کد خبر: 3311337
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸
خطیب جمعه تونس:

امام(ره) با اهتمام به مسئله فلسطین برای تحقق وحدت امت تلاش کرد

شعب خارجی: منیر کبتنی، خطیب جمعه تونس توجه امام راحل به مسئله فلسطین و وحدت اسلامی را دو شاخصه اصلی اراده ایشان برای پرهیز از هرگونه اختلاف میان امت اسلامی دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، رایزنی فرهنگی ایران در تونس با همکاری سفارت کشورمان پنج‌شنبه، 14 خرداد، مراسم با شکوهی را با حضور جمع کثیری از سفرا، رؤسا و اساتید دانشگاه‌ها، نخبگان و اقشار مختلف جامعه تونس در هتل «گولدن تولیپ» در پایتخت تونس برگزار کرد.
این مراسم که با نمایشگاهی از عکس‌ها، جملات و فیلمی از زندگینامه امام(ره) همراه بود، توسط رسانه‌ها پوشش داده شد، با تلاوت  آیاتی از قرآن کریم با صدای استاد مراد بالحاج، قاری تونسی و سرود جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تونس آغاز شد.
گروهی از اندیشمندان با سخنرانی در این مراسم که دو ساعت به طول انجامید، ابعاد مختلف سیره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دادند.
مصطفی بروجردی، سفیر ایران در تونس امام خمینی(ره) را یکی از بزرگ‌ترین مصلحان جهان اسلام اسلام دانست و گفت: ایشان با رهبری انقلاب اسلامی مسیری مهم را پیش‌روی ایرانیان و جهان اسلام گشودند و وجود هزاران پژوهش و کتاب در زمینه انقلاب اسلامی بر عظمت این حرکت امام(ه) تاکید دارد و اینجاست که باید این پرسش مهم را مطرح کرد که نظر امام در مورد تحولات جهان معاصر چه بود و بر اساس چه مبانی و افکاری به آن می‌نگریست؟
وی ادامه داد: برای پاسخ به این سؤال باید به شخصیت فقهی، فلسفی و عرفانی امام پرداخت و دانست که ایشان انسان را خلاصه شده در مادیات و زندگی دنیوی نمی‌دیدند؛ بلکه دنیا را بر مبنای آیات و تعالیم اسلامی مقدمه آخرت می‌دانستند و به همین منظور به دنبال کسب رضایت الهی و تلاش برای ایجاد جامعه‌ای اسلامی بودند.
سفیر کشورمان در ادامه سخنان خود گفت: تشکیل حکومت و یا نیل به قدرت سیاسی، اصل و هدف برای امام(ره) نبود؛ بلکه ایشان این مسئله را مقدمه‌ای برای تحقق عدالت و مساوات و مبارزه با تمامی اشکال سیطره، کینه‌ورزی و دشمنی می‌دانستند و بر این اعتقاد بودند که  اسلام‌هراسی از جمله توطئه‌های استکبار جهانی است که از خلال آن تلاش می‌کند چهره اسلام را مخدوش کند.
بروجردی در پایان پیروزی‌های مستمر ملت ایران را در سایه توکل به ذات اقدس الهی و رهبری‌های خردمندانه امام(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی علی‌رغم محاصره، تهدید و فشارهای وارده بر نظام اسلامی از سوی دشمنان را مورد توجه قرار داد و آن را از جمله دستاوردهای پیوند عمیق میان ملت و رهبری دانست.
انقلاب امام(ره)؛ الگویی موفق در پیوند سنت و مدرنیته
 صادق رمضانی گل‌افزانی، رایزن فرهنگی ایران نیز با خیرمقدم به میهمانان حاضر در مراسم، با قرائت فصولی از قانون اساسی کشورمان به عظمت اندیشه حضرت امام(ره) درطراحی نظامی بر مبنای عدالت و علم با مبارزه با ظلم و جهل اشاره کرد و گفت: انقلاب امام خمینی(ره) نمونه و الگویی برجسته و موفق از پیوند سنت و مدرنیته بود که این مسیر با رهبری‌های حکیمانه امام خامنه‌ای(مد ظله العالی) ادامه دارد و هرروزه در جای جای جهان بشری ودر میان آزادگان، بر تعداد رهروان آن افزوده می‌شود.
در ادامه عمر التریکی، استاد برجسته دانشگاه‌های تونس با بیان این‌که امام خمینی(ره) اولین کسی بود که در عصر حاضر، دولت اسلامی تشکیل داد، گفت: تردیدی نیست که زمینه‌های تشکیل دولت جهانی اسلام با این مقدمه فراهم شده است و باید فراموش نکرد که بشریت امروز در برابر چالش‌های بزرگی قرار دارد که تنها با تمسک به انوار محمدی که امام خمینی(ره) نیز با همان انوار حرکت خود را آغاز کرد می‌تواند از این دایره پر پیچ وخم و تاریک عبور کند.
شناخت امام خمینی(ره) از ضرورت‌های عصر است
استاد دانشگاه «الزیتونه» افزود: شناخت امام خمینی(ره) یکی از ضرورت‌های عصر است؛ چرا که او مردی بود که توانست با تزکیه نفس و توکل به حضرت ربوبی و اتکا و اعتماد به ملت خود بزرگ‌ترین امپراطوری را سرنگون سازد و اقتدار اسلام را در سطح جهانی در شکل حکومتی الهی ارائه کند. 
منیر کبتنی، از اساتید دانشگاه و امام جمعه مساجد تونس با قرائت حدیثی از پیامبر(ص) که فرمود: «در هر یکصد سال مصلحی را برای احیای دین خود مبعوث می‌کند»، گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) مهم‌ترین حادثه قرن بیستم بود .قرنی که در آن استعمارگران غرب و شرق دندان‌های خود را برای چپاول ملت‌های مستضعف و مسلمان تیز کرده بودند؛ ولی امام(ره) با اتکای به قدرت لایزال الهی و تربیت مردانی بزرگ چون شهید بهشتی توانست آنچنان مشت محکمی بر دهان این مستکبران بکوبد که برای همیشه تاریخ فراموشش نخواهند کرد.
خطیب نماز جمعه تونس توجه امام به مسئله فلسطین و وحدت اسلامی را دو شاخصه اصلی اراده ایشان برای پرهیز از هر گونه اختلاف میان امت اسلامی دانست و افزود: با مطالعه دقیق افکار و اندیشه‌ها و بیانات امام خمینی(ره) در قبل و پس از انقلاب اسلامی، حتی یک مورد که دلیلی بر نگرش ایشان به تفرقه مذهبی و قومیتی داشته باشد، نمی‌توان یافت؛ لذا با قاطعیت می‌گویم که امام خمینی(ره) فقط رهبر ایرانیان نبود؛ بلکه امام امت اسلامی بود.
خانم سهام عزوز، استاد روابط بین‌الملل وعلوم سیاسی دانشگاه‌های تونس نیز با تشکر از رایزنی فرهنگی ایران و سفارت کشورمان در تونس به خاطر برگزاری این مراسم، ضمن بیان ویژگی‌های عرفانی حضرت امام(ره) اظهار کرد: هنگامی‌که به زیارت مرقد مطهرشان در ایران رفتم در آستانه ورود، در درونم احساس حرارتی وصف‌ناپذیر داشتم، حرارتی که تمامی ایمان به خدا را در وجودم متجلی می‌کرد و با این عظمت بود که دریافتم امام خمینی(ره) مردی الهی بود که برای نجات بشریت قیام کرد و قیام او مؤید به تأییدات الهی بود.
متخصص علوم سیاسی دانشگاه‌های تونس افزود: ابعاد مختلف شخصیتی امام (ره) می‌طلبد که نشست‌های متعددی را برگزار کنیم.
وی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت امام(ره) گفت: ابعاد فقهی و سیاسی ایشان به این دلیل مهم است که تحولی را در فقه سیاسی ایجاد کردند که برای اساتید علوم سیاسی دستمایه بزرگی خواهد بود تا با رویکردی متفاوت به جهان سیاست بنگرند.
وی افزود: شخصیت امام خمینی، شخصیت جامع و کاملی است که بین علم و عمل و فقه و عرفان و سیاست پیوندی عمیق ایجاد کرد و نمونه‌ای بی‌نظیر از انسانی خداگونه به جوامع بشری ارائه کرد.
امام(ره) فصل جدیدی در مسیر مبارزه با ظلم گشود
استاد دانشگاه تونس تصریح کرد: امام(ره) دارای نگاهی عمیق پیرامون جهان اسلام و مخصوصا فلسطین بودند و توانستند با بسیج علما و مردم فصل جدیدی در مبارزه با ظلم و ستم را بگشایند.
استاد حمدی الیوسفی از حقوقدانان و وکلای برجسته تونس، انقلاب امام خمینی(ره)، را انقلاب پیروزی مستضعفین بر مستکبرین خواند و گفت: هرگز امام(ره) با اصطلاحاتی چون حقوق بشر، آزادی، دموکراسی و حقوق زن  که در غرب به دروغ به آن‌ها می‌پردازند و کسانی که خود را پرچمداران آن می‌دانند، مبارزه و مقابله نکرد؛ بلکه به این مفاهیم عمقی حقیقی بخشید.
وکیل تونسی در ادامه افزود: انقلاب امام خمینی(ره) با تکیه بر چهار پایه اساسی به پیروزی رسید که اگر این عناصر در نهضت‌های دیگر یافت نشود محکوم به شکست خواهد بود.
الیوسفی این عناصر چهارگانه را به این ترتیب تشریح کرد که اول هیچ جنبشی به پیروزی نمی‌رسد مگر آنکه پایه‌های مردمی محکمی داشته باشد، دوم باید منشأ آن تمدنی ریشه‌دار باشد، سوم دشمن خود را مشخص کرده باشد و چهارم دارای رهبر و نخبگانی همسو با او که دارای بصیرت و آینده‌نگری باشند، باشد و این‌ها از لوازم پیروزی یک قیام و جنبش به شمار می‌‌رود و امام خمینی با اطمینان و اعتماد به ملتش و با تکیه به اسلام اصیل محمدی وداشتن مردانی چون شهید بهشتی و شهید مطهری و امام خامنه‌ای(مدظله العالی)، گام در وادی نجات انسان‌ها از ظلم و جور و فساد نهاد و به همین دلیل راهش ادامه دارد.
 

captcha