کد خبر: 2819180
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
رایزن فرهنگی ایران در اتیوپی:

فیلم‌سازی در ایران ابزاری برای ترویج اخلاق و ارزش‌های انسانی است

شعب خارجی: سیدکاظم مهرنیا تأکید کرد: در دنیای غرب از هنر سینما به عنوان ابزاری برای تخریب ارزش‌های اخلاقی و نابودی بنیان خانواده استفاده می‌شود؛ اما فیلم‌سازی در ایران برای ترویج اخلاق و ارزش‌های انسانی به کار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، سیدکاظم مهرنیا بنا به دعوت رادیو اف.ام (Afro FM)- رادیوی پر مخاطب کشور اتیوپی ـ در محل ایستگاه رادیوئی حاضر شد و در خصوص جشنواره فیلم ایرانی با این رسانه گفت‌و‌گو کرد.
مهرنیا اظهار کرد: هم‌زمان با دهه مبارک فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران هر ساله جشنواره «فیلم‌های ایرانی» در داخل و خارج از ایران برگزار می‌شود.
وی افزود: به همین منظور رایزنی فرهنگی جشنواره فیلم ایرانی با عنوان دومین برنامه از مجموعه برنامه‌های هفته فرهنگی ایران دراتیوپی را برگزار کرد.
مهرنیا تصریح کرد: جشنواره فیلم امسال با عنوان صلح و دوستی نامگذاری شده است و در این جشنواره، فیلم‌های برگزیده ایرانی به عنوان دستاوردهایی از صنعت سینمای کشورمان در «آدیس آبابا» برای علاقمندان به هنر سینما به  نمایش گذاشته شد.
سیدکاظم مهرنیا گفت: امروزه از هنر به عنوان یکی از سمبل‌های تمدن یاد می‌شود و نام هنر و ایران در طول تاریخ، به هم پیوند خورده است.
رایزن فرهنگی کشورمان در آدیس آبابا یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که از فرهنگ غنی هنری از جمله تئاتر، فیلم و هنرهای دیگری برخوردار است و از این منظر، فستیوال فرهنگی، هنری و موسیقی ریشه در تاریخ ایران دارد.
مهرنیا بیان کرد: فیلم و سینمای ایران در حال پیشرفت و گسترش است و فرهنگ و تمدن غنی ایرانی به صورت شعر، ادبیات و نمایش‌های دیگر در سیاست و جامعه ایرانی نقش برجسته‌ای ایفا کرده است. 
وی گفت: بعد از انقلاب اسلامی، ایران دشواری‌های زیادی را از جمله جنگ، تحریم اقتصادی پشت سر گذاشته و فیلم ایرانی بعد از انقلاب تغییراساسی یافته است.
سیدکاظم مهرنیا تأکید کرد: در بعد کیفی فیلم های ایرانی پس از انقلاب، روی ارزش‌محوری و اخلاق تأکید فراوان دارد و در جشنواره‌های بین‌المللی هر ساله حائز رتبه‌های برتر می‌شود و در بعد کمی هم رشد فیلم ها افزایش چشم‌گیری داشته است و تولید سالانه 200 فیلم با کیفیت خیلی خوب، نشان‌دهنده رشد کمی سینما و فیلم ایرانی است.
مهرنیا ادامه داد: توجه به اخلاق و حفظ ارزش‌های انسانی و مبارزه با افراطی‌‌گری، تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی از اهداف اصلی فیلم‌های ایرانی هستند و در اکثر فیلم‌های اتیوپی که در تلویزیون این کشور پخش می‌شود، مانند فیلم‌های ایرانی، به جایگاه اخلاق و مسئولیت‌های اجتماعی توجه می‌شود.
رایزن فرهنگی کشورمان در اتیوپی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ایران و اتیوپی دو کشوری هستند که از تمدن سه هزار ساله «پارس» و «آسوم» برخوردارند و هر دو کشور از فرهنگ و تاریخ درخشانی بهره‌مند هستند.
وی افزود: امروزه فیلم و سینما در جهان برای اهداف مختلفی به خدمت گرفته می‌شود که اغلب با رشد و توسعه انسانی سازگار نیست، در دنیای غرب از هنر سینما به عنوان ابزاری برای تخریب ارزش‌های اخلاقی و نابودی بنیان خانواده، جنگ‌افروزی و گسترش خشونت، افراطی‌گری و تروریسم استفاده می‌شود؛ اما فیلم‌سازی در ایران برای ترویج اخلاق و ارزش‌های انسانی و ارتقای جایگاه والای اخلاق به کار می‌رود. 
سیدکاظم مهرنیا گفت: هنر انقلاب اسلامی ایران این بود که ارزش‌های اسلامی را با ویژگی‌های هنری تلفیق نماید، سینمای بعد از انقلاب بعد ارزشی به خود گرفت و اکنون در دنیا از فیلم‌های ایرانی به عنوان فیلم‌های اخلاق‌محور و ارزش‌گرا یاد می‌شود.
مهرنیا در پایان یادآور شد: درخشش فیلم‌های ایرانی به عنوان فیلم‌های معناگرا در جشنواره‌های بین‌المللی موجب شده است که صنعت سینمای ایران در دنیا در جایگاه خاصی قرار گیرد، ایران آماده است تا این تجربیات را با فیلم‌سازان اتیوپیائی به اشتراک بگذارد.

captcha