کد خبر: 2677786
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۷
حجت‌الاسلام محمدی:

وقف جمعی، راهی جهت نیازهای عمده کشور است/ مشارکت در احداث بیمارستان پژوهشکده رویان

گروه اجتماعی: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به توزیع اوراق وقف جمعی گفت: باید وقف جمعی و وقف گروهی برای نیازهای عمده کشور داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز، 16 دی‌ماه در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل اوقاف و امور خیریه استان فارس که در شیراز برگزار شد، به نام‌گذاری سال اشاره کرد و گفت: در جامعه اسلامی به برکت امامت و ولایت با بیانات ذریه ایشان مدیریت جهادی با عزم ملی مطرح شده و باید بدان عمل شود و این وظیفه تمام دستگاه‌های کشور است.

وی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم حق موقوفات و امامزادگان و بقاع را ادا کنیم باید جهاد همه‌جانبه و خستگی‌ناپذیر و با هدف و برنامه و جهت‌دار داشته باشیم، افزود: با هدایت رهبری و تلاش مسئولان و نمایندگان رهبری در استان‌ها این اقدام کم و بیش در دستگاه وقف آغاز شده است.

محمدی بر لزوم کار و تلاش شبانه‌روزی و داشتن برنامه در این زمینه تأکید کرد و گفت: بیش از 430 هزار موقوفات اختلافی بین منابع طبیعی و اوقاف، کارشناسی و تعیین تکلیف شده و ادامه کار نیز در حال پیگیری است.

وی از انجام عملیات عمرانی 3 هزار و 720 بقعه متبرکه در کشور خبر داد و گفت: استیفای حقوق موقوفات با پیگیری وقف‌نامه‌ها و نیات واقفان و رقبات در حال انجام است.

رئیس سازمان اوقاف کشور با اشاره به اینکه در سال گدشته هر چه از موقوفات در اختیار بود، شناسایی و ثبت و ضبط شد، گفت: بیش از 500 هزار صفحه وقف‌نامه در سال گذشته در این راستا مطالعه شد.

وی با بیان اینکه برنامه و سند چشم‌انداز 5 ساله‌ نهاد وقف در این سازمان تعریف شده و هر ساله انجام می‌شود، گفت: سند چشم‌انداز نهاد وقف و سند چشم انداز سازمان اوقاف، جدا از هم هستند؛ وقف یک نهاد ممتاز دینی است و برای آن سند چشم‌انداز طراحی و تهیه شده است.

محمدی با یادآوری اینکه تا اوایل قرن دهم وقف، بیشترین عامل در فرهنگ‌سازی تمدن دینی نقش اساسی داشته و بر ماست به این موضوع توجه کنیم، گفت: بر اساس سند نهاد وقف، سند سازمان اوقاف تهیه شده است و سند چشم‌انداز بقاع نیز بخشی دیده شده و بخشی در دست تهیه است.

رئیس سازمان اوقاف کشور با تأکید بر اینکه باید برای احیای سنت پسندیده الهی و پیامبر(ص) گام‌هایی برداشت، گفت:‌ خوشبختانه سنت حسنه وقف در کشورمان در حال احیا است و از سال 88 برنامه وقف و رسانه اجرا و با همکاری هنرمندان برای معرفی و احیای این سنت تلاش شد اما باز هم نیاز به اقدام همگانی داریم و امیدواریم که بیانات رهبری و امام راحل در زمینه وقف را اجرایی کنیم.

وی اظهار کرد: نکته دیگر این است که ما اجازه ندادیم در مجموعه  سازمان اوقاف جریانات سیاسی ورود کند و تنها از شئونات حاکم اسلامی و ولی فقیه تبعیت می‌کنیم و یک سیاست و خط بر آن حاکم است که همان خط امام و رهبری است.

محمدی ادامه داد: نه اینکه بی خط و خنثی و بی تفاوت باشیم بلکه آن موضعی که رهبری اعلام می‌کنند از آن دفاع کرده و باید تبلیغ و تبیین کنیم و نباید اجازه دهیم که خط امام و رهبری به فراموشی سپرده شود.

رئیس سازمان اوقاف کشور بر لزوم مشارکت تمام دستگاه‌ها در نهاد وقف تأکید کرد و گفت: اگر یک سازمان به تنهایی بخواهد به مسئله وقف ورود پیدا کند نمی‌تواند لذا ما امیدواریم که همه دستگاه‌ها در نهاد وقف ما را یاری رسانند.

وی به احداث بیمارستان تخصصی سرطان در شیراز و تهران اشاره کرد و افزود: بیمارستان تخصصی سرطان هم در شیراز و هم در تهران را از محل توزیع اوراق وقف جمعی آغاز کردیم و علاوه بر این بیمارستانی نیز برای مؤسسه علمی ـ پژوهشی رویان جهت تبدیل به بیمارستان سلول‌های بنیادی که بین‌المللی خواهد شد، احداث می‌کنیم.

محمدی اضافه کرد: در این راستا در تهران 15 هزار متر مربع زمین که در یکی از نقاط بسیار خوب جهت احداث این بیمارستان اختصاص دادیم و برای این کار نیز نیاز به مشارکت دستگاه‌های مختلف داریم و اوقاف و رویان به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

رئیس سازمان اوقاف کشور با تأکید بر اینکه باید وقف جمعی و وقف گروهی برای نیازهای عمده کشور داشته باشیم، گفت: یکی از این نیازهای عمده، بیماری است و عمدتاً اکنون بحث ازدواج جوانان مطرح است لذا می‌توانیم یک مجموعه تجاری اقتصادی درآمدزایی را وقف کرده و درآمد آن برای کمک به ازدواج جوانان در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه امروزه موقوفات خرده‌ریز به هزینه کردن نمی‌ارزد و اداره کردن آن با مشکلاتی مواجه  است، گفت: در سطح کشور سفارش کردیم تا میان دو حق مردم و وقف تفاوت قائل شوند زیرا از حق مردم می‌توان دفاع کرد اما حق وقفی که واقف آن از دنیا رفته است، چه کسی دفاع می‌کند؟ لذا نباید حق وقف را به اشخاص دهیم.

وی در ادامه سخنان خود به تغییر مدیرکل اوقاف فارس اشاره کرد و گفت: استان فارس دارای ظرفیت خاصی است و بیشترین تعداد بقاع متبرکه در کشور را دارد . باید این ظرفیت در بخش‌های موقوفات، بقاع متبرکه و فعالیت‌های قرآنی به جایگاه خود برسد.

محمدی به برگزاری موفق سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن در شیراز گفت: سال گذشته مسابقات کشوری در این استان برگزار شد که انصافاً یکی از برنامه‌های بسیار خوب بود و باید از مسئولان ارشد استان قدردانی کرد.

وی بر لزوم توجه مدیرکل جدید اوقاف فارس به این برنامه‌ها ومسائل تأکید کرد و گفت: ما به‌صورت ماهانه تمام سازمان‌های اوقاف سراسر کشور را کنترل می‌کنیم و بحث عمران و آبادانی امامزادگان، مسابقات و حفظ قرآن نیز به‌صورت تعریف شده در سازمان وجود دارد که این‌ها را نیز در تمام استان‌ها رصد می‌کنیم.

captcha