به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله العظمی جواد غروی علیاری در جلسه تفسیر خود با اشاره به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ»، (نساء/ 59)، گفت: نظر بر اینکه این ایام و لیالی، بسیار مبارک و میمون است؛ لذا در این جلسه منحصراً درباره شخصیت نهمین اختر ولایت مطلقه الهی امام جوادالائمه(ع) مطالبی گفته میشود.
وی افزود: 13 رجب نیز تولد دومین تجلی نور ربانی امیرالمؤمنین(ع) است. شمول توفیق ربانی، بقا در مسند امامت و ولایتالهی و رسیدن به مقام ولایت الهی است. ائمه دین ما کلمات قصار بسیار پرمحتوایی دارند. امام جواد(ع) فرمودهاند: مقصد رسیدن به الله بهوسیله قلب است. دوران امامت آن حضرت بسیار کوتاه است؛ کما اینکه عمرشان میان ائمه(ع) نیز از همه کمتر است.
آیتاللهالعظمی غروی علیاری با بیان اینکه وجود سه تن از امامان در مقاطع مختلف از سوی منکران انکار میشده است، گفت: امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام زمان(عج)، این سه شخصیت در مراحل گوناگون مورد انکار منکران بودند.
این مفسر قرآن با اشاره به محاجه امام جواد(ع) با یحیی ابن اکثم، گفت: محاجه آن حضرت در بغداد با یحیی ابن اکثم بود. سؤالاتی که از حضرت کرد، حضرت جواب داد، خلیفه اجازه داد که سؤالی هم آقا از یحیی بپرسد، یحیی نتوانست جواب دهد و گفت خودتان جواب بدهید. حضرت تمام وجوه آن مسائل را بیان کردند و جوابهای کافی را دادند، حتی خود خلیفه هم از امام جواد(ع) بسیار تمجید کرد و گفت: من گفتم اینها آل الرسول هستند. تمام شقوقات مسئله صید صیاد در حرم و قضیه کنیز را با آن زیبایی و استدلالهای علمی بیان فرمود که مبهوت ماندند چطور کودک 9 ساله توانست به این سؤالات جواب دهد.
وی اظهار کرد: رسول الله(ص) فرموده است: مثل علی مثل کعبه است. خلیل ابن احمد بصری در تمجید امام علی(ع) میگوید: تمام عالم خلقت، همه به علی محتاج هستند، او اما غیر از الله و رسول الله از همه مستغنی است. این دلیل است بر این است که علی(ع) امام امت است. فخر رازی جملهای دارد با این مضمون که اگر کسی علی را برای خود و دینش امام فرض کند، او مستمسک به عروة الوثقی است. او دینش را، نفسش را حفظ کرده، چون علی(ع) را امام بر دینش میداند.
آیتاللهالعظمی غروی علیاری عنوان کرد: در رساله معراجیه آمده است: مثل علی ابن ابی طالب(ع) میان صحابه پیغمبر(ص) مثل معقول بین محسوس است. چه تشبیه عالی کرده است. من میگویم مثل علی، مثل توحید و اخلاص است.