کد خبر: 2964127
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
وحید احمدی عنوان کرد:

نمره قابل قبول دستگاه سیاست خارجی/ منتقدان به اقتضائات کار دیپلماسی توجه داشته باشند

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ارزیابی عملکرد مسئولان سیاست خارجی کشور، نمره قابل قبولی به آنها اختصاص داد و گفت: منتقدان این حوزه باید به اقتضائات کار دیپلماسی و حوزه بین‌الملل توجه داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین وحید احمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به عملکرد یک ساله مسئولان اجرایی در حوزه سیاست خارجی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مباحثی که در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد؛ مذاکرات ایران با گروه 1+5 است که با توجه به پیچیدگی‌هایی که دارد و فشارهای بی‌حد و حصری که در این مسئله از طریق قدرت‌های جهانی وجود دارد، می‌توان گفت تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی عملکرد قابل قبول و مناسبی داشته است.
وی افزود: هر چند ممکن است به طور کامل همه آنچه که جمهوری اسلامی ایران می‌خواسته، هنوز محقق نشده است اما در مجموع فعالیتی که تیم مذاکره‌‌کننده طی یک سال گذشته داشته، دست و قابل قبول بوده است.
احمدی همچنین اظهار کرد: در سایر حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی انتظار می‌رفت که به طور فعال‌تر ورود می‌کردند؛ گرچه در این راستا نیز اقدامات خوبی صورت گرفته اما تقریباً بیشتر همّ و غمّ مسئولان سیاست خارجی بر روی مسئله هسته‌ای گذاشته شد؛ انتظار این بود که همانطور که مسئولان در مذاکرات هسته‌ای اقدامات قابل توجهی داشتند، به سایر حوزه‌ها نیز توجه می‌داشتند و با توجه به توانمندی‌ها و امکاناتی که در اختیار دارند، اقداماتی فراتر از آنچه که شده، انجام می‌دادند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد برخی انتقادها از کم‌تحرکی دستگاه دیپلماسی در حوزه مقابله با ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی گفت: منتقدان در این رابطه باید به اقتضائات کار دیپلماسی و حوزه بین‌الملل توجه داشته باشند.
وی گفت: امروز همه قدرت‌ها یک طرف جمع شده‌اند و جمهوری اسلامی ایران در یک طرف قرار دارد و فعالیت در چنین فضایی کار ساده و آسانی نیست که احساس کنیم مسئولان سیاست خارجی کشور می‌توانستند عملکرد بهتری داشته باشند؛ البته ایده‌آل این است که اقدامات مناسب‌تر و بیشتری در این مسئله صورت گیرد اما باید مجموعه مباحث را در این حوزه مد نظر قرار دهیم و سپس قضاوت کنیم.
احمدی نمره قابل قبولی را به عملکرد مسئولان سیاست خارجی جمهوری اسلامی اختصاص داد و گفت: اعتقادم این است که تیم مذا‌کره‌کننده در فعالیت‌های خود کم نگذاشته است، خصوصاً در مذاکرات هسته‌ای؛ البته توقعات جامعه فراتر از این است که نمی‌توان گفت توقعات بی‌جایی است، ممکن است توقعات بجا باشد و همه ما بخواهیم شرایط بهتری رقم بخورد اما باید این توقعات را در کنار مجموعه اقتضائات و مسائلی که در صحنه بین‌‌الملل وجود دارد، در نظر گرفت.
این نماینده مجلس نهم، دیپلماسی پارلمانی را یکی از ظرفیت‌های موجود برای تقویت روابط بین کشورها دانست و گفت: از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی به نحو مطلوبی استفاده نشده است با توجه به اینکه پارلمان‌ها می‌توانند تحرکات خوبی در رابطه با ایجاد روابط بین کشورها داشته باشند.

captcha