به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تالار توحید خانه هنر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، امروز ۶ بهمنماه، میزبان سمینار آموزشی ترویج ازدواج سالم در جوانان ویژه منطقه یک کشور شامل استانهای(یزد، اراک، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمان) بود که با حضور مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و کارشناسان مسئول بهداشت مدارس و۱۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور، اساتید دفتر تحقیقات اجتماعی، فرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین دانشگاه و مرکز بهداشت استان اصفهان برگزار شد.
اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت وزارت بهداشت طی سخنان خود، بحث سلامت ازدواج را بسیار مهمتر از ابعاد آن دانست که نقش بسزایی در امید به زندگی یک فرد و پایداری خانواده ایفا میکند وگفت: طی تحقیقات انجام شده توسط جمعیتشناسان و کارشناسان بهداشت در تمامی دنیا که منجر به این نتیجه شد وقتی یک جمعیتی میزان باروری کلیاش زیر ۱/۲ دهم باشد برای آن جمعیت یک تهدید سلامتی وجود دارد.
مطلق افزود: کاهش نرخ باروری کلی با توجه به هرم جمعیت هر کشور، صفر شدن شاخص رشد جمعیت و منفی شدن آن، کاهش جمعیت را بدنبال دارد که این اتفاق متاسفانه برای کشور ما در ۲۰ سال آینده رخ خواهد داد و در این مسئله نقش دولت و اقناع کردن مردم بسیار حائز اهمیت است.
تأثیر ازدواج سالم بر طول عمر
وی با اشاره به تاثیر ازدواج بر سلامت افراد، گفت: افرادی که ازدواج سالم و مناسب دارند از طول عمر بیشتر و سلامت روان بهتری برخوردارند، از نظر جسمانی نیز سالم و احساس امنیت بیشتری کرده و شادترهستند، دارای رشد عاطفی و افزایش حس مسئولیت بوده و به لحاظ تجربه همسر، پدر و مادر شدن به نوعی به کمال شخصیت خواهند رسید.
رییس دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محور اصلی مسئولیتهای دفتر سلامت را براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری چنین عنوان کرد: ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج های جوان، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران، پوشش بیمه ای هزینه های زایمان و درمان ناباروری، تقویت نهادها و موسسات حمایتی ذیربط، ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی.
ازدواج مزایای اجتماعی و معنوی را در پی دارد
در ادامه این سمینار غلامحسین صدری معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان اصفهان، ضمن اشاره به مزیتهای ازدواج و رابطه آن با دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت و گفت: یکی از ارکان مهم و اساسی ازدواج، داشتن سلامت خانوادههاست که طی آن تمام افراد خانواده از مزایای اجتماعی و معنوی یک زندگی سالم و سعادتمند آن بهرهمند خواهند شد.
وی افزود: با بررسی و ریشهیابی دلایل افزایش سن ازدواج به مسایل اقتصادی و فرهنگی برخورد میکنیم که به عنوان یک هشدار و معضل اجتماعی، نگاه منفی جوانان به ازدواج را همراه دارد.
صدری در پایان سخنان خود اظهار امیدواری نمود که برگزاری مستمر این نشستها در مورد انتخاب همسر، ازدواج سالم، ایجاد ابعاد مهارتی جوانان و خانوادهها در انتخاب همسر و تغییر نگرش مثبت به ازدواج، مثمرثمر واقع شود.
افزایش 20 درصدی ازدواجهای دانشجویی
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین امینی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به تشکیل ازدواجهای دانشجویی در سال ۷۷ با دستور مقام معظم رهبری و شکل گرفتن زندگی جوانان با سفر معنوی به مشهد مقدس، افزود: خوشبختانه امسال با افزایش ۳۰ درصدی ثبت نام ازدواجهای دانشجویی روبرو بودیم.
وی همچنین بحثهای روان شناسی ازدواج را در یک پیوند سالم و پایدار، بسیار مهم تلقی کرد که میتواند وضعیت معیشتی و رفاهی جوانان را نیز بهبود ببخشد.
صانعی قائممقام، رییس دانشگاه نیز در این نشست ضمن تبریک قرار گرفتن در آستانه میلاد امام حسن عسکری(ع) و دهه مبارک فجر، با بیان سیاستهای ابلاغی کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری، به مباحث و ابعاد مختلف ازدواج از جمله باروری سالم، تغذیه سالم، واکسیناسیون، بهداشت و ترغیب جوانان به ازدواج سالم و راهکارهای پیشگیری از ازدواج گریزی پرداخت.