کد خبر: 3123519
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶
دبیرکل مؤسسه پژوهشی «مبدع» مراکش تأکید کرد:

ضرورت همکاری پژوهشگران قرآنی جهان اسلام برای تکمیل علم اصول تفسیر

گروه بین‌الملل: «سید الشاهد البوشیخی»، دبیرکل مؤسسه پژوهشی و مطالعات علمی مراکش بر ضرورت همکاری پژوهشگران قرآنی جهان اسلام برای تکمیل فرآیند تدوین علم اصول تفسیر به منظور فهم درست و صحیح آیات قرآن تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «مناره»، سید شاهد البوشیخی، دبیرکل مؤسسه پژوهشی و مطالعات علمی (مبدع) مراکش با بیان این مطلب در سومین همایش بین‌المللی پژوهشگران علوم قرآنی در شهر «فاس» این کشور گفت: قرآن‌پژوهان در وضعیت کنونی که امت اسلامی در آن به سر می‌برد، باید تلاش مضاعف برای تکمیل مسیری که گذشتگان در زمینه تدوین علم اصول تفسیر آغاز کرده‌اند، انجام دهند.
وی افزود: هدف از این اقدام تبدیل «علم اصول تفسیر» به یک علم قانونمند و ضابطه‌مند برای فهم صحیح مفاهیم قرآن کریم و استنباط درست آیات است.
سید الشاهد البوشیخی تصریح کرد: علما و پژوهشگران گذشته، لوازم و ملزومات علم اصول قرآن در زمینه‌های مختلف معرفتی مانند علوم قرآن، حدیث، اصول فقه و زبانشناسی را فراهم نموده و برای تکمیل مبنای آن و برپایی و استواری این علم به عنوان یک علم قانونمند، برخی موضوعاتی باقی مانده است که علما و مفسران معاصر باید آن را تدوین کنند.
سید الشاهد البوشیخی بر ضرورت تلاش برای گردآوری، مستندسازی و تقسیم‌بندی تلاش‌هایی که امت اسلام در زمینه علم اصول تفسیر انجام داده‌اند، تأکید کرد و افزود: علما و پژوهشگران قرآنی جهان اسلام می‌توانند با بهره‌گیری از این دستاوردهای ارزشمند فرآیند تدوین علم اصول تفسیر را تکمیل کنند.
علم‌ اصول‌ تفسیر عبارت‌ است‌ از مبانی و قواعدی که‌ علم‌ تفسیر بر آن‌ها بنا می‌گردد و نسبت‌ آن‌ با علم‌ تفسیر همانند نسبت‌ اصول‌ فقه‌ با فقه‌ و نحو با زبان‌ عربی است.
سومین همایش بین‌المللی پژوهشگران علوم قرآنی از روز پنجشنبه، ۲۰ فروردین‌ماه، در شهر «فاس» مراکش آغاز شد و تا امروز، ۲۲ فروردین‌ماه ادامه دارد.
این همایش با موضوع «تدوین علم اصول تفسیر؛ واقعیت‌ها و چشم‌اندازها» و با مشارکت جمعی از علما، پژوهشگران علوم قرآنی و صاحب‌نظران حوزه تفسیر قرآن از مراکش و برخی کشورهای عربی و اسلامی و به همت مؤسسه مطالعات علمی و تحقیقاتی(مبدع) مراکش و با همکاری انجمن علمای «المحمدیه» این کشور و برخی نهادها و سازمان‌های اسلامی برگزار می‌شود.

captcha