به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر صبح امروز 14 اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مسئولان این سازمان و حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد در بخشی از این مراسم که در مجتمع آدینه برگزار شد، در سخنانی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره قرآنی سازمان جوانان هلال احمر، به بیان توضیحاتی در مورد «حیات طیبه» پرداخت و گفت: در این کلمه مبارک بر چندین نکته تأکید و چهار مفهوم در آن وجود دارد.
وی افزود: خداوند متعادل بارها تأکید کرده که آفرینش انسان برای رسیدن به حیات طیبه بوده است، بنابر این در این دنیا افرادی موفق خواهند بود که به سمت حیات طیبه در حرکت باشند. در این کلمه قله و هدف عالی تعریف شده است اما یکی از نکاتی که همیشه مورد غفلت واقع میشود تعیین و تعریف هدف توسط انسان است.
توجه به اهداف عالی؛ هنر مردان و زنان فرهیخته
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انسان معمولاً به اهداف کوچک دلخوش بوده و به اهداف والا توجهی ندارد، اظهار کرد: هنر مردان و زنان فرهیخته این است که به اهداف عالی نیز توجه داشته باشند، چرا که حیات طیبه یک هدف عالی است و توجه به این هدف عالی باید سرلوحه تلاش همه انسانها قرار بگیرد.
ابوترابیفرد با بیان اینکه رسیدن به حیات طیبه با شعار و حرف زدن خالی ممکن نخواهد شد، بیان کرد: برای اینکه به حیات طیبه دست یابیم تنها یک مرکب وجود دارد و آن هم عملی است که ویژگی صالح بودن را نیز داشته باشد. خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است که هیچ چیز برای انسان نیست مگر سعی و تلاشی که انجام میدهد.
وی در ادامه این بخش از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هدف عالی حیات طیبه، زن و مرد با هم برابر و مساوی هستند اما این تساوی به معنای مساوی بودن خصلتها و ویژگیهای روحی و روانی آنها نیست. به همین خاطر است که برخی زنان در رسیدن به حیات طیبه، گوی سبقت را از مردان میربایند، قرآن در این زمینه همسر فرعون را به عنوان الگو و نمونه معرفی میکند.
انسانی که به حیات طیبه میرسد ذرهای غرور به خود راه نمیدهد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: باید این مسئله را مد نظر داشته باشیم که اگر زمانی به مقام معنوی رسیدیم فکر کنیم که با عمل خود به این مقام و منزلت رسیدهایم، اگر توفیق عمل صالح برای ما حاصل شد یقین بدانیم که تنها اوست که ما را به حیات طیبه رسانده است چرا که هادی و منعم فقط اوست، لذا انسانی که به حیات طیبه میرسد هیچ ذرهای غرور به خود راه نمیدهد؛ چرا که هیچ چیزی را از آن خود نمیداند.
ابوترابیفرد با بیان اینکه خداوند در وجود حضرت یوسف نماد طهارت را نهاد، گفت: حضرت یوسف(ع) این کمال را نگاه نمیکند و میفرماید که خداوند است که وجود مرا از گناه نجات داد، خداوند کسی را که توفیق عمل صالح به دست بیاورد را زنده خواهد کرد و زنده نگه خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خوبهای عالم خود را با بدها مقایسه نمیکنند، افزود: عمل صالح، چندین ویژگی دارد که حضرت امام خمینی(ره) در کتاب چهل حدیث به نقل از پیامبر اکرم(ص) به بیان این ویژگیها پرداخته است. یکی از ویژگیهای عمل صالح این است که هیچ سخنی ارزش ندارد مگر به عمل، یعنی ارزش سخن به عمل کردن به آن است و هیچ قول وعملی ارزش ندارد مگر به آن نیت و انگیزهای که میخواهد انجام دهد.
تبیین مراتب مختلف «نیت»
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نیت دارای مراتب مختلفی است و هر چه نیت خالصتر باشد عمل ارزشمندتر است، بسیاری از کارهای ظاهراً صالحی که انجام میدهیم عمل صالح نیست، نیت ما صالح است اما نتیجه صالحی ندارد، بسیاری از تصمیماتی که گرفته میشود هرچند که نیت خالصی در پشت آن است اما تیر خلاصی بر بسیاری از چیزها میزند.
ابوترابیفرد با اشاره به اینکه سخن، عمل و نیت خوب ارزش ندارد مگر اینکه مطابق دستور و عقل و شرع باشد، گفت: عمل صالحی که مورد تأیید و امضای عقل و شرع باشد عملی است که هم خانه را زنده میکند، هم خانواده را و هم جامعه و دنیا را زنده میکند. بنابر این قبل از هر چیز باید به دنبال این عمل بوده و در ادامه آن نیز انگیزه عمل را برای خدا زنده کنیم و در نهایت این عمل مورد امضا و تأیید عقل و شرع نیز باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود در مراسم افتتاحیه اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر بیان کرد: در چنین شرایطی حیات طیبه محقق شده و یقین بدانید هر جایی که عملی صالح صورت بگیرد همانجا بهشت است، امیدوارم عمل صالح حفظ و قرائت قرآن در بین جوانان بیش از پیش گسترش یافته و این مسابقات زمینه ساز گسترش حیات طیبه باشد.