کد خبر: 3122373
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
مفتی مصر با انتشار مقاله‌ای در « وال استریت ژورنال»؛

تندروها قرآن و سنت را خدشه‌دار و قتل را جایگزین مفهوم رحمت کرده‌اند

گروه بین‌الملل: مفتی اعظم مصر با اشاره به این که افراط‌گرایان قرآن و سنت را خدشه‌دار کرده‌اند، گفت: آن‌ها قتل را جایگزین مفهوم رحمت در اسلام ساخته و آموزه‌های قرآنی را که به همزیستی مسالمت‌آمیز و برادری انسانی دعوت می‌کند، نادیده گرفته‌اند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «وتو»، شوقی علام، مفتی اعظم مصر با انتشار مقاله‌ای به زبان انگلیسی در روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، به شبهات تندروها درباره اسلام، پاسخ  داد.

وی در این مقاله همه ادعاهای تندروها و تفسیرهای آنان از آیات قرآن که به وسیله آن‌ها جنایت‌های زشت و ناپسند خود را توجیه می‌کنند، رد کرد.

شوقی علام در این مقاله که با عنوان «تروریست‌ها و توهم آن‌ها در فهم قرآن»، منتشر شد، آورده است: گروه‌های تروریستی دین را به عنوان ابزاری برای پوشش گذاشتن بر اقدامات ستیزه‌جویانه و خشونت‌آمیز خود به کار می‌گیرند.

وی افزود: این رفتار تروریست‌ها آنها را وارد باتلاق اشتباهات کرد و از منطق نادرست آن‌ها پرده برداشت. آن‌ها منابع غیرصحیح تفسیر متون دینی را به‌کار می‌گیرند تا در آن‌ها بهانه‌ای شرعی برای ارتکاب جنایت‌ و ارضای حس خونریزی و رسیدن به قدرت بیابند.

شوقی علام تصریح کرد: تندروها با خدشه‌دارکردن آموزه‌های قرآن و سنت پیامبر اسلام(ص) یک اشتباه اعتقادی مرتکب شده‌ و دین را در خارج از ساختار و چارچوب اصلی به ‌کار برده‌اند.

شوقی علام، مفتی اعظم مصر در ادامه آورده است: گروه‌های تروریستی تا آنجا پیش رفته‌اند که برخی آیات قرآن کریم را که با اهداف آنها سازگار نیست، تفسیر به رأی می‌کنند.

وی در ادامه آورده است: این جماعت‌های تروریستی به‌صورت یک‌جانبه علیه همه مسلمانان و غیرمسلمانانی که با منطق و خونریزی آنها موافق نیستند، اعلام جنگ کرده‌اند.

مفتی اعظم مصر تأکید می‌کند: اقدام تروریست‌هایی که بر اثر انجام اقدامات تروریستی علیه افراد بی‌گناه، کشته می‌شوند، نمی‌توان جهاد که امری شناخته‌شده در شریعت اسلامی است، محسوب کرد.

شوقی علام در این مقاله به شرح اندیشه تروریستی افراط‌گرایانه پرداخته و آورده است: اصحاب این اندیشه، متون قرآنی را که به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و برادری انسانی میان مسلمانان و غیرمسلمانان دعوت می‌کنند، نادیده می‌گیرند. همان‌طور که خداوند در آیه 13 سوره حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ»(اى مردم ما شما را از مرد و زنى آفریدیم و شما را ملت ملت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایى متقابل حاصل کنید در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست بی‌‏تردید خداوند داناى آگاه است).

captcha