کد خبر: 3310564
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۶
دعایی مطرح کرد:

واکنش امام(ره) نسبت به درخواست گروه‌های مصری برای ترور بازماندگان پهلوی

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی در بیان خاطره‌ای از بنیانگذار کبیر انقلاب به درخواست گروه‌های مصری برای ترور بازماندگان پهلوی و پاسخ امام خمینی(ره) اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، از یاران و همراهان امام خمینی(ره)، امروز، سه‌شنبه، 12 خردادماه در نهمین همایش بین‌المللی امام خمینی(ره) و سیاست خارجی با موضوع «امام و نفی خشونت و افراطی‌گری» به بیان خاطراتی از بنیانگذار کبیر انقلاب پرداخت.

وی با اشاره به انتصاب خود از سوی امام خمینی(ره) به عنوان اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مسائل مهمی‌ که امام خمینی(ره) به آن توجه داشت ایجاد رابطه سالم و دوستانه با همسایگان از جمله عراق بود چرا که نسبت به این کشور حساسیت ویژه داشتند.

دعایی افزود: به دلیل آشنایی و صمیمتی که با برخی مسئولان عراق داشتم، امام (ره) انتظار داشتند که مسئولان عراق حسن نیت ایشان را درک کنند.

وی خاطرنشان کرد: در آن دوره دو طیف در عراق حضور داشتند؛ طیف میانه‌رو و اعتدالی به رهبری حسن البکر و طیف تندرو به رهبری صدام حسین؛ حسن البکر از حضور من در عراق استقبال کرد اما بعداً متوجه شدیم طیف تندرو برنامه دارند و بر همین اساس حسن البکر و طرفدارانش را کنار زدند و به عنوان یک جریان موفق آماده انتقام‌گیری از ایران بودند.

دعایی ادامه داد: در یکی از ملاقات‌هایی که با وزیر امور خارجه وقت عراق داشتم نسبت به تحرکات مرزی و همچنین تبلیغاتی که در رسانه‌های عراق صورت می‌گرفت، مطالبی را مطرح کردم و توضیح خواستم؛ وزیر امور خارجه عراق مطالب من را به صدام حسین منتقل کرده بود و وی نیز پیشنهاد کرد جمهوری اسلامی نماینده ویژه‌ای را برای مذاکره به عراق بفرستد.

وی گفت: در سفری که به ایران بازگشتم، این مطلب را به امام منتقل کردم که ایشان فرمودند باید مطالعه بیشتری کنند و بعد جواب دهند؛ در جلسه بعدی، امام (ره) نسبت به حسن نیت مسئولان عراق تردید داشتند به همین دلیل از من خواستند از آنها تشکر کنم و بگویم که در آینده انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در ایران برگزار می‌شود و ما برای اولین بار نمایندگان واقعی مردم خود را انتخاب خواهیم کرد و امام ترجیح می‌دهند رئیس‌جمهور که نماینده و منتخب واقعی مردم است، وارد مذاکره شوند.

دعایی تصریح کرد: این مسئله نشان‌دهنده اعتماد امام (ره) به مردم است و اعتقاد به اینکه حق تصمیم‌گیری بر عهده مردم است.

وی با اشاره به مخالفت مردم با هرگونه خشونت و اقدامات مسلحانه برای پیروزی انقلاب گفت: در دوران انقلاب اسلامی نهضت‌های ناموفق زیادی شکل گرفت که ایده‌های اسلامی و مذهبی را دنبال می‌کردند من جمله فدائیان اسلام تحرکات تأثیرگذاری داشتند که سرانجام شکست خوردند.

دعایی تصریح کرد: در تمام دوران روشنگری‌های حضرت امام (ره) ما نداریم لحظه‌ای که امام از این طایفه سخن گفته باشند یا حمایت کرده باشند چرا که این گروه دست به اسلحه برده بودند و قیام مسلحانه کرده بودند.

دعایی همچنین گفت: مرحوم سیدجمال‌الدین اسدآبادی یک عنصر مصلح و تأثیرگذار سیاسی بود اما در تمام اظهارات امام خمینی(ره) کلمه‌ای از ایشان نمی‌بینیم چرا که سیدجمال‌الدین فردی را برای ترور ناصرالدین شاه تحریک کرد و چون تجویز دست به اسلحه بردن داده بود، لذا امام (ره) سخنی از ایشان نگفته بودند.

وی به خاطره دیگری از امام خمینی(ره) پرداخت و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رابطه ما با مصر قطع شد و سیدهادی خسروشاهی به عنوان حافظ منافع ما در مصر حضور داشت؛ گروه‌های جهادی مصر به آقای خسروشاهی مراجعه کردند و گفتند قوی‌ترین دشمن شما سلطنت‌طلب‌ها هستند و بعد از فوت شاه، ولیعهد مدعی است؛ آنها همه ساله در سالروز فوت شاه به مصر می‌آیند و سر مقبره او ادای احترام می‌کنند بنابراین برای ما این امکان وجود دارد که رضا پهلوی، مادر و خواهرانش را به راحتی ترور کنیم. ما  اجازه می‌خواهیم و شما این اجازه را از رهبر انقلاب بگیرید.

دعایی افزود: آقای خسروشاهی به ایران می‌آید و به محضر امام(ره) می‌رود و می‌گوید گروه‌های جهادی مصری اعلام آمادگی کرده‌اند که اپوزوسیون ایران را از سر راه بردارند؛ امام (ره) قویاً این اقدام را نهی کردند و گفتند من اصلاً اجازه نخواهم داد و این خلاف شرع است؛ ما اگر تمکن و توان داشته باشیم اینها را در یک دادگاهی به محاکمه خواهیم کشید و رأی دادگاه هر چه باشد می‌پذیریم.

وی گفت: شیوه، مشی و روش امام خمینی(ره) در برخورد با دشمنان اینگونه بود.

دعایی در مورد برخورد امام خمینی(ره) با مخالفان داخلی خود نیز گفت: بعد از حادثه هفتم تیر، آقای موسوی اردبیلی رئیس قوه قضائیه بودند؛ یک روز محضر امام می‌آیند و نوشته‌ای را به ایشان می‌دهند که در آن یکی از شخصیت‌های مطرح و احتمالاً با نفوذ فتوای تکفیر امام را مطرح و به شخصیت ایشان اهانت کرده بود.

وی گفت: امام (ره) از رئیس وقت قوه قضائیه پرسیدند آیا این فتوا منتشر شده یا نه؟ آقای موسوی اردبیلی پاسخ دادند خیر؛ این اولین نسخه‌ای است که آن را در اختیار داریم. امام فرمودند با ایشان کار نداشته باشید؛ نظرش را اعلان کرده و هنوز دست به عملی نزده است و اقدامی صورت نگرفته است؛ مادامی که اقدامی صورت نگرفته باشد ما حق هیچ‌گونه واکنش و عکس‌العملی را نداریم و من در قیامت برخورد خواهم کرد و آنجا جواب یکدیگر را خواهیم داد.

دعایی اظهار کرد: اینها شیوه‌های معقول و مقبولی بود که امام خمینی(ره) در مورد مسائل مختلف ابراز داشتند و برای ما خط مشی است.

captcha