علیرضا طالبپور، رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، از راهاندازی رشته «قرآنکاوی رایانشی» در مقطع کارشناسی ارشد در این پژوهشکده که وابسته به دانشگاه شهید بهشتی است، خبر داد.
وی افزود: روی این رشته دو سال بررسی شده است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اضافه کردن این رشته به رشتههای کارشناسی ارشد موافقت کرده است. رشته قرآنکاوی رایانشی از امسال در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد در زیرمجموعه گروه مهندسی علوم رایانه قرار گرفته است.
طالبپور با بیان اینکه شش نفر ظرفیت پذیرش این رشته است، اظهار کرد: فارغالتحصیلان رشته برق و کامپیوتر میتوانند این رشته را انتخاب و در آن شرکت کنند. بیشتر دروس، درسهای مهندسی برق و کامپیوتر است؛ البته یکسری مباحث قرآنی هم برای آشنایی با قرآن در دوره کارشناسی ارشد آموزش داده میشود.
وی عنوان کرد: در این رشته روی سیستم قرآن و اعجاز لفظی آن با ابزار کامپیوتر کار میشود. منظور از اعجاز لفظی تکرارهای معنادار قرآن و هم جنبههای لفظی قرآن مثل فصاحت، بلاغت و ... است که الگوی ریاضی آن را با استفاده از کامپیوتر میتوان استخراج کرد.
رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن گفت: همین امسال این رشته در دفترچه وارد شده است و انشاءالله برای مهرماه سال آینده دانشجویان این رشته مشغول تحصیل میشوند. این رشته مخصوص دانشجویان مهندسی است البته دانشجویان رشتههای علوم قرآنی منعی برای انتخاب این رشته ندارد اما عملاً با توجه به واحدهای درسی فنی و مهندسی که مورد آزمون قرار میگیرد، شاید نتوانند از عهده آنها بر بیایند اما از نظر قانونی منعی ندارد.