به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نخستین گردهمایی بانوان خیر دانشگاه تهران با عنوان تجلیل از هشتاد سال حمایت ماندگار، اول بهمنماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور 80 نفر از بانوان خیر و همسران خیران برگزار شد.
آزاده جلالیان، دبیر کمیته بانوان خیر دانشگاه تهران با خیر مقدم به حاضران، گفت: یکی از صفتهای بسیار خوب ایرانیان، نیکی و نیکوکاری است. اولین واقف اسلام امام علی(ع) بود که چاهها و باغهایی را ایجاد میکردند و به مردم هدیه میدادند.
وی افزود: کار خیر دامنه زیادی دارد. مردم بر حسب سلیقهها، یک نوع کار خیر را انتخاب میکنند. در چند سال اخیر به این نتیجه رسیدم که خیرات بهتر است در دانشگاه انجام شود. چون اگر به دانشجویان مستعد، امکانات خوب بدهیم مشکلات بهطور ریشهای حل میشود. اگر بخواهیم به بیگانگان وابسته نباشیم نیاز داریم که دانشگاهها را بارور کنیم.
جلالیان عنوان کرد: باید برنامهریزیهایی کنیم که ادامه تحصیل را برای جوانان راحتتر کنیم. کسانی مثل خانم دکتر عادله فردوس، همین افکار و اندیشهها را داشتند و به همین خاطر تمام اموال خودشان را وقف دانشگاه تهران کردند.
وضعیت هیئت علمیهای بازنشسته
بنا بر این گزارش، در ادامه دکتر حبیبی، عضو شورای مددکاری و صنفی دانشگاه تهران گفت: مددکاری در ادامه احساس نیازی که شد، شکل گرفت. نزدیک به چند سال است که این کار شروع شده و سعی میشود کار بهصورت کارشناسی پیش برود. برای کارمندان و حتی هیئتهای علمی نیز بحث مددکاری را داریم. هیئتهای علمی بازنشسته که در منزل هستند بسیار نیاز به این دارند که کسی به آنها سر بزند. خوب است اگر میتوانیم کمی از درد آنها را کاهش دهیم.
در ادامه سیدجواد ساداتینژاد، رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران با ابراز خرسندی از برگزاری اولین گردهمایی بانوان خیر، گفت: جمعی که امروز در خدمتشان هستیم یا خودشان خیر هستند یا همیار صندوق نیکوکاری سرمایهگذاری هستند و یا همسر خیران و مردان نیکاندیش دانشگاه تهران هستند.
وی افزود: در حوزه خیران، نقش بانوان بسیار بزرگ است. امکان ندارد مردی کار خیری انجام دهد ولی همسرش او را حمایت نکرده باشد. نگاه ما به بانوان در دانشگاه تهران یک نگاه ویژه است. در آیه 261 سوره بقره خداوند ارزش کار خیر را به خوبی بیان فرموده است. تأمل در این آیه نکات عجیبی را نشان میدهد. هیچ کاری بازگشت سرمایه هفتصد برابری را ندارد مگر کار خیر.
ساداتینژاد عنوان کرد: اگر به تاریخ ایران نگاهی بیندازیم میبینیم که ربع رشیدیها در واقع دانشگاههایی به سبک امروز بودهاند. در جامعه ما این یک نگاه ریشهدار است. به این دلیل که انسان میل به جاودانگی دارد که با وقف نمود پیدا میکند.
علم و فناوری اقتدارآفرین بدون حضور خیران ممکن نیست
رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران ضمن بیان اینکه علم و فناوری اقتدارآفرین بدون حضور خیران امکانپذیر نیست، گفت: در دانشگاه تهران، از 24 واقف، 11 واقف بانو هستند. از عادله فردوس یاد میکنیم که آنچه در هستی داشت را به دانشگاه تهران بخشید.
وی اظهار کرد: نزدیک به 1500 کارمند بانو، 400 استاد بانو و 22 هزار دختر در حال تحصیل در این دانشگاه حضور دارند. ششم اسفند دومین جشنواره تجلیل از خیران را برگزار میکنیم و شما میتوانید برای رساندن پیام ما به سایر نیکوکاران سفیرانی باشید.
در ادامه پریچهر شاهسون، همسر سیدرضا مجازی، از واقفان دانشگاه تهران و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد گفت: در دانشگاه تهران تحصیل کردهام. همان نقشی که زن میتواند برای سازندگی کشور داشته باشد را باید داشته باشیم و نشان دهیم که این قابلیت را داریم که همگام با زمان پیش برویم.
وی افزود: بانویی که تحصیلکرده است مادر فهیمتری خواهد بود. سعی کنیم همانطور که همیشه گفته شده مدنیت از زنان شروع شده الان نیز که عصر اطلاعات است همگام با زمان باشیم.
شاهسون در پایان صحبتهایش از حاضران خواست تا به احترام عادله فردوس که یک دقیقه بایستند.
بنا بر این گزارش، محمود نیلی احمدآبادی، سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه این یکی از جلسات استثنایی در تاریخ دانشگاه تهران است، گفت: این جلسه نوید یک آینده درخشانتر را برای دانشگاه تهران میدهد.
وی به مروری بر وضعیت موجود دانشگاه تهران پرداخت و گفت: براساس ردهبندی ISC دانشگاه تهران با اختلاف زیاد از دانشگاههای دیگر برترین دانشگاه جهان اسلام شناخته شد.
نیلی با بیان اینکه بیش از 60 هزار دانشجو مشغول تحصیل در این دانشگاه هستند، اظهار کرد: بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروها و منابع انسانی هستند. هیچ کشوری بدون توسعه منابع انسانی موفق نیست. نفت، طلا و .. منابع دست دوم هستند و منابع انسانی داراییهای اول محسوب میشود.
وی عنوان کرد: دانشگاه تهران به دلایل کیفی و کمی بزرگترین نقش را در توسعه دانش و در نتیجه در توسعه کشور دارد. بسیاری از نقاط دیگر کشور متقاضی حضور دانشگاهها تهران هستند اما به دلیل محدودیت امکانات، نمیتوانیم حضور پیدا کنیم.
سرپرست دانشگاه تهران عنوان کرد: ساده نیست که دانشگاهی با این وسعت در طول 80 سال همچنان جزء دانشگاههای مطرح باشد. این اتفاق ناشی از حضور اساتید برجسته، دانشجویان مستعد و امکانات زیادی است که دانشگاه داشته است.
وی با بیان اینکه همه دوستداران توسعه کشور، نگاه اولشان توسعه دانشگاه بوده است، گفت: یک هزارم کمک دولت که از طرف خیران به دانشگاه میشود به مراتب ارزشمندتر است چون در آنها عشق و علاقه است. به عینه دیدهام که این کمکها برکتشان از کمکهای دولت بسیار بیشتر است.
سرپرست دانشگاه تهران ادامه داد: این کمکها موجی در بدنه دانشگاه ایجاد میکند که تا سالها تأثیر دارد و بقیه را همراه خودش میکند. یکی از رمز و رازهای توسعه و پیشرفت دانشگاه تهران به عشق و علاقه مردم کشور به این دانشگاه برمیگردد.
نیلی در ادامه گفت: امروز از این صحبت میشود که دانشگاه منشأ اصلی قدرت است، اما علمدوستی سالهاست که در ایران هست. فرهنگ وقف و کار خیر در ایران بسیار گستره است. تجربه و دانش وقف و مردم علمدوست را داریم که بزرگترین سرمایه علمی کشور هستند.
وی در پایان افزود: اگر دانشگاهی مثل دانشگاه تهران را پشتیبانی کنیم؛ در واقع همه آموزش عالی را پشتیبانی کردهایم. مردم فهیم ما هم این موضوع را درک کردهاند و دانشگاه تهران را کمک میکنند و این مایه افتخار است.