به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «الیوم السابع»، احمد الطیب، شیخ الازهر، عصر دیروز، سوم اسفندماه، ضمن سخنانی مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی «اسلام و مبارزه با تروریسم» در مکه مکرمه با بیان این مطلب گفت: برگزاری چنین همایشهایی که در راستای محکومکردن اقدامات تروریستها برگزار میشود، اقدام صحیح و به جایی است، زیرا بسیاری از کشورهای عربی در حال حاضر به نوعی با تروریسم دست و پنجه نرم میکنند.
وی افزود: افراطیگری دینی نتیجه تفسیر نادرست از قرآن و سنت است و تا زمانی که ما این گرایش را در مدارس و دانشگاههای خود مهار نکنیم، این گرایش موجب خروج مسلمانان از دین خواهد شد و نقطه امیدی برای این که امت اسلامی یکپارچگی خود را به دست آورد، وجود نخواهد داشت.
شیخ الازهر با انتقاد از اقدامات تروریستها تصریح کرد که آنان به قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص) پشت کردهاند و به اقدامات وحشیانه روی آوردهاند.
احمد الطیب در ادامه بر ضرورت اصلاحات آموزشی در مدارس برای مهار افراطیگری و تندروی تأکید کرد و از کشورهای اسلامی درخواست کرد در برنامههای آموزشی مدارس خود اصلاحات ایجاد کنند.
احمد الطیب همچنین با اشاره اینکه داعش در عراق، سوریه و هم اکنون در لیبی نفوذ کرده است، گفت: گروههای تروریستی که به اقدامات وحشیانه روی آوردهاند، محکوم هستند.
شیخ الازهر همچنین بار دیگر افراطگرایی را با توطئه نواستعمارگری جهانی متحد صهیونیسم مرتبط دانست که عاملان آن از تنشهای مذهبی کنونی جهان اسلام بهره میبرند.
شیخ الازهر مصر تصریح کرد: رحمت و مهربانی از قلب تروریستها خارج شده و قلبشان به سنگی سفت تبدیل شده است. خداوند، پیامبر اکرم(ص) و همه مؤمنان از اقدامات غیرانسانی تروریستها بیزاری میجویند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جنایتهای تروریستها اشاره کرد و گفت: تروریستها انسانهای بیگناه را زنده میسوزانند و یا سرهایشان را جدا میکنند. این اقدامات وحشیانه در راستای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم صورت میگیرد.
شیخ الازهر در پایان گفت: یکی از کسانی که فیلمهای این جنایتکارانه را در شبکههای اجتماعی مشاهده کرده بود، برای من نقل کرد که تروریستها پس از این که سرهای انسانها را جدا میسازند در حالی که با صدای بلند میخندند مانند توپ با آن بازی میکنند.
فعالیتهای همایش بینالمللی «اسلام و مبارزه با تروریسم»، عصر دیروز، سوم اسفندماه، به همت انجمن جهانی اسلام در مکه مکرمه آغاز شد و تا ششم اسفندماه ادامه دارد.
در حاشیه این همایش، شش کارگاه آموزشی برگزار میشود که «تطبیق شریعت و حکومت اسلامی»، «حکومت در دیدگاه اسلامی معاصر»، «مفهوم جهاد در شریعت اسلامی»، «تجربیات مبارزه با تروریسم و نقش رسانهها در مقابله با آن»، «بهترین راهها و ابزارهای مبارزه با تروریسم» و «احکام و شرایط جهاد» از جمله این کارگاههای آموزشی است.