کد خبر: 2693031
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۳
سیدعلی سرابی:

همزمانی ثبت نام و آزمون اولیه طرح ارزیابی قاریان/ تصمیمی برای اعطا مدرک افتخاری گرفته نشده است

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن گفت: برای اعطای مدرک افتخاری قرائت و مدرسی قرآن در سومین و چهارمین دوره این طرح هنوز تصمیمی نگرفته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن بعد از ظهر امروز، 20 دیماه، با حضور سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و دبیر شورای ارزیابی و محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و مدیر برنامه‌ریزی و اجرای طرح ارزیابی برگزار شد.
در ابتدای این نشست سیدعلی سرابی با بیان اینکه ثبت نام در چهارمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم از امروز آغاز شده است، گفت: ثبت نام در این طرح تا 20 بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: سومین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن دو هفته پیش با تکمیل پرونده پذیرفته‌شدگان طرح به پایان رسید و براساس اطلاعاتی که ثبت شده است، در دوره سوم طرح 384 نفر داوطلب شرکت در آزمونها داشتیم که از این تعداد طی مراحل چندگانه آزمون ورودی، نظری و عملی گرفته شد و در نهایت 44 نفر مجاز به دریافت مدرک تخصصی قرائت و مدرسی قرآن شدند. برخی از این افراد از دوره‌های اول و دوم طرح حضور داشته‌اند.
سرابی با اشاره به مصوبات جدید شورای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم گفت: مصوباتی در این شورا داشته‌ایم که اساتید، قاریان و مدرسان پیشکسوت جمهوری اسلامی ایران بتوانند به صورت ویژه با شرکت در آزمون‌های اختصاصی مدارک تخصصی قرائت و مدرسی قرآن را دریافت کنند.
وی در ادامه گفت: مصوبه دیگر شورای ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم، برگزاری دوره‌های ویژه برای قاریان ممتاز و اساتید قرائت قرآن است که این دوره‌ها از 2 بهمن‌ماه به مدت 40 هفته و طی برگزاری 80 جلسه آموزشی ادامه خواهد داشت. بعد از ارائه دروس اساتیدی که در این دوره آموزشی شرکت کرده‌اند، مدرک تخصصی قرائت دریافت می‌کنند.
وی یاد آور شد: بحث برگزاری دوره‌ آموزشی برای مدرسان و قاریان قرآن که از مصوبات طرح ارزیابی است کمک می‌کند تا قاریان و مدرسان قرآن بتوانند از مزایای در نظر گرفته شده برای خود استفاده کنند و همچنین با شرکت در این دوره به سطح مهارتها و توانایهای خود بیفزایند. امیدواریم این دوره آموزشی با استقبال قاریان و مدرسان قرآن روبرو شود.
در این بخش از نشست محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن گفت: از 44 نفر که در سومین دوره طرح ارزیابی موفق به دریافت بالاترین مدرک رسمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرائت و تدریس قرآن شده‌اند، 27 نفر آقایان و 17 نفر بانوان هستند که از این تعداد 18 نفر در بخش قرائت و 26 نفر در بخش مدرسی قرآن موفق به دریافت مدرک شده‌اند.
وی ادامه داد: در بین قاریان که موفق به دریافت مدرک شده‌اند، 17 نفر آقایان و یک نفر خانم است و از 26 مدرس قرآن نیز 10 نفر آقایان و 16 نفر بانوان هستند. حائزین دریافت مدرک قرائت و مدرسی قرآن از 14 استان هستند که استانها تهران و زنجان بیشترین پذیرفته‌شدگان را داشته‌اند.
میرزاجانی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: با توجه به برگزاری سه دوره از طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن تجربیات خوبی در این زمینه به دست آورده‌ایم و هر سال تلاش کردیم تا نقاط قوت گذشته را تقویت و نقاط ضعف را رفع کنیم. طی جلسات کارشناسی که برگزار شده تلاش می‌کنیم در دوره چهارم طرح که از امروز آغاز شده اصلاحات را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در برخی از بخش‌های چهارمین دوره طرح ارزیابی تولیداتی ارائه کرده‌ایم، گفت: در بخش آزمون‌های نظری و نیز در بخش آزمون‌های عملی و مهارتی که باید توانمندی خود را به ظهور برسانیم، شورای عالی قرآن ورود پیدا کرده است و در دوره سوم این طرح 6 عنوان کتاب در بخش روش‌های تجوید و کلاسداری که ویژه مدرسان حوزه قرآن است، با همکاری اساتید برجسته تالیف و به چاپ رسیده است. این کتابها در مراکز و مؤسسات قرآنی توزیع شده است.
میرزاجانی درباره تقویم اجرایی چهارمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن گفت:  طی یکماه که برای ثبت نام در این طرح تعیین شده همزمان با ثبت نام شرکت در مرحله اول این طرح نیز انجام می‌شود؛ به این معنی که کسانی که به سایت شورای عالی قرآن برای ثبت نام در این طرح مراجعه می‌کنند، باید فایل تلاوت قطعاتی را که برای آنها مشخص شده است نیز آماده کرده و برای ما از طریق سایت شورای عالی قرآن ارسال کنند. مدرسان قرآن نیز باید تلاوتها را تحلیل و تحلیل‌های خود را به صورت مکتوب برای ما ارسال کنند، همچنین برخی از مدرسان نیز باید فایل تصویربرداری از جلسه تدریس خود را نیز ارسال کنند.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن ادامه داد: نتایج اولیه چهارمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن اسفندماه اعلام می‌شود و کسانی که این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارند، در آزمون عملی تلاوت و محاسبه حضوری که خردادماه سال 94 برگزار خواهد شد، شرکت می‌کنند. نتایج مرحله دوم آزمون نیز تیرماه 1394 اعلام خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرد: آخرین مرحله چهارمین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن که به صورت نظری و تئوری خواهد بود، شهریور ماه سال 1394 برگزار می‌شود. در خلال این مراحل مطابق تصمیم شورای طرح ارزیابی نسبت به صلاحیت‌های عمومی شرکت‌کنندگان نیز بررسی‌های صورت می‌گیرد؛ مدارک قبول شدگان در این طرح نیز آذرماه سال 94 به آنها اعطا می‌شود.
میرزاجانی درباره اطلاع‌رسانی چهارمین دوره طرح ارزیابی گفت: تیزر تبلیغاتی این طرح از شبکه‌های سوم، پنجم و شبکه قرآن پخش می‌شود و شبکه‌های رادیوقرآن، رادیو معارف و رادیو فرهنگ نیز مساعدت لازم برای اطلاع‌رسانی این طرح را خواهند داشت.
وی ادامه داد:همچنین پوسترهای تبلیغاتی چهارمین دوره طرح ارزیابی در بیش از 200 جلسه قرآن که در سطح کشور فعال است، توزیع شده و طی همکاریهای خوبی که بین اتحادیه تشکلات قرآن و عترت کشور و اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی صورت گرفته است، پوسترهای این طرح در بیش از 600 مؤسسه فعال قرآنی توزیع شده است.
در این بخش نشست، سیدعلی سرابی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه تاکنون اساتید قرآن و قاریان بین‌المللی قرآن کشورمان چه میزان از این طرح استقبال کرده‌اند، عنوان کرد: اساتید و قاریان ما در جامعه شناخته شده هستند و جامعه برای آنها جایگاه و اعتباری قائل است؛ طبیعی است اگر بنا باشد این اساتید در طرح ارزیابی شرکت کنند، به این فکر کنند که این طرح تا چه میزان برای آنها کارآیی دارد و چه تسهیلات و امکاناتی برای خدمت بهتر ایجاد می‌کند. این اساتید و قاریان بین‌المللی صبر می‌کنند تا ابعاد کار به خوبی مشخص شود و سپس در این طرح شرکت کنند.
سرابی عنوان کرد: با گذشت سه دوره از طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن با درخواست‌های متعددی مواجه شدیم که تا بتوانیم آزمونهای اختصاصی برای قاریان بین‌المللی و اساتید قرآن کشور برگزار کنیم. در حال حاضر ابعاد مختلف این طرح مشخص و سرفصلهای امتحانی این طرح دقیق‌تر شده و به همین دلیل قاریان ممتاز و اساتید قرآن می‌توانند راحت‌تر و با دید دقیق‌تری در این طرح شرکت کنند.
وی درباره اعطای مدرک افتخاری به قاریان و مدرسان قرآن گفت: در دوره اول این طرح 4 نفر از اساتید قرآن کشورمان از جمله مرحوم استاد مولایی مدرک افتخاری مدرسی قرآن و قرائت قرآن را دریافت کردند. اما برای دوره سوم و چهارم این طرح هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

captcha