کد خبر: 2829221
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۳

امضای تفاهم‌نامه میان وزارت علوم و انتشارات علمی و فرهنگی/ مشارکت در کرسی‌های آزاداندیشی

گروه دانشگاه: مراسم امضای تفاهم‌نامه میان معاونت فرهنگی وزارت علوم و انتشارات علمی و فرهنگی امروز، ۲۰ بهمن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌ا‌لمللی قرآن (ایکنا)،‌ مراسم اهدای کتاب به 36 دانشگاه در حال توسعه کشور به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین امضای تفاهم‌نامه میان معاونت فرهنگی وزارت علوم و انتشارات علمی و فرهنگی امروز، 20 بهمن در محل این انتشارات برگزار شد.
دکتر مسعود کوثری، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه این انتشارات مختص کتب دانشگاهی نیست، گفت: اما یک انتشارات علمی و پشتوانه دانشگاه‌هاست. به‌طور مثال در زمینه تاریخ، کتاب‌های تکمیلی در اینجا ارائه می‌شود. کتاب‌ها مستقیماً درسی نیستند؛ اما به تعمیق دانش علمی کمک می‌کنند.
وی افزود: در این دوره جدید در نظر داریم مشارکت بیشتری با وزارت علوم که از صاحبان سهام قدیمی این انتشارات هستند داشته باشیم و در همین راستا بین انتشارات و وزارت علوم تفاهم‌نامه همکاری امضا می‌شود.
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به مفاد این تفاهم‌نامه عنوان کرد: برگزاری جلسات مشترک نقد و بررسی کتاب از موارد ذکر شده در این تفاهم‌نامه است. مورد دیگر برگزاری نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های کتاب‌های دانشگاهی و علمی و فرهنگی است. بیشتر نمایشگاه‌‌ها تهران هستند اما شهرهای دیگر کمتر برخوردار هستند و یکی از حوزه‌های مشارکت، برگزاری نمایشگاه‌ها در دانشگاه‌های محروم است.
وی به چاپ مشترک کتاب با وزارت علوم اشاره و تصریح کرد: در برخی از حوزه‌ها نمی‌توان کار را به‌صورت انفرادی انجام داد و در این کارها به‌صورت اشتراکی با وزارت علوم همکاری می‌کنیم. همچنین کارگاه‌های آموزشی، تهیه و تدوین و ویرایش کتاب از فعالیت‌های دیگر است.
کوثری ادامه داد: این انتشارات سابقه 60 ساله دارد و اولین انتشاراتی است که اصول ویرایش را به ایران وارد کرده است و بیشتر کتاب‌هایش پیراسته‌ترین کتاب‌هایی هستند که در بازار وجود دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه مشارکت در عرصه بین‌الملل یکی دیگر از اهداف است، عنوان کرد: در کشورهایی که زبان فارسی می‌دانند با کمک معاونت بین‌الملل وزارت علوم به داد و ستد فرهنگی با این کشورها خواهیم پرداخت. امکان متناسب‌سازی با کمک مترجمان و اساتید افغانی و تاجیکی وجود دارد.
اهدای کتاب به ارزش 5 میلیارد ریال به 36 دانشگاه کم‌برخوردار
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی گفت: ‌آخرین حوزه همکاری‌ها، اهدای کتاب به کتابخانه‌های دانشگاه‌های در حال توسعه است. مبلغ 5 میلیارد ریال کتاب به مناسبت دهه فجر به 36 دانشگاه کم‌برخوردار اهدا می‌شود. این یک هدیه از تأمین اجتماعی، انتشارات علمی و فرهنگی به وزارت علوم و دانشگاه‌هاست. توزیع آن‌ها طی همین هفته شروع می‌شود.
کوثری عنوان کرد: کتاب‌هایی که اهدا می‌شود در شاخه‌های ادبیات، تاریخ ایران، تاریخ اسلام هستند، همچنین کتاب‌های شرح نهج‌البلاغه، تاریخ علم در اسلام و بخشی از کتاب‌های دینی، اولین دوره مناقب خاندان نبوت ابن شهر آشوب در مجموعه اهدایی به دانشگاه‌ها هستند.
برگزاری جشنواره کتاب برگزیده دانشگاهی
وی با اشاره به شاخص‌ترین برنامه این تفاهم‌نامه، اظهار کرد: برنامه بزرگی که برای سال آینده در نظر گرفته شده است جشنواره کتاب برگزیده دانشگاهی است. کتاب‌های اساتید دانشگاه‌های سراسر کشور را ارزیابی و جمع‌آوری می‌کنیم. مهرماه سال آینده این جشنواره برگزار می‌شود و به برگزیدگان هدایایی از طرف وزارت علوم و سازمان انتشارات اهدا می‌شود.
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی گفت: این جشنواره با جشنواره کتاب سال دانشجویی تداخل ندارد چون آن یک تمرینی برای دانشجویان است. این جشنواره خاص اساتید است و به‌صورت گسترده برای اولین بار است که برگزار می‌شود. اگر چه در حوزه‌های دیگر ممکن است مقداری مشابهت داشته باشد اما به این صورت برگزار نشده است.
آغاز وجه اجرایی تفاهم‌نامه همزمان با آغاز آن
حسین میرزایی، مدیرکل معاونت فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه این تفاهم‌نامه از معدود تفاهم‌نامه‌هایی است که وجه اجرایی‌اش از آغاز در حال انجام است، گفت: شاهد این مدعا نیز ارسال کتاب‌ها به دانشگاه‌های کمتر برخوردار است.
وی افزود: ظرفیت‌هایی که در وزارت علوم وجود دارد به‌گونه‌ای است که می‌تواند یک هم‌افزایی در آن صورت گیرد. از همین‌رو یکی از اقداماتی که پیش‌بینی شده است این است که بخشی از کرسی‌های آزاداندیشی معطوف به آثار ارزشمندی باشد که در این انتشارات منتشر شده است.
میرزایی گفت: امیدواریم بتوانیم در راستای آنچه در تفاهم‌نامه است به اعتلای فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی کمک کنیم و زمینه ایجاد تولیدات فاخر بیش از پیش در این مرکز از طریق کمک به غنی‌سازی علمی قشر دانشجو فراهم شود.
وی با اشاره به 36 دانشگاهی که به آن‌ها کتاب‌ها اهدا می‌شود، اظهار کرد: این دانشگاه‌ها عمدتاً‌ در نوار مرزی کشور هستند و به دلایل متعدد ردیف بودجه مستقلی برای این حوزه ندارند.
مدیرکل معاونت فرهنگی وزارت علوم در پاسخ به خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه آیا تعیین کردن کتاب‌های خاص به‌طور مثال کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی برای کرسی‌های آزاداندیشی منجر به ایجاد محدودیت نمی‌شود، گفت: آثار منتشر شده از این انتشارات در رده‌بندی‌ها جزو بارزترین کتاب‌ها هستند. آثار فاخر در این جا بسیار تولید شده است. بخش عمده صاحب‌نظران در اینجا حضور دارند و برخی از آثار، خود ظرفیت آزاداندیشی دارند.
مشارکت انتشارات در کرسی‌های آزاداندیشی
وی اظهار کرد: در آستانه دهه فجر، بخشی از کرسی‌ها بر محور انقلاب قرار داده شده‌اند. یکی از موضوعات مهم در آن‌ها انقلاب و دستاوردهای آن است. در واقع استفاده از آثار یکی از پروژه‌های تکمیلی است. یکی از ظرفیت‌هایی که می‌توان از آن در بحث کرسی‌ها استفاده کرد همین انتشارات هستند.

captcha