کد خبر: 2672157
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
به همت جهاد دانشگاهی؛

دهمین دوره ایران‌شناسی در دانشگاه علامه طباطبایی گشایش یافت

گروه دانشگاه: در آیین افتتاحیه دهمین دوره ایران شناسی که با حضور ایرانشناسانی از کشور‌های اروپای شرقی برگزار شد، بر شناخت ملت‌ها از هم و کم کردن تنش‌ها و آلام از جانب آنها تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) ، دهمین دوره ایران‌شناسی، به همت مرکز توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جهاد دانشگاهی دانشگاه علامه طباطبایی و شرکت حامیان میراث فرهنگی، از یکشنبه 14 دی آغاز شده است و به مدت 16 روز ادامه خواهد یافت.
در مراسم افتتاحیه این دوره ،قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با بیان اینکه جهان امروز شرایط خاصی دارد، گفت: در فاصله کوتاهی، جغرافیای جهان تغییر می‌یابد و انسان در معرض آسیب قرار می‌گیرد؛ و شگفت اینکه این همه رنج و ملالتی که به انسان تحمیل می‌شوند، همه به نام دین و آزادی هستند که همین موضوع مظلومیت دین و آزادی را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط امروزین جهان، تنها گروهی که می‌توانند به عنوان منجی بشر برای رهایی از وضعیت امروز معرفی شوند، روشنفکران و استادان و اندیشمندان هستند و شما دوستان ایران‌شناس ما، بخشی از این جامعه علمی هستید که برای نجات انسان‌ در جای جای کره خاکی، کمک می‌کنید و این تنها یک کار صرفاً علمی نیست؛ بلکه تلاشی برای همدلی، همراهی، دوستی و محبت بیش‌تر است.
وی خطاب به ایران‌شناسان خارجی حاضر در این مراسم، تأکید کرد: این مأموریت خطیر، مسئولیت خطیری را هم برای ما به ارمغان می‌آورد و آن ایجاد زمینه آشنایی ملت‌ها با هم است؛ زیرا از دلایل در رنج قرار گرفتن ملت‌ها، معرفت کم آنها نسبت به هم است. به همین دلیل عنوان می‌کنم که شما ایران‌شناسان، سفیران آگاهی برای ایجاد آشنایی ملت‌ها از هم هستید.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین با بیان اینکه تبعات آسیب‌های موجود در جهان به ویژه خاورمیانه، دامن‌گیر تمامی کشورها خواهد بود، گفت: باید تلاش جمعی داشته باشیم تا زندگی بهتر، آگاهی و تفکر را به بشریت اهدا کنیم.
وی در ادامه نیز با معرفی ایران به عنوان کشوری تأثیرگذار در منطقه، اظهار کرد: با توجه به اتفاقات موجود در خاورمیانه، شناخت ایران برای کشورهای منطقه و برخی کشورهای دوردست، واجب است. حضور شما در این دوره هم که با دیدار از مکان‌ها و افراد فرهنگی همراه خواهد بود، عاملی برای شناخت بهتر و معرفت بیش‌تر درباره ایران خواهد شد.
سلیمانی بخشی از سخنان خود را به تصویر ماندگار ایران فرهنگی در جهان، اختصاص داد و گفت: تصویر ایران فرهنگی، اثرگذارترین تصویری است که می‌توان از ایران تصور کرد. در حقیقت تصویر ارایه شده از ایران در رسانه‌های غربی که با نفت و مباحثات هسته‌ای در هم آمیخته‌اند، واقعیت ندارد و تصویر واقعی ایران، همان است که شما با آن آشنا شده‌اید.
وی با اشاره به علاقمندی تولستوی، نویسنده شهیر روسی به ادبیات و اشعار کلاسیک ایران، ادامه داد: تصویر فرهنگی ایران، حاصل کار امروز نیست و در نتیجه تلاش‌های دانشمندان ایجاد شده است. البته این را هم باید گفت که حوزه شرق در ایران‌شناسی، دارای قدمتی بسیار است و قدیمی‌ترین کرسی‌های ایران‌شناسی در این حوزه، فعال بودند.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنان خودضمن اینکه ایرانشسناسان را سفیران فرهنگی ایران در کشورهای دیگر خواند چنین گفت: ما شما ایران‌شناسان را سفیران فرهنگی ایران‌زمین تلقی می‌کنیم. علاقه شما به ایران و فضای ایران تا حدی است که که اعتقاد داریم، تأثیر تدریس شما بر دانشجویان ادبیات فارسی و ایران‌شناسی، حتی بیش‌تر از اساتید اعزامی از ایران خواهد بود شما ایرا‌ن‌شناسان از کشورهای لهستان، روسیه و بلغارستان در این دوره حضور یافته‌اید. ما بر اساس توانمندی‌های شما بر این باور هستیم که سفیران فرهنگی پرتلاشی برای ایران هستید و از آنجا که ایران در لهستان، رایزنی فرهنگی ندارد، می‌دانیم که شما لهستانی‌های عزیز، رسالت معرفی فرهنگ ایران در کشورتان را به دوش خواهید کشید.
بر اساس این گزارش، یازده ایران‌شناس شرکت‌کننده در این دوره، شامل دو ایران‌شناس زن از بلغارستان، دو ایران‌شناس زن و یک ایران‌شناس مرد از لهستان و دو ایران‌شناس مرد به همراه چهار ایران‌شناس زن از روسیه، در خلال برگزاری این مراسم، ضمن معرفی خود، همراه با خواندن اشعاری از فردوسی، خیام، حافظ، سعدی و سهراب سپهری، از علاقمندی خود به ایران گفتند و در مواردی، ایران را کشور عزیز و وطن دوم خود، نامیدند.

captcha