کد خبر: 2677802
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه:

ظهور جریان‌های تکفیری فتنه‌ مذهبی ساماندهی‌شده با نقشه بیگانگان است

شعب خارجی: آیت‌الله رمضانی با محکومیت فتنه مذهبی جریان‌های تکفیری تأکید کرد: ظهور این جریان‌ها نوعی فتنه مذهبی سامان‌دهی شده با نقشه بیگانگان و استکبار برای تشدید اختلاف میان مسلمانان و ایجاد هراس و ستیز نسبت به اسلام است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، آیت‌الله رضا رمضانی، رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه با موضع‌گیری در برابر جریان‌های تکفیری بیانیه‌ای منتشر کرد که متن آن به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَکَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَیَکُونَ الرَّسُولُ عَلَیْکُمْ شَهِیدًا:  و این چنین شما را امّتی وسط (میانه) ساختیم تا بر مردمان الگو و گواه باشید و پیامبر(ص) هم بر شما الگو و گواه باشد»(سوره بقره آیه 143).
آن گونه که قرآن کریم بیان می‌فرماید، خدای سبحان امّت اسلام را امّت وسط و میانه مقرّر فرموده که به یک معنی افراط و تفریط را بر آنان نمی‌پسندد. این توصیه‌ قرآن کریم به پیروانش در حالی است که افراط، تاریخی به بلندای تاریخ زندگی بشر دارد و تمایل به افراط در هر جا رنگی خاصّ به خود گرفته است. 
در فرهنگ قومی «رنگ قومیت»، در فرهنگ ملّی «رنگ ملّیت» و در فرهنگ دینی «رنگ دینی» دارد، حال آن که افراط و تندروی، مساوی یا معادل هیچ کدام از این عناوین نبوده و نیست و گاهی در تضاد آشکار با همه آنهاست. به ویژه در خصوص دین، به صورت واضح می‌توان ادّعا کرد که بین افراط‌گرایی و هر یک از ادیان از جمله اسلام کوچک‌ترین ارتباط منطقی و یا درون دینی وجود ندارد. 
افراط‌گرایی و جهل در طول تاریخ همراه و همزاد یکدیگر بوده است. در حالی که  هدف از بعثت انبیاء عظام دعوت آدمیان  به معرفت، تعقّل و خردورزی بوده و از این جهت هر گونه زیاده‌روی، افراط و تفسیر خشن از دین در تباین آشکار با آموزه‌های دینی و الهی است. 
از سوی دیگر، این تمایل برآمده از جهل، اختصاص به قرون گذشته نداشته و هم اکنون نیز که عصر علم و تکنولوژی است و دانش و بینش بشر بسیار بالاتر از گذشته است، این نمودهای برآمده از جهل و ضد عقل یا همان افراط‌گرایی دینی در جای جای عالم به خوبی قابل مشاهده و درک است. از این جهت می‌توان ادّعا کرد که در طول تاریخ، بیشترین صدمات و خسارات از سوی پیروان جاهل ادیان و حرکت‌ها و تفکّرات افراطی و بریده از عقل، بر پیکر ادیان وارد آمده است؛ به دیگر سخن، مشکل افراط و گریز از تفکّر و تعقّل به دست برخی از به اصطلاح متدیّنین، مشکل همه ادیان الهی در طول تاریخ بوده است.
قرآن کریم چهارده قرن قبل، از قول خداوند سبحان به اهل کتاب توصیه کرد که از افراط و زیاده روی در دین برحذر باشند: «قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ لا تَغْلُوا فی‏ دینِکُمْ غَیْرَ الْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعُوا أَهْواءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَ أَضَلُّوا کَثیراً وَ ضَلُّوا عَنْ سَواءِ السَّبیلِ: بگو ای اهل کتاب ، به ناحق در دین خود غلو و زیاده روی نکنید و از هوس‌های گروهی که پیش از این گمراه گشتند و بسیاری از مردم را گمراه کردند و از راه میانه منحرف شدند، پیروی نکنید»(سوره مائده، آیه ۷۷).
در حقیقت، دین برای هدایت و زندگی بشر و برای نشان‌دادن راه و مقصد آمده است؛ اما در دنیای امروز، مشاهده می‌شود که افرادی خود را دین‌دار می‌دانند؛ امّا رفتاری کاملاً متناقض با آموزه‌های دینی دارند. به تعبیر قرآن کریم، اینان کسانی هستند که هم خود گمراه شده‌اند و هم دیگران را به گمراهی کشانده‌اند و از جاده حق به انحراف رفته‌اند. 
متأسّفانه امروزه عده‌ای در قالب گروه‌های سازمان‌یافته همچون داعش به نام دین و اسلام با ایجاد فتنه مذهبی در صددند که شکل واقعی دین را وارونه کنند و از دین که بر اساس رحمت مطلقه‌ی خدای متعال بر پیامبری که رحمة للعالمین است، نازل شده، تصویری خشن، رعب‌آور و نفرت‌انگیز ارائه کنند. 
بی‌شک اعمال شرم‌آور این جماعت که با هیچ قانون الهی و بشری سازگاری ندارد، به حکم عقل و شرع مقدس اسلام، حرام است؛ لذا جنایات فجیع صورت گرفته در عراق، سوریه، افغانستان و دیگر نقاط دنیا که باز هم متأسّفانه توسط عناصر مشکوک و جاهل و به نام اسلام صورت می‌گیرد، به نظر هر انسان منصفی محکوم است و با هیچ منطقی قابل دفاع نیست و به نظر می‌رسد ظهور جریان‌های تکفیری، نوعی فتنه مذهبی سامان‌دهی شده با نقشه بیگانگان و استکبار برای تشدید اختلاف میان مسلمانان و ایجاد هراس و ستیز نسبت به اسلام است. 
البته بسیار واضح و روشن است بر اساس آموزه‌های دینی و اسلامی، هیچ کس حق ندارد، دیگری را از خانه‌اش بیرون کند و یا به خاطر عقیده و دین، دیگری را مورد بازخواست و مجازات قرار دهد. از اینرو اعمالی که توسط گروه های افراطی و تکفیری نسبت به ایزدی‌ها، کردها، مسیحیان و مسلمانان عراق صورت گرفته است، مغایر با ساده‌ترین آموزه‌های اسلام بوده و عاملین این جنایات غیر انسانی، مستحق هر نوع کیفر و مجازات می‌باشند. 
نکته پایانی آنکه اسلام آن‌گونه که از قرآن و سنّت و عقل بدست می‌آید، تروریسم را به هر شکلی محکوم کرده و هر عملی که منجر به ایجاد وحشت و کشتن انسان‌های بی‌دفاع و بی‌گناه گردد را تقبیح می‌نماید و نیز هر نوع ارعاب و استفاده ابزاری از دین را غیرمجاز می‌داند.
البته تشدید تعصّبات مذهبی و دامن‌زدن به درگیری‌های فرقه‌ای نیز نوع دیگری از تروریسم و ناشی از جهل، بی‌خبری و غفلت از مبانی مذهبی است و متأسّفانه برخی حوادث در اروپا مانند حمله به مساجد مختلف در بلژیک، سوئد و یا تظاهرات علیه اسلام، معلول جهالت، نادانی، گمراهی و عنادی است که ضرر آن به امنیت جوامع بشری می‌رسد. 
بحمدالله در شهر مقدس قم و الازهر مصر به صورت جدّی پدیده شوم تکفیر مسلمانان محکوم شده است. همچنین در قم کنگره بزرگ و مهمّی با هدایت و مدیریت دو مرجع عالی‌قدر شیعه، برای شناسایی ماهیت این گروه‌ها تشکیل شد که آثار مهمی را به دنبال داشته است. 
امید است علمای بزرگ اسلام با پیگیری مستمر خود از طریق رسانه‌های بین المللی این جریان خطرناک را به لحاظ مبانی فکری، عقیدتی و فقهی هر چه عمیق‌تر و دقیق‌تر به جهانیان معرفی کنند تا هر نوع نسبتی مانند خشونت و تروریسم از اسلام عزیز پاک گردد. 
والسلام علکیم و رحمت الله و برکاته
رضا رمضانی                    
رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه

captcha