به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، محسن عباسی، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق گفت: مسئله هستهای و در سایه آن رفع تحریمها، به پررنگترین دغدغه بازار فعلی تبدیل شده است به طوریکه این استنباط در بین فعالان بازار سرمایه ایجاد شده که رفع این دغدغهها میتواند تاثیر غیر قابل پیشبینی بر روند معاملات داشته باشد.
محسن عباسی در ادامه افزود: در حال حاضر برای اکثریت فعالان و تحلیلگران بازار مشکل است که بتوانند بازار بعد از احتمال مذاکرات موفق هستهای و رفع تحریمها را پیشبینی کنند اما به نظر میرسد شاهد دامنه وسیعی از رفتارهای هیجانی در بازار باشیم و کلیت بازار با رشد قابل توجهی همراه باشد.
وی درباره علل رفتار پر نوسان سهامداران در بهمن ماه و اینکه چرا با کوچکترین موضع گیری در خصوص مذاکرات هستهای، بازار دچار تنش میشود، گفت: اولین پاسخ ممکن، به اهمیت موضوع هسته ای برمیگردد، اما نکتهای که فعالان بورسی به آن توجه ندارند این است که چرا بازار ارز و طلا و حتی مسکن به اندازه بورس نسبت به اخبار لحظه به لحظه مذاکرات هستهای واکنش نشان نمیدهند؟ در حالیکه در بین بازارهای رقیب از لحاظ پویایی، بازار ارز دستِ کمی از بازار سرمایه ندارد اما واکنشهای بازار سرمایه خصوصا در 6 ماه اخیر به روند مذاکرات بسیار بیشتر از بازار ارز بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه درباره این شرایط حاکم شده در بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از منظر رفتاری، سرمایهگذاران دچار "تعدیل نامناسب" اطلاعات جدید شده اند. تعدیل کردن اطلاعات به معنای برآورد جدید از رویدادها و اتفاقات پیرامونی است که در نتیجه ورود اطلاعات جدید یا تغییر مفروضات رخ میدهد که به نظر میرسد، در شرایط فعلی بازار نمیتواند تعدیل مثبت و منفی درست و به اندازهای در خصوص اطلاعات جدید مذاکرات هستهای اعمال کند.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی بازار نسبت به اطلاعات مثبت و منفی واکنش هیجانی نشان می دهد و بعد از گذشت چند روز این واکنش اصلاح و از شدت آن کاسته می شود.
وی توضیح داد: تعدیل نامناسب اطلاعات به گونه ای در بازار رقم میخورد که گویی هر هفته شاهد پیشرفت در مذاکرات و هم زمان شاهد شکست مذاکرات هستیم! تعدیل نامناسب همواره نسبت به آخرین اطلاعات ارائه شده در خصوص مذاکرات هسته ای صورت میپذیرد.
عباسی با تأکید بر این نکته که روند مذاکرات سیاسی در سطوح بین المللی همواره طولانی و کند است، گفت: برای مثال مذاکرات آمریکا و ویتنام، بعد از جنگ بین دو کشور حدود 13 سال طول کشید و مذاکرات هستهای پیش رو نیز بیش از 10 سال سابقه دارد و نه تنها مختص به یکی دو سال اخیر نیست بلکه سرمایه بازدهی مطلوبی را برای سرمایه گذاران خود در این یک دهه به همراه داشته است.
عباسی با بیان اینکه شتاب در تصمیم گیری سهامداران، بازار سرمایه را جولانگاه مناسبی برای نوسانگیران میکند، اظهار داشت: این روند فضای مناسبی را برای کسب بازدهی مناسب برای نوسانگیران کرده در حالیکه بازار سرمایه علاوه بر وجود نوسان گیران به حضور سهامداران میان مدت و بلند مدت نیاز دارد بنابراین در موقعیت کنونی، بهتر است با نگاه واقع بینانه نسبت به خرید و فروش سهام اقدام شود و صرفا با شرایط روز بازار، سهام مناسب خود را درگیر نوسانات بیمورد نکرد.