کد خبر: 3070777
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۸
سیدمرتضی حسینی تشریح کرد:

دلایل تأکید حضرت امام(ره) بر حضور توأمان جمهوریت و اسلامیت

گروه سیاسی: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: حضرت امام(ره) به دنبال این هدف بودند که جمهوریت و اسلامیت تلفیق شده و به عنوان یک مکتب و مرام جدید در جامعه و در سطح جهانی رواج پیدا کند؛ به شرطی‌که مردم آن را بپذیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمرتضی حسینی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به فرارسیدن 12 فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: هنگامی‌که انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاد یکی از محورهای مباحث جناح‌ها و شخصیت‌های سیاسی کشور این بود که نوع این حکومت چه حکومتی باشد؟ برخی معتقد به حکومت کمونیسیتی، برخی معتقد به حکومت دموکراتیک و برخی معتقد به لیبرالیستی بودند.

تأکید حضرت امام(ره) بر حضور توأمان جمهوریت و اسلامیت

وی افزود: آنچه حضرت امام(ره) به دنبال آن بودند این بود که جمهوریت و اسلامیت تلفیق شده و به عنوان یک مکتب و مرام جدید در جامعه رواج پیدا کند. آن روز بسیاری با این کار مخالفت کردند که چرا باید اسلامیت با جمهوریت همراه شود؟ بسیاری ازافراد با جمهوریت مخالفتی نداشتند اما مخالف حضور توأمان جمهوریت و اسلامیت بودند اما حضرت امام(ره) فرمودند که هدف مردم از حضور در انقلاب، اجرای احکام اسلامی بوده است اما اسلامی که مردم هم آن را بپذیرند.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: به عقیده حضرت امام(ره) نباید اینگونه باشد که حکومتی اسلامی تشکیل شود که مردم دخالتی در آن نداشته و در جهان هم نتواند به عنوان یک الگو مطرح شود؛ بنابراین جمهوری اسلامی را مطرح کردند که هم مردم در حکومت نقش دارند و هم مبانی فکری این جمهوری باید اسلامی باشد.

ضرورت توجه به گرامیداشت 12 فروردین

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: حضرت امام خمینی، جمهوری اسلامی را به رأی ملت گذاشتند که مردم اظهار نظر کنند که اگر قبول کردند به عنوان مبنای حکمت اسلامی قرار بگیرد. آن روز بیش از 98 درصد ملت ایران به جمهوری اسلامی رأی دادند و در جهان بی‌سابقه بود که حکومتی با این مبانی و با این میزان از رأی مردم تشکیل شود.

وی ادامه داد: با رأی ملت، روز 12 فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی اعلام شد که روزی بسیار عزیر است و باید گرامیداشت آن مورد توجه قرار گیرد و این نکات تبیین شود که چرا حضرت امام(ره) برای تشکیل جمهوری اسلامی تلاش کرده و چرا عده‌ای مخالفت می‌کردند و همان کسانی‌که مخالفت می‌کردند امروز به نحوی دیگر با نظام جمهوری اسلامی مخالفت می‌کنند؟

تحقق استقلال سیاسی

حسینی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترن دستاوردهای تشکیل جمهوری اسلامی را چه مواردی می‌دانید؟ اظهار کرد: یکی از شعارهای انقلاب اسلامی، استقلال بود که در بخش‌های مهمی به این امر رسیده‌ایم. در حوزه سیاسی در زمان شاه بسیاری از دولتمردان وابستگان سیاسی به آمریکا و انگلیس بودند و حتی نماینده مجلس برای نماینده شدن باید توسط سفارت انگلیس و آمریکا سفارش می‌شد.

وی تأکید کرد: حقیقتا امروزه در بخش سیاسی روی پای خود ایستاده‌ایم و تصمیم‌گیرندگان برای کشور، مردم و مسئولان ایران هستند و هیچ وابستگی به هیچ قدرتی ندارند و هیچ قدرتی نمی‌تواند برای ما تصمیمات سیاسی اتخاذ کند؛ از جمله اینکه در خاورمیانه چگونه رفتار کرده و با چه کشورهایی ارتباط مناسب برقرار کنیم؟

خودکفایی در زمینه نظامی

وی افزود: در بخش نظامی وابستگی شدیدی به آمریکا و انگلیس داشتیم که از این وابستگی نجات پیدا کردیم و ما که حتی یک سلاح کوچک نمی‌توانستیم تولید کنیم امروز می‌توانیم به بسیاری از کشورهای جهان سلاح صادر کنیم و موشک‌هایی تولید کنیم که بسیاری از اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از این موشک‌ها احساس خطر کنند و در بخش نظامی به حدی از استقلال رسیده‌ایم که هیچ کشوری جرأت حمله به ما را نخواهد داشت.

حسینی عنوان کرد: نکته دیگر در حوزه اقتصادی است که در این بخش موفقیت چندانی نداشتیم و علت این امر این است که گردانندگان اقتصادی ما هنوز در این فکر و اندیشه تردید دارند که بدون غربی‌ها نمی‌توانیم استقلال اقتصادی برسیم و همین امر موجب شد با تحریم نفت بسیاری از مشکلات برای ما ایجاد شود؛ در حالیکه اگر مسئولان و اقتصاددانان به ظرفیت‌های داخلی تکیه می‌کردند طبعا در بخش اقتصادی هم موفقیت‌های عظیم‌تر از دیگر بخش‌ها حاصل می‌شد.

موفقیت‌های علمی و آزادی‌های سیاسی

نماینده آبیک، البرز و قزوین در خانه ملت ادامه داد: در بخش علمی موفقیت‌های بسیاری داشته‌ایم و انگونه که بنده به یاد دارم، در گذشته حتی از هند و پاکستان پزشک وارد کشور می‌شد اما امروزه خدمات پزشکی و مهندسی به بسیاری از کشورها ارائه می‌دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی در پایان اظهار کرد: دستاورد دیگر در زمینه آزادی است که امروزه همه مسئولان توسط مردم انتخاب می‌شوند و انتقادات بسیاری که توسط مردم از مسئولان به صورت آزادانه صورت می‌گیرد را نباید نادیده بگیریم. در گذشته خفقان بسیاری وجود داشت اما امروزه هیچ کس نمی‌تواند در تصمیمات مردم تغییری ایجاد کند و حتی مقام معظم رهبری هم با واسطه توسط مردم انتخاب می‌شوند و ما باید این دستاوردها را قدر بدانیم.

captcha