کد خبر: 3320475
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
سیدرضا اکرمی:

شهید بهشتی معتقد به «جاذبه به‌حد کمال» و «دافعه به‌حد نیاز» بود/ چرایی صبر دربرابر تهمت‌ها

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه شرح صدر از ویژگی‌های ممتاز اخلاقی آیت‌الله شهید بهشتی بود، گفت: ایشان نظرات و صحبت‌های مختلف را از افراد متفاوت می‌شنید اما براساس «جاذبه به حد کمال» و «دافعه به حد نیاز» عمل می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در سالروز شهادت آیت‌الله شهید بهشتی، درباره سکوت و صبر شهید بهشتی در مقابل تهمت‌ها و شایعات فراوان علیه ایشان  توسط منافقین و ضدانقلاب گفت: من شهید مظلوم دکتر بهشتی را از سال 1340  که طلبه شدم و در قم با ایشان روبرو شدم تا سال 1360 که به شهادت رسیدند می‌شناسم.

سه ویژگی ممتاز شهید بهشتی

وی ادامه داد: در طی این 20 سال من سه ویژگی عمده اخلاقی از شهید بهشتی را مشاهده کردم که اعتماد به نفس، شرح صدر در شنیدن نظرات مختلف و اطاعت و تبعیت از حضرت امام خمینی(ره) بود.

اکرمی اظهار کرد: زمانی که ایشان رئیس دیوان عالی کشور بود سفری به سبزوار کردند و من هم در آن موقع در سبزوار بودم. در یک جلسه خصوصی به ایشان عرض کردم شما از خودتان در سخنرانی در برابر اتهامات و شایعاتی که در جامعه علیه شما مطرح می‌شود دفاع کنید. ایشان پس از اینکه با حوصله صحبت‌های من را شنیدند در پاسخ فرمودند «دوستان می‌گویند همین تحمل و صبوری بهتر نتیجه می‌دهد تا دفاع کردن»، قرآن هم می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذینَ آمَنوا».

تنها شهادت توانست واقعیت تهمت‌ها و شایعات را آشکار کند

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: ولی متأسفانه شایعات و تهمت‌ها به قدری قوی و خطرناک بود که ظاهرا جز با شهادت نمی‌شد آنها را شست‌سو داد و دیدیم شهادت، شهید بهشتی را از تمام اتهامات و شایعات تبرئه کرد و نگاه مردم را نسبت به ایشان تغییر داد و در واقع جامعه را با چهره حقیقی ایشان آشنا کرد.

اکرمی یادآور شد: در ضمن این شهادت تجربه‌ای برای مسائل و مطالب دیگری که الان مبتلابه جامعه نسبت به بعضی بزرگان است، گردید.

شهید بهشتی معتقد به «جاذبه به حد کمال» و «دافعه به حد نیاز» بود

عضو جامعه روحانیت مبارز درباره شرح صدر و قدرت تحمل شهید بهشتی در برابر نظرات متفاوت با خود گفت: ویژگی مهم شهید بهشتی این بود که نظرات و صحبت‌های مختلف را از افراد متفاوت بشنود اما براساس «جاذبه به حد کمال» و «دافعه به حد نیاز» عمل کند.

وی تأکید کرد: فهم و درک اخلاق ایشان زمان می‌برد و ممکن است برای بعضی‌ها هم قابل پذیرش نباشد. ایشان ولو اینکه امروز در جمع ما نیست اما نتیجه این اخلاق و رفتارش امروز برای ما مشخص شده است و تفکر و فلسفه او برای ما باقی مانده است.

اکرمی در پایان اظهار کرد: براین اساس است که شهید بهشتی را می‌توان معمار اخلاق سیاسی، قوه قضائیه و مدیریت اسلامی دانست که با حوصله و شرح صدر نظرات را می‌شنید و انتخاب احسن را انجام می‌داد.

captcha