مهدی جعفری، رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به قدرت تأثیرگذاری شبکههای اجتماعی اظهار کرد: ماهیت شبکههای اجتماعی این است که کاربران دوست دارند جلب توجه کنند و برای این موضوع هر کاری میکنند و هیچ کس هم نمیتواند مانع این برخوردها شود.
بیتفاوتی، شایعات را فروکش میکند
رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج تصریح کرد: معتقدم هر اندازه به شایعات ناشی از شبکههای اجتماعی کمتر توجه شود، این تب شایعات فروکش خواهد کرد. اخیر شایعاتی درباره تصادف و مرگ و میر هنرمندان در شبکههای اجتماعی مرسوم شده است، به نظر میرسد رسانههای عمومی و تأثیرگذارمان نباید به این موضوعات دامن بزنند چراکه بیتوجهی به شایعات، تب را فروکش میکند.
وی بیان کرد: تب شایعات در شبکههای اجتماعی ماندگار نیست و مسئولان هم باید نسبت به شایعات بیتوجه باشند چراکه مسئولان اگر بخواهند به این شایعات دامن بزنند، به گسترش آن کمک کردهاند.
جامعهشناسان باید به راهکارهای منطقی دست یابند
رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج تصریح کرد: جامعهشناسان و روانشناسان باید دور هم جمع بشوند تا فرهنگ بهرهبرداری ابزارهای اطلاعاتی را کالبدشکافی کنند. این کالبدشکافی باید رسانهای و جنبه کاربردی داشته باشد. آنها باید در این نشستها راهکارهای منطقی برخورد با شایعات شبکههای اجتماعی را پیشبینی کنند.
وی بیان کرد: کمتوجهی به فضای شایعات شبکههای اجتماعی میتواند به فروکش شدن تب آن کمک بسیاری کند در غیر این صورت شایعات روزبه روز گسترش مییابد.
جعفری اظهار کرد: یکی از مهمترین رسالت خبرنگاران، انتشار خبر در عین صداقت است. یعنی تا زمانی که خبرنگاران از موضوعی مطمئن نشدهاند، نباید آن را منتشر کنند بنابراین رسانههای حقیقی اگر شایعات شبکههای اجتماعی را محور برنامههایشان قرار ندهند، قطعا به فروکش کردن شایعات کمک بسیاری کردهاند.
وی بیان کرد: متأسفانه در روزنامههای ورزشی شاهد شایعات بسیاری هستیم و ترسم از آن است که کم کم قبح حرمت خبر و محتوای واقعی بشکند و به راحتی به شایعه پرداخته شود. دروغ و شایعه برخلاف آموزههای دینی است و رسالت خبرنگار، رسالتی است که با آموزههای دینی برابری میکند. خبرنگار پیامبر و پیامرسان است و اگر صداقت در کارش داشته باشد، مطمئنا این شایعات در نطفه خفه میشود.
رئیس مرکز هنرهای رقومی بسیج تصریح کرد: متأسفانه در کشورمان به دلیل سرعت شدید پیشرفت، تکنولوژی پیش از فرهنگش وارد میشود درحالی که در کشورهای دیگر اینطور نیست. رسانهها باید برنامههای ویژهای را برای آسیبشناسی شبکههای اجتماعی و ایجاد راهکار ترتیب دهند که این برنامهها میتواند در قالب انیمیشن، بازیهای رایانهای و مستند باشد.
برخوردهای سلبی به تنهایی کفایت نمیکند
وی بیان کرد: برخوردهای سلبی برای مقابله با شایعات شبکههای اجتماعی به تنهایی جواب نمیدهد بلکه این برخوردها در کنار برخوردهای اقناعی میتواند مؤثر باشد. در کنار فرهنگسازی باید برخورد سلبی کنیم و صرفا برخوردهای سلبی کفایت نمیکند.