حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم قنبری، کارشناس فضای مجازی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تحقق درخواست مقام معظم رهبری مبنی بر پرورش 10 میلیون حافظ قرآن اظهار کرد: براساس تحقیقات بدست آمده بهترین زمان جهت حفظ قرآن کریم از سنین کودکی است چراکه از یک فضای پاک روحی برخوردار هستند و هم آنکه حافظه قوی دارند. ما در مساجد خودمان با تأسیس مهد قرآن، این آموزشها را از دوره کودکی آغاز کردهایم.
وی با اشاره به استفاده از فضای مجازی در راستای حفظ قرآن تصریح کرد: ارتباطات مجازی با توجه به اینکه آثار منفی دارد اما در کنار آن یک سری آثار مثبتی را به همراه دارد. از این ابزار میتوانیم به عنوان بهترین ابزار حفظ قرآن کریم استفاده کنیم و به نظر میرسد کاملترین نوع ابزار است.
اجرای روشهای نوین حفظ قرآن در مساجد
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: ما شاهد اجرای روشهای نوین حفظ قرآن در مساجد هستیم. همچنین امروزه فضای اینترنت و ارتباطات جمعی تبدیل به بهترین نوع ابزار شده است و ما میتوانیم از علوم روز به نفع دین مقدس اسلام استفاده کنیم.
وی بیان کرد: بهترین کاربرد این فضاهای مجازی این است که بتوانیم به صورت رسمی و مدرن از آموزش و پرورش آغاز کنیم چرا که دانشآموزان در ساعات معینی میتوانند تحت آموزش آنلاین در راستای حفظ قرآن قرار بگیرند. مساجد به دلیل آنکه مخاطبان آن پراکنده هستند، چندان نمیتوان در این زمینه اقداماتی انجام داد.
موازیکاریها به موضوع آموزش حفظ قرآن آسیب وارد میکند
حجتالاسلام قنبری اظهار کرد: متأسفانه شاهد موازیکاریهایی در عرصه آموزش حفظ قرآن کریم هستیم، چراکه هر کس با سلیقه خودش کارهای تکراری انجام میدهد. اگر همه نهادها براساس فناوریهایشان متمرکز شوند، قطعا میتوان به کار مؤثری و نتیجهبخش دست یافت.
وی بیان کرد: آموزشهای سنتی چندان کاربرد ندارد چراکه اجتماع و فضای ارتباطی ما عوض شده است.از این فضا باید استفاده کرد همانطور که دشمن از این فضا برای ربودن ذهن کودکان استفاده میکند.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: آموزشهای آنلاین موجود خوب است به شرط آنکه به درستی اجرایی و گسترده شود.