حسین شیخالاسلام، مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ریشههای اصلی اقدامات اخیر ضد ایرانی اعراب در قالب نگرانی از توافق هستهای و دخالت ایران در یمن و عراق گفت: ریشه اصلی این ضدیت، به تفاوت ماهوی دو نوع نظام سیاسی برمیگردد. یک نظام، شاهنشاهی و دیکتاتوری است که در آن مردم هیچ نقش و حقی ندارند و از ابتدای انقلاب اسلامی نیز در مقابل جمهوری اسلامی موضع گرفته است. این نظام طاغوتی همپیمان و مورد پشتیبانی آمریکا و اسرائیل هم است.
تفاوت دو رویکرد و مدل حکومتی، ریشه تخاصم ارتجاع منطقه با جمهوری اسلامی
وی ادامه داد: اما با پیروزی انقلاب اسلامی یک نظام مردمسالار دینی بر سر کار امد که به طور ذاتی مخالف نظامهای فاسد شاهنشاهی قرون وسطایی بود و توانست با این ویژگیها دلهای مردم منطقه را جذب کند؛ مردمی که آرزو داشتند خودشان سرنوشتشان را رقم بزنند.
شیخالاسلام اظهار کرد: از طرفی این نظام مردمسالار دینی بساط حقهبازی دینی این حکومتهای پادشاهی را جمع کرد. حکومتهایی که با تفسیرات به ظاهر دینی پادشاه فاسد را خلیفه، اولوالامر و مالک کشور میدانستند، در حالی که اسلام میگوید آن کسی که مردم تأیید کنند و دارای شایستگیهای اخلاقی و اجتماعی باشد میتواند زمام حکومت را به دست بگیرد.
مشاور امور بینالمللی رئیس مجلس افزود: بنابراین ذاتا این دو مدل نظام سیاسی روبروی هم قرار میگیرند و این تقابل پس از انقلاب شروع شد و در همه درگیریها و ستیزها، سلطهطلبان، دیکتاتورها، شاهنشاهیها و آمریکا ضد انقلاب مردم ایران بودند که نمونه بارز آن جنگ تحمیلی بود.
امکان سرنگونی دیکتاتورها با دست خالی؛ دستاورد حداقلی بیداری اسلامی
وی تأکید کرد: عامل دیگر شدت گرفتن این تقابل در سالهای اخیر این بود که پیام انقلاب اسلامی به شکل مناسبی به مردم منطقه منتقل شد و منجر به بیداری اسلامی شد. حداقل اهمیت انتقال این پیام آن بود که به مردم منطقه ثابت شد میتوان با دستان خالی دیکتاتورها را سرنگون کرد، ولی متأسفانه مردم این کشورها به دلیل نبود رهبران، مکتب و ایدئولوژی شایسته نمیدانستند چه چیزی را جایگزین حکومتهای دیکتاتوری کنند و به همین سبب دچار توطئههای دشمنان شدند.
شیخالاسلام عنوان کرد: لذا دعوای امروز حکومتهای طاغوتی منطقه با انقلاب اسلامی دعوای جدیدی نیست؛ دعوایی است که در طول این مدت ادامه داشته است و فرم جدیدی به خود گرفته است. قرآن میفرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ الطَّاغُوتِ فَقَاتِلُواْ أَوْلِیَاء الشَّیْطَانِ إِنَّ کَیْدَ الشَّیْطَانِ کَانَ ضَعِیفًا». لذا بنابر نگاه قرآنی دنیا کلا دو دسته است: جبهه مومنان و جبهه طاغوت.
رئیس دبیرخانه کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه با تأکید بر اینکه موجسازیهای اخیر علیه انقلاب و نظام نیز از جمله همان حقهها و مکرهای ضعیف شیطانی است، گفت: ما نیز امر داریم که با آن مقابله کنیم و این کار را هم میکنیم. زمانی برای تحقق دینسالاری و مردمسالاری در خیابانهای تهران تظاهرات و مبارزه میشد، امروز اما دامنه این مبارزه برای تعیین سرنوشت از سوی مردم به خیابانهای یمن، فلسطین، بحرین و ... کشیده شده است و این نشانگر گسترده تر شدن این جبهه است.
وی با بیان این سؤال که امروز در یمن چه کسانی در مقابل مردم میجنگند و ائتلاف تشکیل دادهاند؟، گفت: همه شاهنشاهیها و دیکتاتورهای منطقه با حمایت آمریکا و اسرائیل در مقابل مردم یمن به صف شدهاند. از طرفی مردم یمن در این جبهه پس از خدا تنها از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار هستند که در حد توان خود کمک میکند ولی با این اوصاف مردم یمن پیروز خواهند شد.
ترویج تروریسم کور در عراق و سوریه؛ دستپخت جبهه جهل برای مقابله با مردمسالاری
شیخالاسلام تصریح کرد: اساسا شکلگیری تروریسم در عراق و سوریه به همین دلیل بود، زیرا عراق در مسیر تحقق مردمسالاری گام برداشت و اقوام و مذاهب مختلف حاضر شدند در کنار هم به صورت مسالمتآمیز و براساس مردمسالاری تعامل کنند. اما شاهنشاهیهای منطقه از جمله عربستان سعودی نمیتوانستند این را قبول کنند زیرا اگر قبول میکردند مساوی با سقوط حکومتهای خودشان بود.
وی اضافه کرد: برهمین اساس از طریق علمای درباری خود و نظریات و فتاوای آنها تروریسم کور را در عراق و سوریه ترویج کردند و با مبارزه جاهلی به مقابله با مردمسالاری پرداختند؛ جنگ امروز واقعا جنگ جبهه عقل با جهل و جبهه نور با ظلمت است.
عزتآفرینی مشکل اصلی اعراب با ایران است، نه توافق هستهای
شیخالاسلام با بیان اینکه با توافق هستهای ایران و 1+5 ضدیت این حکومتها با انقلاب اسلامی تمام نخواهد شد، گفت: مشکل اصلی آنها با نظام جمهوری اسلامی این است که مردمسالاری دینی در ایران در طی 36 سال گذشته برای ملت خودش و ملتهای همراهش عزتآفرینی کرده است.
وی افزود: این در حالی است که ملیتگرایی عربی در طول سالیان دراز نتوانسته بود برای اعراب عزتی بیافریند، به ویژه در جنگ تحمیلی هشت ساله همه اعراب به نام ملیتگرایی پشت سر صدام ایستادند اما به توفیقی دست نیافتند.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس یادآور شد: اما در طرف مقابل رویکرد دینگرایی مردمسالار موفقیتهایی زیادی برای ملتهای مسلمان به ویژه در جبهه مقاومت به ارمغان آورد که هیچ گاه در تاریخ مردم منطقه نمونه نداشت، مانند آزادسازی جنوب لبنان و شکست اسرائیل در جنگ 33 روزه، 22 روزه و ... .
وی خاطرنشان کرد: همچنین این دینگرایی مردمسالاردر جبهههای علمی، اقتصادی و فرهنگی نیز علاوه بر جبهه سیاسی به موفقیتهای شگرفی دست پیدا کرد. یکی از این موفقیتها در حوزه علم و فناوری همین موضوع هستهای و غنیسازی است که اکنون ما در این موضوع همگام با دنیای پیشرفته در حال حرکت هستیم و این مسئله سبب تقابل سلطهطلبان با این نظام شده است.
شیخالاسلام ابراز کرد: در واقع احساس خطر حکومتهای فاسد دیکتاتوری منطقه از عزتآفرینینظام جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام مردمسالار و دینمحور و گرایش مردم منطقه به چنین مدلی است. امروز آنها نوکرصفتانه باید به دستور آمریکاییها گوش کنند و نسخههای آنان را اجرا کنند اما ما میتوانیم عزتمندانه اراده خود را بر قدرتهای بزرگ تحمیل کنیم و این مسئله برای انها سخت است.
احساس سرشکستگی طاغوتهای منطقه از پیروزی ایران در میز مذاکرات
وی با بیان اینکه امروز ایران در میز مذاکرات در واقع با دشمن میجنگد، اظهار کرد: این حکومتها از اینکه ما بر روی میز مذاکره هم پیروز شویم احساس سرشگستگی میکنند. نگرانی آنها به گونهای است که اوباما باید آنها را به کمپدیوید فرابخواند و مانند شاگرد مدرسهای توجیهشان کند و بعد بگوید برگردید و حرف زیادی هم نزنید.
شیخالاسلام در پایان عنوان کرد: این فرق دو نوع نظام است که یکی براستقلال و عزت خود میبالد و یکی دیگر وابسته و نوکرصفت است و برای اقدامات خود باید از جای دیگری دستور و رهنمود بگیرد.