ربابه شیخ الاسلام، عضو فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) خواستار همدلی و همزبانی کلیه مسئولان و ارگانهای مرتبط با سلامت غذا شد و عنوان کرد: اگر شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» یا به تعبیری از خاک تا سلول است باید این را به صورت منسجم و هماهنگ مورد نظر قرار داد.
وی افزود: تمامی ارگانها و ادارات باید در راستای تحقق ایمنی غذا و تغذیه همکاری کنند همانطور که میدانیم امسال با تأکید رهبر معظم انقلالب سال دولت، ملت، همدلی و همزبانی است لذا میطلبد با این همدلی و همزبانی سلامت محصولات مختلف را مورد مراقبت قرار دهیم.
توجه به سلامت خاک، سلامت محصول را به همراه دارد
این عضو هیئت علمی وزارت بهداشت همچنین توجه به سلامت خاک را برای رسیدن به سلامت غذایی مهم ارزیابی و عنوان کرد: اصل تولید غذا از مزرعه آغاز میشود، نیاکان ما غذاهای طبیعی و سالم تری را مورد استفاده قرار میدادند ولی کم کم با اضافه شدن جمعیت نیاز به تولید بیشتر، تکنولوژی جدید را به خدمت گرفت و صنایع غذایی رشد کردند تا بتوانند غذاهای فرآوری شده را به مناطق مختلف جغرافیایی برسانند و دسترسی مردم را به انواع غذا تسهیل کنند.
شیخ الاسلام ادامه داد: از جمله مسائلی که مسئولان کشور باید بدان توجه داشته باشند تقدس خاک کشاورزی و سلامت آن است، خاکی که صدها سال طول می کشد تا شکل خود را گرفته و بتواند مورد استفاده برای تولید غذای بهتر قرار گیرد. استفاده از کودهای مناسب و طبیعی یا سبز و منحصر نکردن کودهای نیتراته برای افزایش محصول بسیارمهم است که خوشبختانه مورد توجه مسئولین وزارت کشاورزی است. خاک قابل احترام است باید با دقت از آن مراقبت کرد همانطور که در عرصه کشت، داشت و برداشت باید مراقبت و نظارت کافی وجود داشته باشد.
لزوم همکاری بین بخشی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت
مؤسس و مدیر انجمن علمی غذا و تغذیه خواستار همکاریهای بین بخشی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزرات بهداشت شد و عنوان کرد: در این شورا باید نمایندگانی از تمامی ارگانهایی که در رابطه با سلامت محصولات غذایی فعالیت دارند وجود داشته باشد تا بتوانند با همکاری یکدیگر نسبت به ارتقای ایمنی محصولات تلاش کنند.