کد خبر: 2861921
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۹
مترجم ژاپنی آثار بوعلی‌سینا‌:

ابن‌سیناپژوهی در ژاپن رونق گرفته است

گروه اندیشه: ابن‌سیناپژوهی در ژاپن رونق گرفته است و من از سال‌های نخستین حضورم در دانشگاه به مطالعه علوم مشرق‌زمین پرداخته و از محضر اساتید فلسفه ژاپن، از جمله دکتر ناکسیموتو و دکتر کامادا بهره بردم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، هارو کوبایاشی، استاد دانشگاه گاکوگی توکیو و مترجم الهیات شفای بوعلی‌سینا سه‌شنبه، 28 بهمن‌ماه در دیدار با رئیس بنیاد بوعلی گفت: از سال‌های نخستین حضورم در دانشگاه به مطالعه علوم مشرق زمین پرداخته و از محضر اساتید فلسفه ژاپن، از جمله دکتر ناکسیموتو و دکتر کامادا بهره بردم.

وی پیرامون فعالیت‌های ابن‌سیناپژوهی و مطالعات خود درباره فلسفه اسلامی اظهار کرد: من بیش ار 20 سال از عمر خود را صرف مطالعه عرفان و فلسفه اسلامی کرده‌ام و در زمینه تصحیح کتاب حکمت‌الاشراق شهرزوری و تدریس آن و نیز تصحیح شرح جلال‌الدین دوانی بر کتاب هیاکل‌النور سهروردی در دانشگاه گاکوگی فعالیت کرده‌ام.

ابن‌سیناپژوه ژاپنی درباره مطالعات خود درباره آثار بوعلی‌سینا نیز اظهار کرد: مقالات متعددی درباره قسمت الهیات از دایرة‌المعارف شفای بوعلی‌سینا در مجلات علمی نگاشته‌ام و از چند سال پیش در حال تصحیح «الهیات شفا» هستم و در حال حاضر برای تحقیق و پژوهش در این‌باره به ایران آمده‌ام.

کوبایاشی ابراز امیدواری کرد: بتواند در زمینه معرفی آثار و اندیشه‌های بوعلی‌سینا در ژاپن به فعالیت خود ادامه دهد و در این راه خواستار مساعدت و همکاری بنیاد بوعلی‌سینا شد.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی، امام جمعه همدان و رئیس بنیاد بوعلی نیز از حضور این استاد فلسفه در همدان از فعالیت‌های علمی وی در زمینه فلسفه اسلامی و به‌ویژه تدریس و پژوهش‌های سینوی تقدیر کرد.

وی ضمن پرسش از زمینه‌های مطالعاتی این استاد ژاپنی و چگونگی آشنایی او با زبان عربی، با بیان احادیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) در زمینه شناخت نفس، بر اهمیت خودشناسی در فرهنگ و فلسفه اسلامی تأکید کرد و درباره اصول دین اسلام و مذهب تشیع توضیحاتی ارائه داد.

وی با اشاره به سخنان تمجیدآمیز امام خمینی(ره) در شأن بوعلی‌سینا اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا را در شدت ذهن و نبوغ با تعبیر «وَلَم یَکُن لَه کفُواً اَحد» یاد کرده و او را  بی‌نظیر دانسته و رئیس فلاسفه اسلام بر شمرده است.

آیت‌الله طه‌محمدی اظهار کرد: ابن‌سینا در روزگار خود در کشف حقایق جهان منحصر به فرد بود و نه‌تنها در پزشکی بلکه در فلسفه و سایر علوم سرآمد بود. او در شناخت و آگاهی نسبت به علوم زمانه‌اش بسیار جامع بود. مؤلفات ابن‌سینا بیش از 200 جلد کتاب و حتی بیشتر است و به تحقیق این شیخ اعظم بالاترین تلاشگر علمی در بین بشریت است.

در ادامه توکل دارائی، رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا نیز گفت: این بنیاد در راستای رسالت جهانی خود در معرفی بوعلی‌سینا دست همه پژوهشگران و دانشمندانی را که برای ترویج حکمت سینوی می‌کوشند، به گرمی می‌فشارد.

وی افزود: آمادگی داریم که با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در ژاپن بیشتر از گذشته مشوق ابن‌سیناپژوهی در کشور ژاپن باشیم و با شما و سایر مراکز علمی و فلسفی مراوده و همکاری داشته باشیم. انتظار داریم شما نیز در ترویج ابن‌سیناپژوهی در دانشگاه‌های ژاپن و آشنایی ما با سایر دانشمندان و پژوهشگران ژاپنی ما را کمک کنید.

captcha