کد خبر: 2855059
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۷
گفت‌وگو با «بهمن محرم‌زاده»؛

شکل‌گیری قرائت از جلسات استاد مولایی/ به چیدن رحل‌ها در جلسه قرآنم افتخار می‌کنم

گروه فعالیت‌های قرآنی: «بهمن محرم‌زاده»، مدرس قرآن و ساکن مراغه، شکل‌گیری قرائت خود را از جلسات قرآن مرحوم استاد مولایی در مسجد الرضا(ع) می‌داند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «بهمن محرم‌زاده» مدرس و پیشکسوت قرآنی که در «نهمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی»(اول اسفند 93) به دلیل بیش از 30 سال فعالیت آموزشی در حوزه قرآن تجلیل خواهد شد، متولد 1341 شهرستان مهاباد استان ـ آذربایجان غربی است، اما ساکن شهرستان مراغه ـ آذربایجان شرقی و دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث است؛ در این گزارش گفت‌وگویی با این پیشکسوت قرآنی انجام شده است.
اواسط دهه 1350 در مسجد کوی سازمانی پادگان امام رضا(ع)ـ استان آذربایجان شرقی، نماز جماعت برگزار می‌شد و بهمن محرم‌زاده که در آن سال‌ها در مقطع راهنمایی تحصیل می‌کرد هر روز برای اقامه نماز به آن مسجد می‌رفت تا جایی که حضور مداوم در این مسجد و آشنایی با فعالان قرآنی مقدمه علاقه‌مندی او به فعالیت‌های قرآنی و یادگیری قرآن شد.


وی که قرائت قرآن را در محضر اساتیدی از جمله استادان حبیب مهکام، علی‌اکبر حنیفی و ... فراگرفته بعد از فراگیری مقدمات قرائت قرآن از طریق جلسات قرآنی که در شهرستان مراغه برگزار می‌شد، برای تحصیلات دانشگاهی به دانشگاه تهران آمد که همزمان با ادامه تحصیلات دانشگاهی خود با جلسات قرآن مرحوم استاد مولایی آشنا شد و چندسالی صبح‌های جمعه هر هفته به جلسات قرآن ایشان در مسجد الرضا(ع) می‌رفت.

صبح‌های جمعه خود را به جلسات قرآن استاد مولایی می‌رساندم
این پیشکسوت قرآنی که شکل‌گیری قرائت خود را از جلسات مرحوم استاد مولایی می‌داند، می‌گوید: در آن سال‌ها سعی می‌کردم هر طور که شده، صبح‌های جمعه خود را به جلسه قرآن مسجد الرضا(ع) برسانم و طی حضور در جلسات مرحوم مولایی بود که مبانی تجوید را آموختم و همزمان از کتاب «تهذیب القرائه» ایشان نیز استفاده می‌کردم.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم استاد مولایی که با عشق به جلسات قرآن ایشان می‌رفت، می‌گوید: چندین جلسه متوالی به جلسات قرآن استاد مولایی می‌رفتم و گوشه‌ای از جلسه قرآن می‌نشستم و به صحبت‌های ایشان گوش می‌کردم تا اینکه در یکی از جلسات، استاد مولایی درباره کلمه «مدْرَارًا» در آیه شریفه «یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا» از قرآن‌آموزان سوال کرد و پرسید که حکم «را» در اینجا چیست؟ هیچیک از قرآن‌آموزان نتوانستند جواب دهند اما من دست خود را به نشانه پاسخ بالا بردم و گفتم حرف را تکرار شده و علت تکرار است» ـ در تهذیب القرائه نیز آمده بود ـ  بعد از اینکه استاد مولایی جواب صحیح من را شنید، گفت: «تا مرد سخن نگفته باشد/ عیب و هنرش نهفته باشد/ هر پیسه گمان مبر نهالی/ باشد که پلنگ خفته باشد».

در تمامی جلسات استاد مولایی قرائت می‌کردم
محرم‌زاده ادامه می‌دهد: بعد از اینکه در جلسه قرآن مرحوم استاد مولایی پاسخ صحیح به سوال ایشان دادم دیگر جزو قاریان ثابت جلسات ایشان شدم و در تمامی جلسات قرآن، پشت میکروفن می‌رفتم و تلاوت می‌کردم؛ مرحوم استاد مولایی به قدری صبور، با اخلاق و با حوصله بود که هیچگاه از جلسات قرآن ایشان خسته نمی‌شدم و لحظه به لحظه، جلسات ایشان برایم خاطره بود و استاد مولایی به قدری صبور و باحوصله به جلسه‌داری می‌پرداختند که من حتی روش تدریس را در همان جلسات از ایشان یاد گرفتم و نحوه جلسه‌داری ایشان و رفتارشان با قرآن‌آموزان در زندگی من بسیار تأثیرگذار بود.
وی در ادامه می‌گوید: علاقه من به استاد مولایی و جلسات قرآن ایشان به قدری زیاد شد که موضوع پایان‌نامه خود را «بررسی قرائات سبعه» انتخاب کرده و از مرحوم استاد مولایی نیز بسیار استفاده کردم و از کمک‌ها و مشاوره‌های ایشان برای تألیف پایان‌نامه‌ام بسیار بهره بردم؛ از کتاب تهذیب القرائه استاد مولایی نیز در تألیف پایان‌نامه بسیار استفاده کردم.

آغاز جلسه‌داری قرآن از اوایل دهه 1360
این پیشکسوت قرآنی که جلسه‌داری قرآن را از اوایل دهه 60 آغاز کرده است، ادامه می‌دهد: بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی در تهران به شهرستان مراغه آمدم و در همان سال‌های اول به همراه چند نفر از دوستان خود تصمیم گرفتیم جلسات قرآن رراه‌اندازی کنیم و بعد از اینکه سالها، مباحث روخوانی و روان‌خوانی قرآن را دنبال کردیم یک جلسه تخصصی و ثابت قرآن راه‌اندازی کردم که این جلسه هم‌اکنون نیز در سطح استان آذربایجان شرقی به صورت ثابت برگزار می‌شود.
وی با عنوان این مطلب که قاریان زیادی در استان آذربایجان شرقی از جلسات قرآن ما پرورش یافتند، می‌گوید: «رحیم خاکی» قاری بین‌المللی قرآن جزو قاریانی بود که در جلسات قرآن ما پرورش یافت و چهره‌ها و شخصیت‌های قرآنی دیگری هم بودند که از جلسه قرآن ما شروع کردند و هم‌اکنون جزو قاریان مطرح و بین‌المللی شده‌اند.

محرم‌زاده ادامه می‌دهد: از دستاوردهای دیگری که جلسات قرآن ما در استان آذربایجان شرقی ـ شهرستان مراغه داشته، این است که اکثر مدیران، روسای ادارات و حتی پزشکان شهرستان مراغه یک دوره در جلسات قرائت ما حضور داشته‌اند.

از انتخابم برای تکریم جا خوردم
مدیر موسسه «نسیم حیات» شهرستان مراغه درباره نهمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی می‌گوید: زمانی که به بنده اعلام کردند برای تکریم در این همایش انتخاب شده‌ام جا خوردم، من لیاقت آن را ندارم و اگر هم طی این سالها کاری در جهت آموزش قرآن و تربیت قاریان قرآن انجام داده‌ام فقط برای خدا بوده است؛ من عاشق قرآن هستم و هیچگاه به دنبال بهره‌مندی مادی نبوده‌ام و معتقدم نباید قرآن را ابزار کنیم.


وی در ادامه عنوان می‌کند: افتخار من این است که صبح‌های جمعه هر هفته در جلسه قرآنی‌ام حاضر می‌شوم، رحل‌های قرآن را می‌چینم و کفش قرآن‌آموزان را جفت می‌کنم.
این پیشکسوت قرآنی یادآور می‌شود: برگزاری همایش تکریم چهره‌های قرآنی که امسال نهمین دوره آن انجام خواهد شد، می‌تواند انگیزه‌ای برای ادامه کار قاریان و اساتید قرآن باشد؛ به ویژه، اهمیت برگزاری این همایش از این جهت است که می‌تواند عاملی در جهت جذب نیروهای جدید به فعالیت‌های قرآنی و ایجاد انگیزه بین نوجوانان و جوانان باشد تا آنها فعالیت‌های قرآنی خود را با امید بیشتری ادامه دهند؛ هرچند که مزد اصلی را خداوند به آنها می‌دهد.

captcha