به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با نزدیک شدن به پایان سال 1393 لازم است یک ارزیابی اجمالی از عملکرد مسئولان در حوزههای مختلف صورت بگیرد تا نقاط ضعف و قوت عملکردها مشخص شود و در سال آتی بتوان از این تجربه برای رفع اشکالات و تقویت نقاط قوت بهره برد.
سیاست خارجی باید پیشبرنده آرمانهای انقلاب باشد
عباس علی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا درباره رازیابی خود از عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی در سال 93 گفت: برای اینکه بتوان ارزیابی دقیقی از روند سیاست خارجی داشت باید ابتدا به این اشاره کرد که استکبار جهانی به سرکردگی امریکا همه تلاش و کوشش خود را برای به شکست کشاندن انقلاب اسلامی انجام داد. با ناموفقیت در این امر، در سناریوی دیگر سعی کرد که انقلاب اسلامی صرفا در مرزهای داخلی محصور شود و تفکر و آرمان انقلاب یعنی آزادیخواهی و عدالتطلبی از مرزهای ایران خارج نشود.
وی افزود: استکبار در این راستا با همکاری برخی همسایگان سرمایهدار سعی کرد این پروژه را به پیش ببرد و در شاخههای مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی به مقابله با نظام جمهوری اسلامی به مقابله بپردازد.
منصوری اظهار کرد: لذا جمهوری اسلامی همواره در طی 36 سال گذشته با چالشهایی از سوی غرب و صهیونیسم جهانی روبرو بوده است و باید از تنگناها گذر میکرده است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی نیز در این وضعیت باید پیش برنده آرمانهای انقلاب باشد و لذا کلیت سیاست خارجی به صورت راهبردی از سوی مقام معظم رهبری تعیین میشود.
دولت به خوبی برپایه عزت، مصلحت و حکمت در سیاست خارجی عمل کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: بنابراین دولت در کلیات سیاست خارجی باید از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بهرهمند شود و و در راستا این رهنمودها حرکت کند و آن را در صحنه اجرا عملیاتی کند.
وی با بیان اینکه عزت، حکمت و مصلحت سه شاخص و پایه اساسی سیاست خارجی کشور ماست، گفت: دولت آقای روحانی در یک سال گذشته توانست برمبنای این سه پایه به خوبی حرکت کند و نسبت به قبل رهنمودهای مقام معظم رهبری را عملیاتیتر کرده است.
منصوری ادامه داد: البته عمق استراتژیک جمهوری اسلامی نیز به حرکت سیاسی خارجی کشور کمک فراوانی کرده است و هرگونه موفقیت در سیاست خارجی مدیون این مؤلفه است.
باید خلأهای موجود در روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی پر شود
منصوری آرانی درباره میزان تعادل و توازن میان مسائل مختلف در حوزه سایست خارجی و انتقاد برخی مبنی بر اینکه مذاکرات هستهای سایر مسائل در عرصه منطقهای و بینالمللی را تحتالشعاع قرار داده است، گفت: مسئله هستهای بیشتر بهانه غرب است و خیلی ریشههای مستدل حقوقی و فنی ندارد و بیشتر ناشی از خباثتهای سیاسی غربیهاست. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران باید در ابتدا تلاش میکرد این بهانهها را از دست آنان بگیرد.
وی تأکید کرد: البته در کنار آن سعی شد روابط منطقهای و بینالمللی ورای بحث هستهای توسعه پیدا کند که در این زمینه تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم و خلأهایی در این رابطه وجود دارد که دولت باید آن را پر کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: به عقیده من ما شاید انرژی فوقالعادهای را بر روی مذاکرات هستهای گذاشتیم و ناخودآگاه غفلتهایی نسبت به سایر حوزهها به ویژه رابطه با همسایگان و کشورهای اسلامی صورت گرفت.
سال 93 از ظرفیت هیئتهای پارلمانی به خوبی استفاده شد
منصوری آرانی درباره روابط بینالمللی پارلمانی در سال 93 و دستاوردهای آن برای کشور گفت: به عقیده من در این سال از ظرفیت هیئتهای پارلمانی به خوبی استفاده شد و تأثیرات آن هم میتواند فوقالعاده باشد زیرا اولا گفتوگوها و مذاکرات در این حوزه تعهدآور نیست و ثانیا تسهیلکننده مذاکرات و گفتوگوهای بین دولتهاست و نقش روانسازی روابط بینالمللی را دارد.
وی در پایان اظهار کرد: به اعتقاد من در بعد هیئتهای پارلمانی موفق عمل کردیم و توانستیم اهداف جمهوری اسلامی ایران را برای طرفهای گفتوگوی خود به خوبی تبیین کنیم.