به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز 21 اسفند در همایش پیشرفت از منظر قرآن و حدیث در سخنانی گفت: برخی سخنانی می گویند که فحوای آن این است که مگر ممکن است قرآن و حدیث که برای یک منطقه و یک دوره هست بتواند جوابگوی نیازهای امروز بشر باشد که در پاسخ می گوئیم وقتی طلبه ای مانند اینجانب با تعمق اندکی می توانم نکاتی را درآورم مطمئنا اگر دانشمندانی وارد این عرصه شوند اعجازی رخ خواهد داد.
وی با اشاره به آیات 28 و 29 سوره فتح و با بیان اینکه این دوآیه چارچوب رشد و پیشرفت در نظام اسلامی را تبیین می کند تصریح کرد: خداوند پیامبر و انبیاء را با دین حق فرستاده است تا بر دنیا سیطره پیدا کند بنابراین براساس آیه 28، دین اسلام دینی جهانی خواهد شد و این جهانی شدن هم قهری است و هم معرفتی و فکری.
رشاد ادامه داد: بر اساس این ایه اومانیسم و کفر و شرک و الحاد و بی عدالتی جهانی نمی شود زیرا جهان خدایی دارد که اراده او بر آن تعلق گرفته است تا دینش در تمانم دنیا سیطره بیاید و خداانگاری انسان و اومانیسم و شرک اگر چه دردوره ای بروز و ظهور هم داشته باشد نتواند فرجام دنیا را تعیین کند.
وی بیان کرد: فطرت انسان ها هم نمی پذیرد که دینی غیر از دین الهی بر دنیا مسلط شود و دینی جهانی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: یکی دیگر از مفاد این دو آیه، اشداء علی الکفار و رحماء بینهم است یعنی نظامی از دید قرآن پیشرفته است که در مقابل دشمنان شدید است و در برابر دوستان مهربان و با صمیمیت. مومنان با یکدیگر مهربان و رئوف هستند اما در مقابل شرارت های دشمنان یکپارچه و هماهنگ می ایستند.
رشاد ادامه داد: از دیگر مولفه های مستخرجه از این آیات این است که مصاحبان پیامبر و مومنان به ایشان کسانی هستند که سیمای آنان به علت انس با سجود و خضوع در برابر قدرت الهی بیانگر مصاحبت آنان با پیامبر و تبعیت از راه و منش ایشان است و سجود آنان هم از جنس سجود خوارج نیست.
وی افزود: اینان که نمونه های آنان در تورات و انجیل هم بیان شده است دنبال فضل الهی و رضوان خداوند هستند و رضوانی که نه برای سفهاء است بلکه رضوان لقائی است که برای مومنان حقیقی و پیروان واقعی رسول الله است.
رشاد با بیان اینکه همه هم و غم غرب در دنیای امروز به دنبال جلوگیری از رشد و پیشرفت ایران است اظهار کرد: آنها تلاش زیادی کردند تا جلوی رشد ما را بگیرند ولی وقتی دیدند که نمی توانند قدرت ما را باور کرده اند و به عنوان واقعیت پذیرفته اند اما باید در مقام پیشرفته به نقطه ای برسیم که تسلیم شوند و جرئت نکنند درباره پیشرفت ما منعی ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: یکپارچه دیدن مولفه های برداشت شده از این دو ایه مبین و تشکیل دهنده چارچوبه پیشرفت از منظر قرآن و چراغ راه و الگو برای رشد و تعالی جامعه اسلامی ما است.