کد خبر: 3213363
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۵۳
محمودی:

ترویج ارزش‌های خانواده غربی نرخ باروری را کاهش می‌دهد

گروه سلامت: مسئول کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است: ترویج خانواده غربی و ارزش‌های آن باعث پایین آمدن نرخ باروری پایین شده است که در آینده کشور را دچار مشکلات بسیاری می‌کند لذا باید با بازگشت به الگوی خانواده ایرانی- اسلامی و باز تعریف ارزش‌ها، شاخص‌های آن در دستور کار قرار گیرد.

محمدجواد محمودی، مسئول کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عدم ارتقای نرخ باروری و کم شدن فرزندان صالح را موجب انحطاط جامعه، رشد افسردگی و سایر بیماری‌های روانی در اثر تنهایی، فروپاشی نظام خانواده، رکود اقتصادی و عدم ارتقای رفاه اجتماعی دانست.

وی تصریح کرد: ترویج فرزند‌آوری و افزایش نرخ باروری کمک به افزایش تولید و سطح رفاه مردم و ارتقای سلامت عمومی جامعه است، خداوند متعال در قرآن بر فرزند صالح و ازدیاد آنها تأکید دارد، این فرزند صالح در دل خود بهره وری بالا، ارتقای جامعه، استحکام نظام خانواده و در نتیجه قدرت سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی را درپی دارد.

قرآن کریم بر ازدیاد فرزندان تأکید دارد

محمودی با اشاره به آیات قرآن کریم در رابطه با تعدد فرزندان عنوان کرد: در قرآن کریم آیات متعددی هستند که باروری زیاد را موجب رشد و ارتقای جامعه می داند از جمله در آیه 12 سوره مبارکه نوح می‌فرمایند: «وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَارًا: شما را با اموال و فرزندان فراوان مدد فرماید و برای شما باغ های پر ثمر و نهرهای جاری آب نصیب فرماید». یا در آیه 6 سوره اسرا: «ثُمَّ رَدَدْنَا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ وَأَمْدَدْنَاکُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَجَعَلْنَاکُمْ أَکْثَرَ نَفِیرًا: سپس شما را بر آنها غلبه خواهیم داد و بر ثروت و مال و تعداد فرزندانتان می‌افزاییم و نفرات شما را بیش از دشمنانتان مقرر خواهیم فرمود».

وی ادامه داد: در مجموع از آیات و روایاتی که در دین مبین اسلام آمده است می‌توان چنین استنباط که اسلام طرفدار جمعیت مطلوب و متناسب هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی است. این مقتضیات زمان است که نسبت‌های جمعیتی را تعیین می‌کند.

رهبر معظم انقلاب از افزایش جمعیت و رشد کیفی آن حمایت می‌کند

مدیر سابق مرکز مطالعات جامع جمعیتی کشور اظهار کرد: مقام معظم رهبری تأکید کردند که ما طرفدار افزایش جمعیت همراه با رشد کیفی آن هستیم، این در حالی‌ست که بعضی افراد می‌گویند اول باید کیفیت را ارتقا داد و سپس به کمیت اندیشید در حالی‌که باید کمیتی وجود داشته باشد تا به کیفیت آن پرداخت.

وی عنوان کرد: وقتی تعداد فرزندان کم بود هم از لحاظ اجتماعی هم از لحاظ فردی دچار تنش‌های عدیده‌ای می‌شویم، خانواده‌ای که تنها یک فرزند داشته باشند در وهله نخست به خود ظلم می کنند و در مرحله دوم به آن فرزند که در آینده تنهایی را برای او رقم زده و هیچ پشتیبانی برایش باقی نخواهند گذاشت.

الگوی خانواده ایرانی-اسلامی و بازتعریف شاخص‌های آن در دستور کار قرار گیرد

عضو هیئت علمی وزارت علوم تأکید کرد: حمایت از خانواده همراه با ارتقای نرخ باروری باید مبنای بسیاری از سیاست‌های ما باشد، و در این مورد بازگشت به الگوی خانواده اصیل اسلامی –ایرانی ضروری است، ترویج خانواده غربی و ارزش‌های آن باعث پایین آمدن نرخ باروری پایین شده است که در آینده کشور را دچار مشکلات بسیاری می‌کند لذا باید با بازگشت به الگوی خانواده ایرانی- اسلامی و باز تعریف شاخص‌ها و ارزش‌ها و شاخص‌های آن در دستورکار قرار گیرد.

captcha