به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با نزدیک شدن به پایان سال 1393 لازم است یک ارزیابی اجمالی از عملکرد مسئولان در حوزههای مختلف صورت بگیرد تا نقاط ضعف و قوت عملکردها مشخص شود و در سال آتی بتوان از این تجربه برای رفع اشکالات و تقویت نقاط قوت بهره برد.
سیات خارجی دولت توانست چهره جدیدی از ایران ارائه دهد
هادی شوشتری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا درباره ارزیابی خود از عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی و به ویژه روند مذاکرات هستهای در سال 93 گفت: یکی از مواردی که در فرآیند انتخابات ریاست جمهوری به شکل شاخصی در حوزه سیاست خارجی مورد استقبال قرار گرفت گفتمان آقای دکتر روحانی بود.
وی افزود: آقای روحانی به دلیل اینکه سالها در حوزه سیاست خارجی حضور فعال داشتند و ظرف 16 سال در شورای عالی امنیت ملی فعالیت میکردند لذا نسبت به روندهای منطقهای و بینالمللی تخصص و اشراف داشتند. براین اساس یکی از موضوعات مورد توجه رئیس جمهور و دولت یازدهم حوزه سیاست خارجی بود.
شوشتری اظهار کرد: بنابراین اگر بخواهیم منصفانه ارزیابی کنیم باید گفت آقای روحانی توانستند چهره جدیدی از جمهوری اسلامی ایران را به افکار عمومی دنیا ارائه دهند.
کارنامه قابل قبول سیاست خارجی دولت در سال 93
عضو کمیسیون امنیت ملی وس یاست خارجی مجلس عنوان کرد: در حوزه همسایگان ایران، اعتمادسازی تا حد زیادی ایجاد شد در حالیکه در هشت سال قبل آسیبهایی از این جهت وارد شده بود و در فضای بینالمللی نیز دولت توانست منزلت جمهوری اسلامی ایران را ارتقاء ببخشد.
وی تأکید کرد: در حقیقت 1+5 که دربرگیرنده 5 کشور دارای کرسی دائم در شورای امنیت سازمان ملل بود و هم اتحادیه اروپا سر میز مذاکره با جمهوری اسلامی نشستند و منطق جمهوری اسلامی ایران در طی این مدت آنقدر متین و قوی بود که توانست افکار عمومی جهانی را اقناع کند. در مجموع میتوان گفت سیاست خارجی دولت آقای روحانی در سال 93 کارنامه خیلی خوبی از خود برجای گذاشت.
اسرائیل هیچگاه به اندازه مقطع فعلی در انزوا قرار نگرفته بود
شوشتری درباره ارزیابی خود از نتایج سخنرانی نتانیاهو در کنگره و نامه 47 سناتور در ادامه مذاکرات هستهای و منافع این گونه اقدامات برای ایران گفت: وضعیت رژیم جعلی صهیونیستی کاملا مشخص است. اسرائیل در هیچ مقطعی به اندازه فعلی در انزوا نبوده است. در مقاطعی این رژیم جعلی توانسته بود از رهگذر اتخاذ برخی مواضع غیر ضروری چهره مظلومانهای در سطح جهان از خود ارائه دهد و فضای ایرانهراسی را گسترش دهد.
وی تصریح کرد: اما در شرایط کنونی که دیپلماسی ایران یک دیپلماسی خردمندانه و معقول وبا هدف پیگیری منافع ملی جمهوری اسلامی است باعث شده این رژیم نتواند به مظلومنمایی خود ادامه دهد واغلب کارشناسان سیاست خارجی معتقد هستند در هیچ دورهای به اندازه مقطع فعلی اسرائیل در انزوای بینالمللی قرار نگرفته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابراز کرد: لذا طبیعی است که نتانیاهو سر و صدا راه بیندازد و به خاطر موفقیتهای ایران در عرصه دیپلماسی طبیعی است که به تعبیر شهید بهشتی باید عصبانی باشد و از این عصبانیت بمیرد.
توافقات بینالمللی با تغییر دولتها به قوت خود باقی است
شوشتری در تشریح نامه 47 سناتور امریکایی نیز گفت: براساس اصول حقوق بینالملل و پروتکلهای مربوط به توافقات بینالمللی تغییر دولتها موجب تغییر معاهدات نمیشود. حتی گاهی تغییر یک نظام سیاسی به شکل ماهوی و بنیادی نیز نمیتواند برخی معاهدات و توافقات را کان لم یکن کند.
وی در پایان اظهار کرد: بنابراین حتی اگر پس از دولت اوباما یک دولت جمهوریخواه بر سر کار بیاید بازهم معاهدات بینالمللی که بر طبق فرآیندهای مندرج در حقوق اساسی و قانون اساسی کشورها منعقد میشود به قوت خود باقی میماند.