کد خبر: 2993747
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶

برگزاری همایش «چالش‌ها و آسیب‌های پیش‌ روی زن مسلمان» در سنگال

شعب خارجی: همایش «چالش‌ها و آسیب‌های پیش‌ روی زن مسلمان» با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در سنگال برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این همایش با حضور هیئت اعزامی از مجمع جهانی تقریب مذاهب متشکل از کرمانی، دبیر اتحادیه جهانی زنان مسلمان، گل‌رو، معاون برنامه‌ریزی و اجرایی مجمع و همچنین، صادقی و مرادیان، از اساتید دانشگاه در اقامتگاه سفیر ایران برگزار شد.
در ابتدای این همایش خانم آمساتو سوسیدیبه، وزیر مشاور در امور حقوق بشر و زن سنگال با اشاره به آیات قرآن، نقش زنان در اسلام را سازنده نام برد.
وی فعالیت‌ها و نقش‌آفرینی‌های زنان در تاریخ را مثمرثمر دانست و از زنان مسلمان به عنوان پیام‌آوران صلح و دوستی یاد کرد.
وزیر مشاور در امور حقوق بشر و زن سنگال، تشکیل همایش «چالش‌ها و آسیب‌های پیش‌ روی زن مسلمان» را مؤثر عنوان کرد و گفت: این همایش برای کاهش رنج‌های مشترک زنان در جامعه اسلامی برگزار شد؛ انتخاب سنگال برای اجرای این رویداد فرهنگی به عنوان مرکز آفریقای اتحادیه زنان مسلمان نشانگر اهمیت این کشور است.
وی ادامه داد: نقش‌آفرینی زنان موجب صلح و امنیت، همبستگی اجتماعی و متعاقب آن سعادت و خوشبختی جامعه زنان است و این نقش نباید شکلی؛ بلکه باید بنیادین باشد.
شکل‌گیری موج خشونت در جهان اسلام
خانم کرمانی، دبیر همایش «چالش‌ها و آسیب‌های پیش‌ روی زن مسلمان» نیز تأکید کرد: مجمع جهانی تقریب بر آن است تا ضمن برپایی این همایش، مقدمات تشکیل دفتر منطقه‌ای اتحادیه جهانی زنان مسلمان را پی‌ریزی کند.
وی با اشاره به موضوع اجلاس و اهداف اتحادیه یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌ رو را شکل‌گیری موج خشونت در جهان اسلام و به تبع آن اسلام‌هراسی دانست و افزود: این عوامل منجر می‌شود که زن مسلمان به خوبی معرفی نشود و نتواند نقش اصلی خود را در جامعه ایفا کند.
دبیر این همایش بیان کرد: همدلی و همبستگی زنان از راهکارهای اصلی برای انسجام در فعالیت‌ها و موفقیت در دفاع از ارزش‌های دینی است.
وی عجین‌بودن نام اسلام با صلح و سلام و دوستی را دلیلی بر این دانست که اسلام نمی‌تواند با خشونت سازگار باشد.
کرمانی، نقش زنان در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی را از دوران صدر اسلام با حق شرکت در انتخابات، بیعت با زنان و حضورشان در تمامی عرصه‌ها مؤثر معرفی کرد.
در بخش پایانی این همایش، سفیر کشورمان برپایی همایش را به عنوان سومین گردهمایی زنان فرهیخته سنگالی، بیانگر روند رو به رشد همکاری‌های متقابل در حوزه زنان نام برد و برای هرگونه بسترسازی، تقویت این مناسبات، پیگیری توافقات به عمل آمده و موفقیت اهداف اتحادیه اعلام آمادگی کرد.
در حاشیه این مراسم، به این مسئله که زن ایرانی به عنوان الگویی برای سایر مسلمانان است، اشاره و بر ضرورت همکاری مشترک انجمن‌ها و مؤسسات غیردولتی دو کشور برای انتقال تجربیات و تلاش برای زدودن فقر و تبعیض و جهل در میان زنان به عنوان مدافعان ارزش‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی تأکید شد.
این مراسم همراه با اهدای لوح تقدیر و جوایزی به رسم یادبود به رهبران زن اتحادیه‌های فعال و نمونه، محققان و اندیشمندان زن سنگال پایان یافت.

captcha