به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، این مجله علمی – تخصصی در زمینه قرآن و قرآن پژوهشی، مقالات شماره پنجاه و یکم خود را در سه محور «قرآن و نهضت حسینی»، «قرآن و علوم و معارف» و «قرآن و پژوهشهای ویژه» منتشر کرده است.
یکی از مقالات این فصلنامه «بررسی تحلیلی سبک عزاداری مطلوب در قرآن و روایات» به قلم حجتالاسلام محمداسماعیل عبداللهی است. نگارنده در ضرورت موضوع مورد بررسی چنین نوشته است: «امروزه بدون شک این محور بیش از همه مورد تهاجم دشمنان قرار گرفته است که از جمله آنها تغییر در چگونگی برپائی مجالس عزا و سبک شمردن آن با استفاده از ابزار و آلات مدلهای مختلف مدح و ثناء است.» ایشان کوشیدهاند تا سبک عزاداری مطلوب را از قرآن و روایات استخراج کرده و به صورت یک مدل ایدهآل به جامعه اسلامی پیشنهاد دهند.
ابوالفضل شکوری پژوهشگر علوم و معارف قرآن، در مقاله دیگری با عنوان «علم به مفردات قرآن درآمدی بر تفسیر قرآن» معتقد است، اگرچه «یکی از شریفترین دانشها «علوم قرآنی» است و در میان این علوم نیز علم به مفردات از اهمیت ویژهای برخوردار است، اما در این مورد کمتر بحث نظری شده است.» وی در این مقاله کوشیده است تا با پرداختن به جایگاه علم مفردات در میان علوم قرآنی، شاخههای علم مفردات، پیدایش علم مفردات و پیشگامان آن در سدههای اول تا چهارم، بر بار بحثهای نظری در این خصوص بیافزاید.
«سبک اخلاقی مناظرات چهارده معصوم علیهم السلام از منظر قرآن و روایات» یکی دیگر از مقالات این فصلنامه است که توسط سید حسین حر، مدرس دانشگاه معارف قرآن و عترت (ع) نگاشته شده است. نگارنده معتقد است «دین مبین اسلام به گفتگو و مناظره به منظور آگاهسازی مردم و دست یافتن به حقایق هستی بر محوریت (حق) تاکید زیاد کرده و لذا در کلام مقدس الهی قرآن و سیره پیامبر اکرم (ص) و امامان شیعه علیهم السلام، مناظره و گفتمان در جهت هدایت و ارشاد و تقرب دادن انسانها به سمت خداوند متعال بوده، و در این راستا موجبات بیداری و سعادتمندی ملتها را تضمین کرده و از همگان میخواهد از ستیزهجوئی، جدال، خشم و غضب، بیعدالتی و بیانصافی و لجالت و سایر صفات رذیله در هنگام مناظره و مباحثه دست برداشته و منش خود را در جهت رسیدن به حق قرار دهد.»
یادآور میشود، فصلنامه قرآنی کوثر شماره 51 خود را در 200 صفحه، با قیمت 3000 هزار تومان و در قطع رقعی منتشر ساخته است.