کد خبر: 3030988
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۲
موسوی هوایی تشریح کرد:

چگونه بر اساس سیره ائمه(ع) برای حضرت فاطمه(س) عزاداری کنیم؟

گروه جامعه: معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر توجه به عقلانیت شیعی در عزاداری برای ائمه(ع) عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم از مراجع تقلید سؤال شود که آیا درست است که تابوتی نمادین در مراسم عزاداری حضرت فاطمه(س) حمل شود؟

حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه محبت اهل بیت(ع) برای مردم ما از بسیاری تعلقات دیگر بالاتر است، گفت: در سال های گذشته نیز همزمانی ماه صفر با عید نوروز را شاهد بوده و رفتار مردم در خصوص رعایت بسیاری از شئون مذهبی را دیده ایم.

وی تصریح کرد: اکثریت زیادی از مردم مسائل و حرمت‌های مذهبی را رعایت می کنند حتی افرادی که شاید به ظاهر چندان مقید نباشند وقتی مسئله اهل بیت(ع) و عزاداری برای حضرات معصوم مطرح می شود به خوبی حرمت ها را حفظ می کنند و این تجربه ای است که بارها شاهد آن بوده‌ایم.

حجت الاسلام موسوی هوایی در ادامه عنوان کرد: البته مسئله حضرت زهرا(س)، اتفاقاتی که پس از وفات حضرت رسول(ص) رخ داد و مظلومیت حضرت فاطمه(س) موجب شده مردم بیش از سایر مواقع نسبت به مسئله عزاداری حضرت حساس باشند. بنابراین با توجه به همزمانی شهادت حضرت فاطمه(س) با عید نوروز باید سعی شود هم مسائلی مانند دید و بازدید را به سبک صحیحی که وجود دارد و اسلام هم به آن سفارش کرده را انجام دهیم و هم مراقب حرمت شکنی نسبت به این ایام باشیم و طبق دستور اسلام و سیره ائمه اطهار(ع) به عزاداری بپردازیم.

ملاک در تمام اعمال و عکس العمل های ما باید توحید و ولایت باشد

وی در پاسخ به این سؤال که عزاداری منطبق با سیره ائمه(ع) چه ویژگی هایی دارد، گفت: ملاک در تمام اعمال و عکس العمل های ما باید توحید و ولایت باشد. توحید ما را به یگانگی در نیت، تعالی و رشد به سمت خداوند متعال سوق می دهد و ولایت مسیر صحیح را به ما نشان می دهد.

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: به تعبیر حضرت رسول(ص) اگر می خواهید به خدا برسید باید به «عُرْوَةِ الْوُثْقَىَ» چنگ بزنید که این عُرْوَةِ الْوُثْقَىَ به نقل از شیعه و سنی امیرالمومنین(ع) و ولایت اهل بیت(ع) است. بنابراین باید تمام حرکات و سکنات ما بر مبنای توحید و ولایت تنظیم شود.

وی با تأکید بر جایگاه ایام الله در عزاداری‌ها، عنوان کرد: خداوند خواسته است به اولیای او احترام بگذاریم و عظمت ببخشیم و ایامی که مرتبط است به خداوند متعال و اولیای خاص خدا را پاس بداریم.

در سخنرانی ها به معنویت و عقلانیت شیعی توجه کنید

موسوی هوایی در ادامه گفت: اشعار، لحن خواندن و سبک خواندن عزاداری در ایام فاطمیه نباید به گونه ای باشد که عظمت اهل بیت(ع) خدشه دار شود. همینطور در منبرهای سخنرانی باید به مکتب اهل بیت که مکتبی سرشار از معنویت و عقلانیت توحیدی و شیعی است توجه شود.

وی به سخنرانان مراسم فاطمیه توصیه کرد که از کلمات خود حضرت زهرا(س) و خصوصاً سبک زندگی و رفتار ایشان به زیبایی و به روز برای مردم سخن بگویند و افزود: سخنان قرآن و اهل بیت(ع) به گونه ای است که تا روز قیامت برای تمام نوع بشر و ساحت های مختلف زندگی سخن به روز دارد.

آیا حمل تابوت نمادین منطبق با سیره اهل بیت(ع) است؟

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی به مسئله محدودتر بودن روش های عزاداری در ایام فاطمیه اشاره و اظهار کرد: در ایام فاطمیه روش های عزاداری محدودتر است و بیشتر روش های عزاداری مربوط به ایام محرم و صفر است اما در خصوص مراسم هایی مانند حمل تابوت نمادین و ... باید از اهل بیت(ع) سؤال کرد که آیا این نوع عزاداری درست است یا خیر.

وی پیشنهاد کرد از مراجع تقلید سؤال شود که آیا این کار درست است یا خیر که تابوتی نمادین درست و حمل شود و افزود: در مسائل اجتماعی قول ولی فقیه برای ما شرط است و باید دید نظر ولی فقیه در این خصوص چیست.

موسوی هوایی خاطرنشان کرد: در سخنرانی های عزاداری حضرت فاطمه(س) باید به گونه ای عمل شود که تفرقه افکنانه و اختلاف برانگیزانه نباشد. این رفتار به قول و فعل حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) نزدیک است. در عزاداری ها باید هشیاری، بصیرت و نگاه بلند ائمه (ع) در امور مختلف را استخراج و به همان نحو حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: باید با استدلال، منطق، شور و عاطفه طوری رفتار کنیم که مانع بهره برداری دشمنان اسلام بر علیه شیعه شویم؛ ما نباید هوا و هوس خودمان را غالب بر روش ائمه(ع) در عزاداری‌ها قرار دهیم و اگر درست رفتار کردیم نور این رفتار موجب هدایت می‌شود.

captcha