کد خبر: 2991606
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
یدالله جوانی:

تمرکز بر سیاست خارجی، مانع از اهتمام ویژه به تحقق شعار سال شد

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به عملکرد دولت در راستای تحقق شعار سال گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی اهتمام لازمی که باید در راستای عملیاتی‌سازی این شعار صورت می‌گرفت از سوی دولت به چشم نمی‌خورد که یکی از دلایلش این است که دولت عمدتاً در حوزه سیاست خارجی تمرکز داشت.

یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اهمیت ارزیابی دستگاه‌ها از عملکرد خود در راستای تحقق شعار سال اظهار کرد: اهمیت این موضوع از آن جهت است که نامگذاری سال‌ها و اعلام شعار مشخص برای یک سال یک امر تشریفاتی نیست و این نامگذاری و تعیین شعار با توجه به اقتضائات و شرایط، وضعیت‌ها، نیازها و اولویت‌هاست.

وی افزود: اگر امسال به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شده، به این دلیل است که از یک طرف در شرایط جنگ اقتصادی به سر می‌بریم و دشمن با تشدید تحریم‌ها به دنبال آن است که اقتصاد ما را دچار مشکلات اساسی کند؛ خود دشمنان نیز با صراحت از تحریم‌ها علیه ملت ایران به عنوان تحریم‌های فلج‌کننده یاد کرده‌اند.

جوانی ادامه داد: از سوی دیگر سال‌هاست که درگیر جنگ نرم هستیم و دشمنان از سالیان پیش یک تهاجم فرهنگی گسترد‌ه‌ای را علیه ملت ایران آغاز کرده‌اند.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب سال‌های گذشته نیز شعارهایی را مطرح کردند که از عناصر آن مباحث اقتصادی و فرهنگی بود مثل سالی که به عنوان حماسه اقتصادی مطرح شد اما امسال این شعار را کامل‌تر کردند؛ در عین حالی که نامگذاری و هدف‌گذاری کردند، توجه به مباحث اقتصادی و فرهنگی را مورد تأکید قرار دادند و راهبرد رسیدن به این اهداف را نیز تعیین کردند که همان عزم ملی و مدیریت جهادی است.

جوانی اظهار کرد: اگر بخواهیم در حوزه اقتصاد گشایشی ایجاد کنیم، از این مرحله عبور کنیم و توطئه و فشارهای اقتصادی را ناکام بگذاریم، لازم است یک عزم ملی پدید بیاید و در پرتوی این عزم ملی با مدیریت جهادی بتوانیم تحول عظیم اقتصادی را به وجود بیاوریم که اگر این تحول رخ دهد، حماسه اقتصادی به وقوع می‌پیوندد و در نتیجه از اقتصاد کنونی که ضعیف، آسیب‌پذیر و وابسته به نفت است عبور کرده و به اقتصاد مقاومتی که آسیب‌ناپذیر در مقابل فشارهاست دست پیدا می‌کنیم.

این کارشناس مسائل سیاسی در ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در راستای تحقق شعار سال گفت: در برخی مجموعه‌ها و حوزه‌ها کارهای درخور و قابل تقدیری انجام گرفته اما در برخی حوزه‌ها اتفاق خاصی رخ نداده است.

جوانی در مورد عملکرد دولت گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی اهتمام لازمی که باید در راستای عملیاتی‌سازی این شعار صورت می‌گرفت از سوی دولت به چشم نمی‌خورد که یکی از دلایلش این است که دولت عمدتاً در حوزه سیاست خارجی تمرکز داشت و تصور این بود که اگر مذاکرات به نتیجه و توافقی برسد، در پرتو آن می‌توان فشارهای خارجی را برداشت و مشکلات اقتصادی را مرتفع ساخت در حالی‌که مذاکرات تا به امروز نشان داده که نباید چنین امیدی را داشت.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر این مسئله تأکید کردند که حل مشکلات اقتصادی کشور را به مذاکرات گره نزنید، اما به نظر می‌رسد توجه لازم برای تحقق شعار سال و رهایی از مشکلات اقتصادی صورت نگرفته است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مختصات تحقق اقتصاد مقاومتی در پرتوی عزم ملی با مدیریت جهادی اظهار کرد: در این راستا لازم است تولید به شکل خاص مورد توجه قرار گیرد و در بخش صادرات سرمایه‌گذاری صورت گیرد و واردات به حداقل برسد خصوصاً در مورد کالاهای لوکس و غیر ضروری که متأسفانه شاهد ورود کالاهای غیر ضرور و لوکس در طول سال بودیم؛ در حالی‌که ارزها و دلارهایی که می‌شد در امور زیربنایی و وارد کردن اقلام سرمایه‌ای استفاده کرد، به سمت کالاهای لوکس و غیر ضروری رفت که این خود یک آسیب جدی برای تولیدات داخلی بود.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم از تولیدات و محصولات داخلی حمایت کنیم، لازمه‌اش کنترل دقیق مرزهاست تا از ورود هر نوع کالایی که امکان تولید آن در داخل  کشور وجود دارد، جلوگیری شود اما متأسفانه اهتمام و جدیتی که باید در این مورد وجود می‌داشت، وجود نداشت.

جوانی در مورد مسائل فرهنگی نیز گفت: در حوزه فرهنگ در کنار کارهای خوبی که بخش‌های مردمی انجام دادند، در مجموع رویکرد فرهنگی دولت یک رویکرد قابل نقدی است از جهتی که فاصله با آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب فاصله دارد.

وی افزود: البته مسئولان در این راستا زحماتی می‌کشند اما باید بدانیم که فرهنگ، اساس جامعه دینی ما را شکل می‌دهد و دشمنان تلاش می‌کنند در این زمینه رخنه کرده و خلل ایجاد کنند اما متناسب با هجمه فرهنگی دشمنان تحرکات لازم در راستای برنامه‌ریزی‌ها و تعمیق فرهنگ ملی، انقلابی و اسلامی و کنترل و مهار تهاجمات کاری صورت نگرفت.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: نوع سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که زمینه‌ها را برای رشد نوعی فرهنگ لیبرالیستی و فرهنگ اباهه‌گری فراهم می‌کرد که با ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب فاصله دارد؛ بنابراین می‌توان گفت نسبت به شعار سال تا حدودی کم‌توجهی و بی‌توجهی شده است.

captcha