کد خبر: 3006376
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
منصوری آرانی:

دولت به خوبی برپایه عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی عمل کرد

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه عزت، حکمت و مصلحت سه پایه اساسی سیاست خارجی کشور ماست، گفت: دولت آقای روحانی در یک سال گذشته توانست برمبنای این سه پایه به خوبی حرکت کند و نسبت به قبل رهنمودهای مقام معظم رهبری را عملیاتی‌تر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با نزدیک شدن به پایان سال 1393 لازم است یک ارزیابی اجمالی از عملکرد مسئولان در حوزه‌های مختلف صورت بگیرد تا نقاط ضعف و قوت عملکردها مشخص شود و در سال آتی بتوان از این تجربه برای رفع اشکالات و تقویت نقاط قوت بهره برد.

سیاست خارجی باید پیش‌برنده آرمان‌های انقلاب باشد

عباس علی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره رازیابی خود از عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی در سال 93 گفت: برای اینکه بتوان ارزیابی دقیقی از روند سیاست خارجی داشت باید ابتدا به این اشاره کرد که استکبار جهانی به سرکردگی امریکا همه تلاش و کوشش خود را برای به شکست کشاندن انقلاب اسلامی انجام داد. با ناموفقیت در این امر،  در سناریوی دیگر سعی کرد که انقلاب اسلامی صرفا در مرزهای داخلی محصور شود و تفکر و آرمان انقلاب یعنی آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی از مرزهای ایران خارج نشود.

وی افزود: استکبار در این راستا با همکاری برخی همسایگان سرمایه‌دار سعی کرد این پروژه را به پیش ببرد و در شاخه‌‌های مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی به مقابله با نظام جمهوری اسلامی به مقابله بپردازد.

منصوری اظهار کرد: لذا جمهوری اسلامی همواره در طی 36 سال گذشته با چالش‌هایی از سوی غرب و صهیونیسم جهانی روبرو بوده است و باید از تنگناها گذر می‌کرده است. سیاست خارجی جمهوری اسلامی نیز در این وضعیت باید پیش برنده آرمان‌های انقلاب باشد و لذا کلیت سیاست خارجی به صورت راهبردی از سوی مقام معظم رهبری تعیین می‌شود.

دولت به خوبی برپایه عزت، مصلحت و حکمت در سیاست خارجی عمل کرد  

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: بنابراین دولت در کلیات سیاست خارجی باید از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بهره‌مند شود و و در راستا این رهنمودها حرکت کند و آن را در صحنه‌ اجرا عملیاتی کند.

وی با بیان اینکه عزت، حکمت و مصلحت سه شاخص و پایه اساسی سیاست خارجی کشور ماست، گفت: دولت آقای روحانی در یک سال گذشته توانست برمبنای این سه پایه به خوبی حرکت کند و نسبت به قبل رهنمودهای مقام معظم رهبری را عملیاتی‌تر کرده است.

منصوری ادامه داد: البته عمق استراتژیک جمهوری اسلامی نیز به  حرکت سیاسی خارجی کشور کمک فراوانی کرده است و هرگونه موفقیت در سیاست خارجی مدیون این مؤلفه است.

باید خلأهای موجود در روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی پر شود

منصوری آرانی درباره میزان تعادل و توازن میان مسائل مختلف در حوزه سایست خارجی و انتقاد برخی مبنی بر اینکه مذاکرات هسته‌ای سایر مسائل در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی را تحت‌الشعاع قرار داده است، گفت: مسئله هسته‌ای بیشتر بهانه غرب است و خیلی ریشه‌های مستدل حقوقی و فنی ندارد و بیشتر ناشی از خباثت‌های سیاسی غربی‌هاست. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران باید در ابتدا تلاش می‌کرد این بهانه‌ها را از دست آنان بگیرد.

وی تأکید کرد: البته در کنار آن سعی شد روابط منطقه‌ای و بین‌المللی ورای بحث هسته‌ای توسعه پیدا کند که در این زمینه تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم و خلأهایی در این رابطه وجود دارد که دولت باید آن را پر کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: به عقیده من ما شاید انرژی فوق‌العاده‌ای را بر روی مذاکرات هسته‌ای گذاشتیم و ناخودآگاه غفلت‌هایی نسبت به سایر حوزه‌ها به ویژه رابطه با همسایگان و کشورهای اسلامی صورت گرفت.

سال 93 از ظرفیت هیئت‌های پارلمانی به خوبی استفاده شد

منصوری آرانی درباره روابط بین‌المللی پارلمانی در سال 93 و دستاوردهای آن برای کشور گفت: به عقیده من در این سال از ظرفیت هیئت‌های پارلمانی به خوبی استفاده شد و تأثیرات آن هم می‌تواند فوق‌العاده باشد زیرا اولا گفت‌وگوها و مذاکرات در این حوزه تعهدآور نیست و ثانیا تسهیل‌کننده مذاکرات و گفت‌وگوهای بین دولت‌هاست و نقش روان‌سازی روابط بین‌المللی را دارد.

وی در پایان اظهار کرد: به اعتقاد من در بعد هیئت‌های پارلمانی موفق عمل کردیم و توانستیم اهداف جمهوری اسلامی ایران را برای طرف‌های گفت‌و‌گوی خود به خوبی تبیین کنیم.

captcha