سعید ابوطالب، برنامهساز تلویزیون، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ادغام برخی شبکههای سیما گفت: در زمان حال صدا و سیما با چند چالش مهم روبهروست. ابتدا اینکه در سالهای اخیر به افزایش کمّی شبکههای سیما بیش از هر امری توجه شده است. برای همین کمتر بر روی کیفیت تولیدات تمرکز میشود. این معضل نیز آسیبهای فراوانی به سازمان و مخاطبان سیما وارد کرده است.
وی افزود: در وهله دوم میزان هزینهای که برای خروجی آنتنهای سیما میشود، بسیار بالاست، اما نتیجه به هیچوجه قابل مقایسه با آنچه هزینه شده نیست. با این توضیح سازمان صدا و سیما سعی دارد به نوعی این فربهی که برای سیما به وجود آمده را کاهش دهد و ما بیشتر شاهد تخصصی شدن برنامههای سیما باشیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا ادغام شبکهها با توجیه بالا بردن کیفیت، نوعی فرار از حقیقت است؟ گفت: نه اینگونه نیست، چون برخی از شبکههای سیما کارهایی موازی ارائه میکردند و هیچ تفاوت مفهومی با هم نداشتند، در صورتی که سیما باید بتواند کار اقتصادی نیز انجام دهد، اما آنچه ما میدیدیم نشانی از سوددهی اقتصادی با خود به همراه نداشت و تنها هزینه صرف میکرد.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: به نظرم بیشتر توجه سیما باید به کارهای استراتژیک معطوف شود؛ یعنی به نوعی برنامهریزی کند که شبکهها مخاطب خاص پیدا کنند. در این شرایط است که کاری حرفهای انجام میشود، اما متاسفانه در زمان حال تماشاگران تنها برای وقتگذرانی کانالها را جابهجا میکنند تا یک برنامه را برای سرگرمی بیابند.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه ادغام سیمافیلم را چگونه ارزیابی میکند، گفت: در گذشته سیما فیلم تاثیرات خیلی خوبی در تلویزیون داشت و کارهای خوبی هم با حمایت این مرکز تولید می شدند، اما در سالیان اخیر دیگر چنین اتفاقی روی نمیداد و هر شبکه خود تولیدکننده فیلمها و سریالهای مدنظرش بود، پیس ادغام سیمافیلم هم به عقیده من کاری در جهت دوری از موازیکاری و روی آوردن به کیفیت است.