به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اسقف پون و اسقف گورگ از کلیسای اونجلیک آلمان با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با علیمحمد حلمی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای این سازمان، دیدارکردند.
اسقف پون، نماینده کلیسای اونجلیک آلمان در شورای جهانی کلیساها در ابتدای این دیدار گفت: بسیار خرسندم که به اتفاق آقای دکتر گورگ، مسئول بخش گفتوگوی ادیان کلیسای انگلیکن به ایران آمدهایم. اگر چه بنده پیش از این و در سال 1391 همراه با هیئت شورای جهانی کلیساها برای گفتوگوی دینی به ایران آمده بودم.
وی افزود: این سفر بسیار ارزشمند است و ما در شهر قم با برخی از علما و اندیشمندان، ملاقاتها و گفتوگوهای مفیدی داشتیم.
در ادامه علیمحمد حلمی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به سوابق گسترده فعالیتها و تعامل این مرکز با دیگر رهبران و اندیشمندان دینی مسیحی در کشورهای مختلف، گفت: تعامل و گفتوگو میان نخبگان و اندیشمندان دینی، امروزه بیش از گذشته نه تنها مفید؛ بلکه ضروری و لازم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما شاهد بازیهای سیاسی پیچیدهای هستیم که طی آن قدرتهای برتر دنیا مانند آمریکا و برخی دولتهای غربی، ادیان را مورد هجوم قرار دادهاند و با اقدامات ضدانسانی و ضددینی مانند آنچه گروههای تروریستی داعش، القاعده و طالبان در گذشته و حال داشتهاند، سعی در ایجاد فضای رعب و وحشت و اسلامهراسی در میان ملتهای غربی دارند.
حلمی تأکید کرد: این گروههای تروریستی دستپرورده خودشان هستند و حامیان اصلی مالی و تسلیحاتی آنها دولتهای آمریکا، صهیونیستها و برخی دولتهای غربی و عربی متحد آمریکا هستند.
وی افزود: این بازی تأسفبار و خطرناکی است که سیاستمداران مدعی آمریکا در زیر شعار آزادی و امنیت، دنیا را به آتش و ناامنی کشاندهاند. ما و شما و همه اندیشمندان دینی باید تلاش کنیم تا با آگاهیبخشی به مردم به ویژه نسل جوان و فرهیختگان، این گونه سیاستهای دوگانه و مزورانه را افشا کنیم و از دولتهایی که به گروههای تروریستی داعش و امثال آنها کمک میکنند انتقاد و سعی کنیم آنها را وادار نماییم تا حمایتهای خود را متوقف سازند. ادامه این وضعیت اسفناک به ضرر همه مردم جهان و امنیت جهانی است.
پس از آن گورگ، دبیر بخش خاورمیانه مرکز گفتوگوی ادیان در آلمان با اشاره به حضور مسلمانان در آلمان که حدود 7 درصد جمعیت آلمان را تشکیل میدهند، گفت: متأسفانه سوءتفاهمات و تبلیغات گسترده باعث شده که برخی نسبت به اسلام و مسلمانان برداشتهای ناصوابی داشته باشند. البته ما و بسیاری دیگر از مسیحیان با مسلمانان در مراکز اسلامی ارتباطی دوستانه داریم. در اینجا مایلم بپرسم که چگونه میتوانیم ذهنیت مردم را نسبت به حقایق به ویژه اسلام روشن کنیم؟
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پاسخ به این سؤال با اشاره به نفوذ صهیونیستها در مراکز قدرت به ویژه در رسانههای جمعی گفت: بسیاری از مشکلات امروز به خاطر اخبار و تحلیلهای غلط و نادرستی است که صهیونیستها در چند دهه گذشته از طریق روزنامهها و فیلمها و دیگر رسانههای جمعی علیه اسلام، مسلمانان و ایران منتشر کردهاند و مردم آمریکا و اروپا اطلاعات و تصورات غلط و اشتباهی در ذهن خودشان اندوختهاند؛ در حالی که هیچ یک از کشورهای اسلامی و رهبران مسلمان در یکصد سال گذشته تهاجم یا حمله نظامی و خطری علیه دیگر کشوورها نداشتهاند؛ اما برعکس همیشه آمریکا و برخی دولتهای غربی جنگها و ویرانیهای زیادی را در کشورهای اسلامی به وجود آوردهاند.
وی ادامه داد: امروزه نیز گروه تروریستی داعش و القاعده و امثال آن با حمایت آمریکا، صهیونیستها و برخی دولتهای غربی کشورهای سوریه، عراق و لبنان را مورد هجوم و تخریب قرار دادهاند و صدها نفر را کشته و میلیونها نفر را آواره و برخی شهرها و روستاها را از بین بردهاند.
حلمی همچنین گفت: علاقمندیم با رهبران و اندیشمندان مسیحی اعم از پروتستانها و کاتولیکها درباره مسائل فرهنگی و دینی به گفتوگو بنشینیم و همکاری مستمری داشته باشیم تا مسئولیت خود را در قبال ملتهای خود و مردم جهان برای رسیدن به حقیقت و ترویج ارزشهای الهی و انسانی به خوبی انجام دهیم.
در پایان این دیدار اسقف پون، نماینده کلیسای اونجلیک آلمان در شورای جهانی کلیساها با استقبال از این پیشنهاد علاقه خود را برای همکاری متقابل و برگزاری نشستهای علمی ابراز کرد.