به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب تمام برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت دولت رنگ و بوی این سیاستها را گرفته است. دولت سعی دارد با رویکرد اقتصاد مقاومتی علاوه بر بودجه برنامههای توسعه میان مدت نظیر برنامه ششم توسعه را نیز تدوین کند.
در همین زمینه دو نماینده از مجلس و پارلمان بخش خصوصی اقدامات دولت را در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار دادهاند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: صنعت در تحقق اقتصاد مقاومتی ناموفق نبوده اما الزاماً این مهم استمرار نمییابد چرا که عوامل بسیاری خارج از مدیریت حوزه صنعت در این موفقیت به دست آمده دخیل بودهاند.
ایرج ندیمی بخش صنعت را به واردات صنعتی، معدنی و تجاری وابسته دانسته و گفت: در سالهای اخیر میزان واردات بالغبر یکصد میلیارد دلار بوده که تنها 20 درصد آن مصرفی بوده و باقی آن کالاهای سرمایهای و واسطهای بودهاند لازم است چارچوبهایی برای این واردات تعیین شود که بر مبنای نیازهای واقعی بخش صنعت باشد.
وی ادامه داد: با چنین رویکردی میتوان به کاهش واردات تأکید کرد و توأمان صادرات صنعتی را ارتقا دهیم و تعادلی میان این دو بخش ایجاد کنیم.
ندیمی از صنایع بهعنوان برطرفکننده نیازهای چندبخشی و زیرساختی جامعه یادکرد و گفت: توسعه صنایع در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گامی مؤثر تلقی میشود.
وی ارتقای جایگاه کشور در بخش صنعتی را از دستاوردهای دولت و جزو الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: این انتظار از صنعت کشور وجود دارد و ارزیابی فعلی بیانگر موفقیت نسبی است اما تا حدودی این موفقیت ناشی از شرایط فعلی است و به وضعیت ارز مرتبط است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: در مجموع در بخش صنعت و ارتباط آن با اجرای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی در مدت یک سال گذشته ناموفق نبودیم اما این به معنی استمرار موفقیت نیست چراکه دستاورد فعلی تنها ناشی از عملکرد حسابشده سیستمی نبوده و بسیاری از اتفاقات اقتصادی هم در این مسیر مؤثر بودهاند.
اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی با حمایت بخش خصوصی از روحانی
همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با انتقاد از اختصاص تنها 7 درصد از خصوصیسازی شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واقعی در سالهای گذشته گفت: برای اقتصاد مقاومتی فرمول داریم و در اجرایی شدن این مهم حامی رئیس جمهوریم و برنامه داریم تا صادرات غیر نفتی را در سال 94 به 60 میلیارد دلار برسانیم.
اسدالله عسگراولادی با دولتی خواندن اقتصاد کشور اظهار کرد: بخش خصوصی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با احتساب سهم 20 درصدی خود چه اقدامات عملیاتی را کلید بزند؟ و اساساً چه اقدامی میتواند انجام دهد؟ درحالیکه این بخش آمادگی کامل دارد و دولت با تبیین اقتصاد مقاومتی میتواند از ظرفیت مردم و بخش خصوصی برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهرهبرداری مناسب کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند ایدههای خود را برای تبیین اقتصاد مقاومتی به دولت ارائه دهد، عنوان کرد: دولت در جلسات مشورتی میتواند دیدگاههای کارشناسی بخش خصوصی را جلب کند و با تبیین و تهیه دستورالعملهای مناسب اجرای مفاد اقتصاد مقاومتی را بر عهده بخش خصوصی بگذارد.
وی از امکان ارائه فرمول برای اجرای اقتصاد مقاومتی توسط بخش خصوصی خبر داد و افزود: برای اجرای اقتصاد مقاومتی از رئیس جمهوری حمایت میکنیم.