل اندیشه های منفی، کردار های ما درست میشود و به وسیله آن میتوان از خشونت جلوگیری کرد.
وی صلح و همزیستی مسالمت آمیز را وضعی طبیعی وتجاوز، جنگ و خشونت را وضعی غیر طبیعی خواند که بلایی برای جوامع مختلف است که نتیجه اذهان منفی و آلوده جوامع است لذا باید آلودگی را رفع کرده و تلاش کنیم با دخیل کردن رهبران سیاسی و مذهبی در اتحاد ادیان برای مقابله با خشونت کوشیده با گسترش صلح بستری برای همزیستی مسالمت آمیز ادیان فراهم نماییم.
این رهبر مذهبی بوداییان میانمار همچنین با اشاره به فصل مشترک همه ادیان گفت: هسته اصلی تمامی ادیان یکی است تنها شعائر و اعمال آنها متفاوت است که این هسته همام پوسته آن است. عدم آگاهی از هسته ادیان که یک حقیقت محض است و تاکید بر پوسته آن باعث میشود سوء تفاهم های زیادی پیش آید که ناقوس و سوت جنگ را به صدا در آوریم، لذا باید با محبت و عشقی که هم در دین اسلام و هم در بودا و مذاهب دیگر بر آن تاکید شده است. به صدا در آمدن صدای ناخوشایند خشونت علیه انسان ها جلوگیری کرد.