کد خبر: 3312431
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲

شهر «سنت لوئیس» سنگال؛ مهد مکتب‌خانه‌های سنتی آموزش قرآن

گروه بین‌الملل: «سنت لوئیس»، شهری در ۲۶۰ کیلومتری «داکار»، پایتخت سنگال است که مکتب‌خانه‌های قرآنی زیادی در این شهر وجود دارد و در زبان محلی این مکتب‌خانه‌‌ها را «الدارا» می‌نامند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری آناتولی، شهر سنت لوئیس در 260 کیلومتری «داکار» پایتخت سنگال واقع شده است که به‌دلیل اهتمام بسیار در این شهر به موضوع آموزش قرآن کریم و کثرت وجود مکتب‌خانه‌های سنتی آموزش قرآن و مدارس قرآنی در آن، افراد بسیاری را برای فراگیری حفظ و قرائت کلام وحی از سراسر این کشور جذب خود کرده است.
سنت لوئیس که در روزگاری پایتخت سنگال بود، امروز به محلی برای گردهمایی عاشقان قرآن و دوستداران فراگیری حفظ و قرائت این کتاب الهی تبدیل شده است.
مکتب‌خانه‌های قرآنی «الکتاتیب» به لهجه محلی در این شهر «الدارا» نامیده می‌شوند که در سنت لوئیس به وفور مشاهده می‌شود و در هر محله و گوشه‌کناری از این شهر خودنمایی می‌کنند.
استاد سیرین موکشین دیوب، مدیر مدرسه قرآنی «موکشین» شهر سنت لوئیس که بیش از 50 سال از تأسیس آن می‌گذرد، در این‌ باره می‌گوید: «آموزش قرآن کریم بخشی از هویت و تاریخ ملی ما است و این امر افتخاری برای ساکنان سنت لوئیس به‌شمار می‌رود».
وی افزود: «در ابتدای فعالیت ما، آموزش حفظ و قرائت قرآن در فضایی باز صورت می‌گرفت و قرآن‌آموزان بر روی حصیر می‌نشتند، اما به‌ لطف خداوند متعال اکنون این مکان به ساختمان سه طبقه‌ای تبدیل شده و اکنون تعداد قرآن‌آموزان آن به 800 نفر رسیده که گروه سنی هفت سال به بالا در این مدرسه مشغول به فراگیری قرآن هستند».
سیرین موکشین دیوب بیان کرد: استقبال قرآن‌آموزان برای فراگیری نوشتن و حفظ قرآن کریم بسیار زیاد است و 15 مربی قرآن به تدریس در این مدارس مشغول هستند و هر روز قرآن‌آموزانی مشتاقانه برای فراگیری قرآن به این مدرسه مراجعه می‌کنند.
وی اضافه کرد: زمان آموزش در این مدرسه قرآنی از ساعت 8 صبح تا 21 روزهای شنبه تا چهارشنبه است و ما مکانی برای اسکان 120 قرآن‌آموزی که از شهرها و مناطق مختلف برای فراگیری قرآن به این مدرسه می‌آیند، فراهم کرده‌ایم.
سلیمان نداو، استاد قرآنی در مدرسه «موکشین» که خود یکی از فارغ‌التحصیلان این مدرسه است، عنوان کرد: مدت زمانی که افراد برای یادگیری لازم دارند، متفاوت است. مثلا برخی در گروه سنی هفت سال، برای حفظ قرآن کریم چهارسال زمان می‌برند، البته مواردی داشتیم که تنها هفت ماه برای حفظ قرآن کریم زمان برد. 
لازم به ذکر است که کشور موریتانی نقشی محوری در گسترش آموزش قرآن در «سنت لوئیس» ایفا می‌کند.

captcha