کد خبر: 2793748
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۳
والایی:

ضعف نقد در حوزه داستان انقلاب/ ناشران اهتمام جدی به تبلیغ کتاب ندارند

گروه ادب: نویسنده «خلوت مدیر» با اشاره به ضعف نقد در حوزه داستان انقلاب گفت: ناشران اهتمام جدی به تبلیغ و معرفی کتاب ندارند.

علی‌اکبر والایی، رمان‌نویس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره داستان‌های انقلاب اسلامی گفت: ما در حوزه انقلاب اسلامی، داستان کم نداریم و طی سال‌های گذشته این داستان‌ها از نظر کیفی و کمی رشد قابل توجهی داشته‌اند، به ویژه از نظر کیفی آثار بهتر شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه نگاه ویژه‌ای در جشنواره‌ها به رمان انقلاب شده است، اوضاع بهبود یافته و آثاری کاندیدای جوایز ادبی هستند که در سطح خوبی قرار دارند و آثار دیگری هم که جایزه نگرفته‌اند، قابل تأمل هستند.

نویسنده رمان انقلابی «خلوت مدیر» با بیان اینکه فضای نقد در کشور بسیار ضعیف است، بیان کرد: نقد آثار داستانی در کشور وجود ندارد و اگر نقدی هم می‌شود بسیار اندک است، در حالی که نقد می‌تواند به سطح کیفی آثار منجر شود. به عنوان مثال رمان «خلوت مدیر» فقط یک نوبت نقد شد و می‌توان گفت مورد غفلت واقع شده است در حالی که چندین بار کاندیدای جایزه بوده و کتابی متفاوت از بسیاری از رمان‌های دیگر است.

وی در ادامه درباره ویژگی‌های کتابی چون «آه با شین» که در هفته جاری دو نشست نقد و بررسی درباره آن برگزار می‌شود، گفت: من این کتاب را زمانی که دبیر جشنواره قلم زرین بودم، مطالعه کردم و در این دوره این کتاب از سوی داوران انتخاب شد که کتاب خوبی است و از یک دوره تاریخی شروع کرده و به انقلاب اسلامی رسیده است. در این اثر فضاهای تاریخی و ملی به خوبی توصیف شده است.

والایی درباره نقد و بررسی کتاب «آه با شین» عنوان کرد: افرادی که دست‌اندرکار برگزاری نشست‌های نقد و بررسی کتاب هستند، در مواقعی بر روی یک کتاب متمرکز شده و از کتاب‌های دیگر غافل می‌شوند؛ از این رو چنین نشست‌هایی می‌تواند به برجسته و دیده شدن بیش از پیش یک کتاب بینجامد.

این نویسنده با اشاره به دلایل ضعف نقد کتاب به ویژه داستان اظهار کرد: نویسنده هر جا که می‌تواند در حد بضاعت خود کتابش را معرفی می‌کند و این مراکز و محافل ادبی و ناشر است که باید اهتمام جدی در تبلیغ داشته باشد. کار نویسنده، مطالعه، پژوهش و نوشتن است و ناشر است که باید در رابطه با کتاب‌ها تبلیغات جدی داشته باشد و این وظیفه‌ای فرهنگی بر دوش مراکز و محافل ادبی است.

وی یادآور شد: در حال حاضر که در ایام دهه فجر قرار داریم، بهتر است مجموعه‌ای از کتاب‌هایی که در حوزه انقلاب اسلامی است، مورد نقد و بررسی قرار گیرند.

captcha