کد خبر: 3312479
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
مجید پیره خبر داد:

تنظیم مصوبه کمیته فقهی سازمان بورس در مورد قرارداد آتی و اختیار معامله سبد سهام

گروه اقتصاد: کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار از تنظیم مصوبه کمیته فقهی این سازمان در مورد قرارداد آتی و اختیار معامله سبد سهام در جلسه چهارشنبه این کمیته خبر داد.

مجید پیره، کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح دستورکارهای جلسه چهارشنبه کمیته فقهی این سازمان پرداخت و اظهار کرد: جلسه بعدی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، فردا، 20 خرداد 94، با موضوع تنظیم مصوبه کمیته فقهی در مورد قرارداد آتی و اختیار معامله سبد سهام و همچنین اوراق مرابحه و اوراق اجاره مبتنی بر دارایی‌های مالی در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار خواهد شد.

وی افزود: کمیته فقهی سازمان بورس در طی سه جلسه راجع به مشتقات مبتنی بر سبد سهام، چه از نوع قرارداد آتی و چه از نوع قرارداد اختیار معامله بحث و بررسی کرده و مصوبه اولیه راجع به این موضوع تهیه شده و با توجه به اینکه در جلسه بعدی اکثریت اعضای کمیته فقهی حاضر خواهند بود این مصوبه قرائت خواهد شد و به امضا خواهد رسید.

پیره ادامه داد: روال کمیته فقهی بر این منوال است که بعد از بررسی موضوعات، مصوبه کمیته آماده شده و بعد از اینکه  به تأیید دبیر کمیته فقهی که جناب حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان هستند، رسید در جلسه کمیته فقهی در حضور تمام اعضا قرائت می‌شود و بعد از انجام اصلاحات، نسخه نهایی به  امضاء می‌رسد و سپس ابلاغ خواهد شد.

کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: علاوه بر این، موضوع اوراق مرابحه و اوراق اجازه مبتنی بر سهام را هم در دستور کار خود داریم. در جلسه قبل به صورت مفصل راجع به این موضوع صحبت شده است اما به جمع‌بندی نرسیدیم.

وی افزود: در فرایند انتشار این دو الگوی صکوک، دارایی‌ای که مبنای انتشار این اوراق قرار می‌گیرد به جای اینکه یک دارایی فیزیکی باشد یک دارایی مالی همانند سهم، مبنای انتشار قرار می‌گیرد و اگر در قالب اوراق اجاره باشد، در حقیقت به این ترتیب است که بانی، سهم معینی را به سرمایه‌گذاران می‌فروشد و دوباره همان سهم را اجاره به شرط تملیک می‌کند.

کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اگر در قالب عقد مرابحه باشد، سرمایه‌گذاران، سهام معینی را از بازار به صورت نقد خریداری می‌کنند و به بانی  در قالب عقد مرابحه می‌فروشند.

وی خاطرنشان کرد: این دو الگو در دستور کار کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد و این کمیته بعد از اظهارنظر راجع به وضعیت شرعی و فقهی این اوراق، اشناء‌الله مصوبه خود را ابلاغ خواهد کرد.

پیره در پایان اظهار کرد: جلسه کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد قرارداد آتی و اختیار معامله سبد سهام و همچنین اوراق مرابحه و اوراق اجاره مبتنی بر دارایی‌های مالی، فردا، چهارشنبه، 20 خرداد 94 ساعت 15:30 در محل سازمان بورس و اوراق بهادار، واقع در میدان ونک، ابتدای خیابان ملاصدرا، شماره 13 برگزار می‌شود.

captcha