امیر معتمدی، معاون آموزش و پژوهش جمعیت جوانان هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص این جمعیت گفت: یک مجموعه غیردولتی بر اساس اهداف چهار گانه مبنی بر برقراری صلح، تفاهم و دوستی، تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسانها و حمایت از زندگی و سلامت انسانها شکل یافته است.
وی با باین اینکه جمعیت هلال احمر هفت اصل را مورد توجه قرار میدهد، اظهار کرد: انسانیت، بیغرضی یا عدم تبعیض نژادی، دینی و جنسیتی، استقلال، خدمات داوطلبانه، یگانگی سازمانی و جهانیبودن اصول سازمان را شکل میدهد.
اهداف جشنواره
معتمدی در پاسخ به این پرسش که اهداف جشنواره قرآن و عترت جوانان هلال احمر چه بوده است، گفت: آموزش این اصول و اهداف، مبنای سازمان جوانان هلال احمر است. بر اساس برنامهریزی که از سال گذشته انجام دادهایم، یکی از مبانی که میتوان جوانان را بر اساس اهداف و اصول سازمان تربیت کرد، قرآن و سیره ائمه اطهار(ع) است.
وی افزود: اهداف و اصول جمعیت هلال احمر بر اساس مبانی دین اسلام است و این مسئله مورد توجه مقام معظم رهبری هم بوده است. ایشان در پیامشان بهمناسبت انتصاب حجتالاسلام والمسلمین معزی بهعنوان نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر فرمودند که تمام اهداف و اصول جمعیت مطابق با اصول اسلام است.
معتمدی تصریح کرد: از اینرو ما با ترویج فرهنگ دینی و ائمه اطهار(ع) میتوانیم به اهداف جمعیت نزدیکتر شویم و جوانانی را در اقصی نقاط کشور تربیت کنیم که ضمن اینکه بشردوست هستند و به دیگران کمک میکنند به لحاظ آشنایی با قرآن و معارف دینی، در حد خوبی تربیت شده و آموزش دیدهاند.
وی با بیان اینکه بر همین اساس مسابقات شکل گرفته است، گفت: این جشنواره در شایستهترین شکل در کشور برگزار شده است و برندگان مسابقات استانی به مرحله کشوری راه پیدا کردهاند. انشاءالله بتوانیم از نتایج این مسابقات در سطح کشور و در جمعیت هلال احمر بهرهمند شویم.
معتمدی ادامه داد: در مجموع ما بهعنوان سازمان جوانان میخواهیم این مفاهیم قرآنی را در آینده و در سطح سازمان گسترش دهیم و بیشتر از گذشته روی این مفاهیم کار کنیم. ما بهدنبال استخراج این معارف از دل قرآن هستیم و این کار را شروع کرده و در حال تداوم آن هستیم.
حمایت از پژوهشهای دینی در سازمان هلال احمر
وی با اشاره به اینکه ما در حوزه مبانی سازمان و معارف دینی بهدنبال حمایت از این پژوهشها هستیم، تصریح کرد: ما در پی برگزاری نشستهای علمی در این زمینه هستیم و همچنین بهدنبال این هستیم تا با توجه به اینکه یکی از اهداف هلال احمر ترویج صلح و دوستی است و الان هم جامعه جهانی و منطقه ما به شدت درگیر خشونت است، بتوانیم به نسل جوان کمک کنیم تا فرهنگ دوستی را بر اساس مبانی قرآنی و دینی یاد گرفته و از آفات ترویج خشونت توسط گروههایی مانند داعش جلوگیری کنیم و امیداوریم جوانان ایرانی بتوانند به الگوهایی برای جوانان منطقه در راستای گسترش فرهنگ صلح و نوعدوستی باشند.
معتمدی درخصوص اینکه آیا با توجه به اهداف این جشنواره بینالمللی شدن آن مفید نخواهد بود، گفت: ما باید در آینده به این مسئله فکر کنیم و برنامهریزیهایی داشته باشیم، ولی من فکر میکنم ما باید در داخل کشورمان و در نقاطی که بیشتر در معرض فضای روانی داعش و خشونتورز هستند، فرهنگ صلح و دوستی بر اساس قرآن و منابع دینی را گسترش دهیم که فرهنگ طرد دیگری، فرهنگ برتری و خشونتجویی در این مناطق کنترل شود. خیلی از مرزنشینان ما فرهنگ دینی بالایی دارند که گروههای افراطی بهدنبال منحرفکردن آن به سوی خشونت هستند.
شرکت یک میلیون داوطلب برای کمکهای بشردوستانه
وی درخصوص برکات فرهنگی این جشنواره گفت: جشنواره برکات فراوانی داشته است. نکته اصلی این است که یک میلیون داوطلب برای کمکهای بشردوستانه داریم که به تواناییهای دینی و فرهنگیشان آگاه نبودیم و با این جشنواره این ظرفیتها شناخته شدند. این افراد میتوانند الگوی سایر جوانان باشند و این باعث میشود فرهنگ صلح و نوعدوستی در سطح کشور ترویج شود و جوانان ما گرایش خوبی به این سمت پیدا بکنند.
معتمدی با بیان اینکه این اولین جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر کشور است، گفت: در سالهای گذشته سازمان هر استان جداگانه و بهصورت محدود مسابقه خود را برگزار میکرد. امسال برای اولین بار مسابقات سراسری شده است و در سطح همه استانها برگزار شده است. عناوین مسابقات گستردگی فراوانی داشت. این جشنواره حفظ، ترتیل، و مفاهیم داشتیم و بحث توجه به مفاهیم هلال احمری در قرآن تاکنون وجود نداشته است و این رویکرد کاملاً جدیدی بود. کتابهایی در این بخش آماده شد و بین شرکتکنندگان توزیع شد. تاکنون چنین توجهی به قرآن در هلال احمر نشده بود و این ویژگی متفاوت این دوره بود که با همت تمام سازمانهای هلال احمر و حوزه نمایندگی ولی فقیه که مساعدت فراوانی داشت تا این جشنواره به بهترین شکل برگزار شود.