به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در نهمین همایش تکریم چهرههای قرآنی و مراسم اختتامیه مسابقات سراسری قرآن «تلاوت» و «تسنیم» که جمعهشب، یکم اسفندماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، با اشاره به آیات نخست سوره بقره «ذَلِکَ الْکِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِینَ» گفت: قرآن کتاب هدایت است و رسالت قرآن، هدایت انسان به سمت قلههایی است که ثمره آن حیات ابدی است.
هدایت در قرآن، در دو سطح تعریف شده است
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدایت در قرآن، در دو سطح و حوزه تعریف شده است، افزود: خداوند در قرآن کریم گاهی میفرماید؛ قرآن، کتاب هدایت انسانها است و گاهی نیز میفرماید؛ قرآن کتاب هدایت متقین است.
وی ادامه داد: اینکه قرآن، کتاب هدایت انسانها است به این معنی است که قرآن نقشه راه را برای انسانها تعریف میکند و مخاطب آن جامعه انسانی و تمام افراد بشر است و کسانی از هدایت قرآن برای رسیدن به مقصد استفاده میکنند که آراسته و باتقوا باشند، در این صورت است که قرآن دست آنها را میگیرد و آنها را تا مرتبه کمال پیش میبرد.
انسان؛ قدرت شناخت تقوا را دارد
ابوترابیفرد در ادامه گفت: خداوند انسان را به گونهای آفریده که قدرت شناخت تقوا را دارد، تقوایی که محور حضور در مدرسه قرآن است و در این میان استفاده از هدایت نفس است که انسان را به هدایت عقل میرساند.
وی اظهار کرد: انسان براساس نفس انسانی، قدرت شناخت فجور و تقوا دارد و اگر با بهرهگیری از این قدرت توانست در مسیر تقوا حرکت کند به طور قطع وارد مدرسه قرآن میشود؛ پس گام نخست برای ورود به مدرسه قرآن، حیات عقلانی است که مرتبهای از تقوا به شمار میآید.
انسان با استفاده از حیات عقلانی وارد مدرسه قرآن میشود
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متقینی که حضرت علی(ع) آنها را توصیف کرده، کسانی هستند که با استفاده از مرتبه نخست تقوا(حیات عقلانی) به مدرسه قرآن وارد شدهاند و به انسان متقی در طراز نهجالبلاغه رسیدهاند.
وی در ادامه گفت: قرآن برای متقین سه ویژگی کلی توصیف کرده است که ارتباط با مبدأ هستی، ارتباط با نفس خویشتن و ارتباط با سایر انسانها از جمله این ویژگیها است. در رابطه با ارتباط انسان با انسانهای دیگر باید گفت یکی از نشانههای ارتباط انسان با انسانهای دیگر که افراد متقی آن را دارند انفاق است و انفاق یکی از علائم بارز تقوا است که همه ما باید سعی کنیم در زندگی خود نسبت به انسانهای دیگر انفاق داشته باشیم تا جزو متقین باشیم.