کد خبر: 2653540
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۰
در نشست گفت‌وگوی اسلام و بودیسم مطرح شد:

جوهر اصلی تمامی ادیان توحید و عبودیت است

گروه اندیشه: در نشست بین‌المللی گفت‌وگوی اسلام و بودیسم که صبح امروز در سازمان ارتباطات اسلامی برگزار شد، سخنرانان نقطه مشترک تمامی ادیان را توحید و عبودیت دانستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری و گالاگاما دامارانسی، مشاور رییس جمهور سریلانکا در دور نخست نشست بین‌المللی گفت‌وگوی اسلام و بودیسم که صبح امروز 9 دی‌ماه در سازمان ارتباطات اسلامی برگزار شد، توحید و عبودیت را به عنوان جوهر اصلی تمامی ادیان دانستند.

آیت‌الله تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام و رییس سابق شورای تقریب مذاهب بر ادامه برگزاری سلسله جلساتی چون گفتگوی بودیسم و اسلام درراستای کشف نقاط مشترک و پرنگ نمودن آن به منظور رسیدن به تفاهم و صلح در نقاطی که خشونت های مذهبی علیه پیروان دیگر ادیان وجود، تاکید کرد.

وی همچنین با تقدیر از سخنان ابراهیمی و نیانسسارا مبنی بر ذکر حقیقت به عنوان هسته اصلی ادیان و خدمت به بشریت به عنوان هدف اصلی آن عنوان کرد: در احادیث معصومان و بزرگان دین ما بر نوع دوستی و عشق به عنوان اصل دین یاد شده است. مانند این حدیث از امام صادق (ع) که می‌فرمایند: « لیس الدین الا الحب » دین چیزی غیر از عشق نیست و مهمترین هدف آن هم تجلی کردن جوهر اصیل نفس انسان است.
ادیان منشأ خشونت نیستند بلکه برخی پیروان آنها به خشونت روی می‌آورند
مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام افزود: این ادیان نیستند که خشونت تولید می‌کنند، بلکه هوای نفس و منافع سیاسی برخی از رهبران دینی منجر به تولید خشونت می‌شود. مسیحیت مذهب عشق و عقلانیت است، یهودیت نیز به مانند مسیحیت مذهب توجه به عواطف پاک انسانی است، اما امروزه صهیونیسم که سرشار از هواهای نفسانی برخی از پیروان رهبران دینی آیین یهود است، با استفاده از دیدگاه‌های انحرافی این مذهب بیشترین جنایت ها را در عصر حاضر مرتکب شده است.
آیت‌الله تسخیری در ادامه سخنان خود عنوان کرد: حضرت نبی اکرم (ص) فرمود من رحمتی هستم از جانب پرودگار برای جهانیان. خداوند متعال هم خود در آیه 107 سوره انبیا می‌فرمایند: « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ» و ما تورا جز برای نیکی کردن به جهانیان نفرستاده ایم . پیامبر ما پیامبر رحمت است و رحمتش شامل تمامی پیروان او و سایر ادیان می‌شود. گرچه برخی با توجه به منافع خود دستورات اسلام را به شکلی در می‌آورد که منافع آنان را تأمین کند، مانند خوارج در صدر اسلام و گروههای تکفیری در حال حاضر اینها نه تنها نماینده اسلام نیستند بلکه در میان مسلمانان نیز قرار نمی‌گیرند.
نقاط مشترک اسلام و بودیسم
گالاگاما دامارانسی، مشاور رییس جمهور سریلانکا در امور بودیسم به اشتراکات مذهب بودیسم و دین اسلام پرداخته و موارد مشترک این دو دین را چنین بر شمرد.

وی افزود: در دین اسلام و بودیسم هر دو بر توحید و وحدانیت پروردگار تاکید می‌کنند. مسلمانان روزی پنج بار به عبادت معبود خود می‌پردازند و بسیار بر این امر تاکید شده است. در مذهب بودا نیز چنین چیزی وجود دارد. برخی بوداییان روزی پنج بار به عبادات و برگزاری مناسک مذهبی پرداخته و برخی دیگر نیز دوبار، اگرچه در مذهب بودا این امر اجباری نیست. او از صدقه دادن به عنوان مورد مشترک دیگری یاد کرد که در اسلام از آن به عنوان رفع بلا و در بودیسم به مانعی بر خود پرستی و تجمع قدرت در یک شخص و جامعه تعبیر می‌شود. نقطه مشترک سومی نیز روزه است. تنها با این تفاوت که در مذهب بودیسم شروع روزه از ظهر است و تا صبح روز بعد ادامه پیدا می‌کند. اما آخرین مورد زیارت است. همانگونه که مسلمانان باید در عمر خود حداقل یکبار به سفر حج رهسپار شوند، بوداییان نیز باید در طول عمر خود یکبار به زیارت چهار مکان مقدس از نظر این مذهب رهسپار شوند و خود بودا بر این امر تاکید کرده است.
وی چنین ادامه داد: اگر پیروان این دو آیین این نقاط مشترک را بدانند و از آن با خبر باشند، مطمئنا با تحمل و اشتیاق بیشتری همدیگر را پذیرفته و حتی ممکن است در آیین‌های هم شرکت کنند.

captcha